» »

Samsung smart TV in WiFi problem

Samsung smart TV in WiFi problem

rok1717 ::

Pozdravljeni,

po dolgotrajnem poizkušanju in pregledu najrazličnejših forumov sem ostal brez ideje kako povezati TV z domačim WiFi omrežjem.
Situacija je sledeča:
Na Siolov router Sinope568+ imam preko repeater bridge povezan Linksys WRT54GL (s firmware-om DD-WRT v24 sp2). Tako na Sinope, kot tudi na Linksys se lahko naprave povežejo preko WiFi ali LAN (laptop, tablica, PC, ...). Problem nastane ko se v to omrežje hočem povezati z Samsungovim televizorjem (serije ue46es6710). Preko LAN povezave TV-ja na Linksys je povezava vzpostavljena brez problema, če pa se hočem povezati s TV-jem na Linksys preko WiFi pa se ta nikakor noče. Signal je poln, omrežje tudi najde, vendar se povezava noče vzpostaviti.
Zanima me, če ima kdo še kakšno idejo, oz. je imel podoben problem.
Hvala za odgovore,

LP, Rok

TOP ::

Si poskusu resetirat ruter.Pa poglej če maš DHCP enable.

rok1717 ::

Resetiral sem ze probal pa ni nic drugace. Na Sinopeju mam DHCP omogočen, pri Linksysu pa ko sem postavljal repeater bridge po navodilih imam DHCP server: Disable in pa DNSmasq: Disable. Bom probal se to omogočit. Hvala za nasvet!

rok1717 ::

Evo po dveh tednih sem spet na zacetku. Repeater bridge povezava med Sinope in Linksysom se stalno prekinja, DHCP serverja pa se na Linksysu, ko je v načinu repeater bridge ne da omogočiti.

Han ::

Ima TV zadnji firmware?

rok1717 ::

Seveda.

Han ::

Verjetno boš moral repeater bridge vzpostaviti z dvema spodobnima usmerjevalnikoma oziroma z AP in usmerjevalnikom, Sinope pa naj bo žično povezan na enega od njiju. Ta Sinope namreč ne zagotavlja dobre brezžične povezave in je skoraj zagotovo glavni vzrok za tvojo težavo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

JohanP ::

Pomojem je problem kak bug v DD-WRT v24 ali pa sama nastavitev oz. zaporedje postopka.
Linksys mora imete ali Bridged ali Disabled. Vse kar se mreže tiče ureja Synope, medtem ko Linksys to le posreduje dalje. Pass in nivo zaščite morata biti na obeh ista - obvezno! Če kaj ne dela ali bluzi najprej izklopiš vse zaščite in filtre (factory reset) in probaš če dela brez zaščite.

Pa še malo o samo repeater bridge funkciji! V osnovi je ta funkcija namenjena za šeranje internetne povezave in ne za ustvarjanje mrežne povezave klientov preko WiFi in LANa - mogoče zato tudi prekinja vse skupaj.

rok1717 ::

Sem tudi sam razmisljal, da nabavim se en isti Linksys pa povezem kot je rekel Han.
Kar se pa tice povezave med routerjema, pa sem Linksys nastavil po navodilih iz linka: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Re...
Po sliki iz linka sledec, bi morala stvar delovati.

Han ::

Možno je tudi, da je Samsung "pretirano" občutljiv na takšno "šerano" povezavo. Če zazna, da je internet od njega preveč oddaljen, da je vmes "repeater bridge", se enostavno ne poveže do konca...

Si poskusil tudi tako, da imaš Sinope povezan na Linksys s kablom, TV pa potem povežeš na Linksys brezžično? Linksys mora v tem primeru delovati kot router oziroma kot Access Point.

Andrej14 ::

U najslabšem primeri ga poveži z utp kablom (Isti kot je za net)in je težava rešena,..

rok1717 ::

@Han: to da je Samsung zelo občutljiv sem že ugotovil. In sicer ce Tv najde Wifi omrezje z 2 "črticama" signala, se ne poveže, če pa je omrežje za eno "črtico" močnejše pa se poveže brez problema. Glede vezave Linksysa s kablom sem tudi že probal, ampak ni signal nič močnejši (še vedno 2 "črtici").
@Andrej14: če bi s kablom lahko prišel do TV-ja bi to že naredil, ampak na žalost ne morem, do vrtanja in štemanja pa mi ravno ni :)

Han ::

Poskusiš lahko še s "powerline" adapterjem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DD-WRT repeater bridge

Oddelek: Pomoč in nasveti
51919 (1658) davor92
»

Kako iz ruterja narediti "range extender"?

Oddelek: Omrežja in internet
172912 (2392) pisco
»

Telekom Sinope + wrt610n

Oddelek: Omrežja in internet
151326 (1124) Daniel
»

Pomoč pri povezavi ruterjev

Oddelek: Kaj kupiti
162475 (1566) 5er-->
»

WI FI omrežje doma problem prosim za pomoč

Oddelek: Strojna oprema
161581 (1093) jest10

Več podobnih tem