Forum » Pomoč in nasveti » Problem z Biosom (in verjetno z rami)
Problem z Biosom (in verjetno z rami)
atair ::
Pozdravljeni.
V biosu sem premenil vrednost frekvence rama iz deafult na 100/166/33hz (tako je pisalo), resetiral računalnik,nakar je samo zapiskal in ni hotel priti niti v bios, zato sem resetiral bios (odstranil baterijo iz matične plošče). Računalnik sicer več ne piska, v bios pa tudi noče priti (monitor se odziva, kot da računalnik ni niti prižgan). Prosim, pomagajte.
Mitja
V biosu sem premenil vrednost frekvence rama iz deafult na 100/166/33hz (tako je pisalo), resetiral računalnik,nakar je samo zapiskal in ni hotel priti niti v bios, zato sem resetiral bios (odstranil baterijo iz matične plošče). Računalnik sicer več ne piska, v bios pa tudi noče priti (monitor se odziva, kot da računalnik ni niti prižgan). Prosim, pomagajte.
Mitja
bluefish ::
Poskusi BIOS resetirati še s pomočjo Clear CMOS jumperja - glej navodila od plate za lokacijo le tega.
atair ::
Možnosti sta normal in clear. Na katerega moram premakniti jumper? Če premeknem na clear, a to pomeni, da se bo celi bios zbrisal ali samo resetiral?
bluefish ::
Izklopiš računalnik, premakneš jumper na clear in ga pustiš za nekaj sekund, nato ga ponovno premakneš na normal.
Postopek resetira BIOS.
Postopek resetira BIOS.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baterija PCja in zagon compaOddelek: Strojna oprema | 601 (580) | Duhec |
» | BIOS ne zazna CD za formatiranje XP-aOddelek: Pomoč in nasveti | 2325 (2191) | dejanhb |
» | računalnik se noče prižgat ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1216 (1068) | Duhec |
» | Sesul sistem!Oddelek: Navijanje | 1756 (1268) | blblb |
» | BEEEEP...BEEEEP...BEEEEP ????Oddelek: Pomoč in nasveti | 2369 (1964) | prestopnik |