Slashdot - Kitajska vlada že nekaj časa uvaja program Go Rural, s katerim bodo poskušali zvišati raven računalniške pismenosti na podeželju. V nerazvitih predelih države bodo ponujali poceni računalnike (prenosnike in netbooke) s procesorji Intel Atom, ki jih bo poganjala lokalna verzija operacijskega sistema Moblin z imenom Red Flag Linux. Ljudjem bodo omogočili 13-odstotno subvencijo pri nakupu, če se bodo odločili za Linux, ki bo imel dodanih vrsto aplikacij, ki bodo posebej namenjene za pomoč pri razvoju vasic. Dodana programska oprema bo z vseh področij - za rezervacijo izletov po vaseh z drugim etničnim prebivalstvom, kar naj bi pripomoglo k večjemu razumevanju, aplikacije za podporo kmetovanju, ipd. Microsoft še vedno prepričljivo obvladuje večinski tržni delež, vprašanje pa je tudi, koliko izmed teh računalnikov bo po nakupu dobilo ukradeno verzijo Windows.
Sem včeraj računal pride nov sistem v grobem 175EUR čisto nov in zakaj bi še doplačeval za polkna kaj imajo premalo denarja ali kaj...Linux bi lahko postavil vsaj kakšne donacije za podporo programerjev.
PS: Za tistih 100EUR, ki jih plačaš M$ lahko kupiš 19" LCD Wide in je to to.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Vse skupaj je bilo 120EUR, Sempron je očitno 40EUR. Ne najdem več predračuna, ker bom raje še malo počakal preden kupim. Iskal sem pa najcenejše komponente, ker so še tako predobre za to kar rabim.