Forum » Zvok in slika » ECHO odmev v pesmi
ECHO odmev v pesmi
WinXP ::
Hočem obdelati en audio (mp3 ali wave) in me zanima kaj naj najprej obdelam PO VRSTI:
-NOISE ali pa dodam ECHO (odmev) pa potem noise filter za odstranjevanje šumov itd...
Problem mi dela ta ECHO DELAY,naštimam ga,ampak še kar je PREVEČ POVRATNEGA odmeva (FEEDBACK)
Koliko naj bi bil soliden Echo,da ne odmeva nazaj,ali pa ne vem,če kdo pozna kakšen program ki sam avtomatsko obdela oz.doda ECHO odmev?
Jaz trenutno uporabljam Wavelab.Ne mi priporočat kakšnih zapletenih težkih Cubase-ov ipd...kakšen specialen,a enostaven za uporabo...
-NOISE ali pa dodam ECHO (odmev) pa potem noise filter za odstranjevanje šumov itd...
Problem mi dela ta ECHO DELAY,naštimam ga,ampak še kar je PREVEČ POVRATNEGA odmeva (FEEDBACK)
Koliko naj bi bil soliden Echo,da ne odmeva nazaj,ali pa ne vem,če kdo pozna kakšen program ki sam avtomatsko obdela oz.doda ECHO odmev?
Jaz trenutno uporabljam Wavelab.Ne mi priporočat kakšnih zapletenih težkih Cubase-ov ipd...kakšen specialen,a enostaven za uporabo...
Naabo ::
Najprej odstrani šum, potem dodajaj efekte. Wavelab je super audio editor, rabiš le še kvalitetne (VST) plugine, če misliš da vgrajeni ne zadostujejo (nimaš nobenih nastavitev za feedback na delayu?).
WinXP ::
Imam,v bistvu ročno naštimujem samo je full opcij,tko da še vedno preveč odmeva....mislim,veliko se moraš dajat s tem,da najdeš primerno v %.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WinXP ()
Naabo ::
Načeloma feedback (regeneration) pomeni koliko signala (glasnost) pošlješ še enkrat čez delay, wet/dry mix pa pomeni razmerje med efektom in čistim (clean) signalom. Preprosto povedano, s feedbackom kontroliraš koliko časa se ponavlja signal, z mix razmerjem pa štimaš glasnot ponavljajočega signala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adobe Premiere (problem)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2117 (1538) | Hustla |
» | Kitarski efekti na računalniku?Oddelek: Zvok in slika | 2390 (1876) | RazzorX |
» | AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnikOddelek: Zvok in slika | 11370 (5178) | Sarimner |
» | Nujno!! digital mixing tableOddelek: Programska oprema | 1116 (1010) | overheat |
» | Snemanje demo posnetkov z zvočno Terratec ews88mtOddelek: Strojna oprema | 1537 (1478) | Damjan Jagar |