Forum » Informacijska varnost » Security lulz ;)
Security lulz ;)
denial ::
It's just a trick. If you press 2345A, you get a normal room. If you press the secret code, you get the presidential suite with playboy bunnies and free drinks.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;
KoMar- ::
Not with all those genetically modified dogs running around it wouldn't!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Pyr0Beast ::
Matthai, party breaker !
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Matako ::
Nehite ze pretiravat. To je koda do WC-ja.
Še bolj svinjska fora bi bila, če bi bila koda napačna XD
/\/\.K.
fiction ::
Še bolj svinjska fora bi bila, če bi bila koda napačna XDExactly my thoughts. Jaz bi to kodo direktno povezal na klic na policijsko postajo. Pa naj zaprejo vse "script-kiddije"
Exactly my thoughts. Jaz bi to kodo direktno povezal na klic na policijsko postajo. Pa naj zaprejo vse "script-kiddije"
Sam bi pa najraje postrelil take kot ste vi ! R u happy now ?
Resno, kaj bi s tem naredili ? Take blodnje so imeli v iraku, ko so streljali otroke. Na 'Baiting' se je slišalo.
Sam bi pa najraje postrelil take kot ste vi ! R u happy now ?
Resno, kaj bi s tem naredili ? Take blodnje so imeli v iraku, ko so streljali otroke. Na 'Baiting' se je slišalo.
poweroff ::
Ne, ne. To bi morala biti koda za vstop na WC. Za izstop bi bila pa namesto tipkovnice reža za kovance.
sudo poweroff
Jao Matthai
Opkow ::
Eh Matthai, ti bi imel ficre, ki se jih da enostavno zaobiti in za povrh dodatni sistem za vstop ti zmanjsuje profit.
Ne, v bistvu bi bila boljša fora. Tipkovnica bi bila pa reža za kovanec.S tem,d a bi koda pisala samo zunaj, koda pa bi morala biti dovolj dolga, da si je večina ne bi zapomnila.
Notri bi prišli z brezplačno kodo, ven pa samo, če bi si kodo zapomnili... ali pa če bi vrgli kovanec.
Seveda bi moral biti WC tudi zvočno izoliran...
Notri bi prišli z brezplačno kodo, ven pa samo, če bi si kodo zapomnili... ali pa če bi vrgli kovanec.
Seveda bi moral biti WC tudi zvočno izoliran...
sudo poweroff
Pyr0Beast: Zgleda, da si nekaj obseden s steljanjem. Hold your horses. Nisem govoril o tem, da bi na strik dal 100 EUR in potem zaradi bolanega veselja zajebaval s tem mimoidoce ljudi ali kaj podobnega.
Samo na _svoja_ vhodna vrata bi napisal (napacno) sifro za vstop in potem gledal kdo ta podatek zlorablja (oz. to prepustil organom pregona). To ni nic drugace kot to, ce pustim odprto okno v stanovanje. Vlomilec se zmeraj ne sme noter - ni tako, da bi ga s tem pa premamil v kaznivo dejanje in sam ni nicesar kriv. Ok sej ne recem, gre za neko "vabo", ampak se zmeraj pa je tisti moral sam priti na idejo vloma (oz. preizkusa tiste stevilke v moji
odsotnosti).
Ce se zgrazas nad to idejo, ti verjetno tudi ideja honeypota ni prevec vsec, ceprav dejansko ni tako zelo drugacna. Zanalasc pripravis ranljive racunalnike oz. take ki so potencialno ranljivi zato da dobis podatke o tem kako se napadalec obnasa ali pa celo da odkrijes kaksno trenutno sirsemu krogu ljudi nepoznano ranljivost. Poznavanje nasprotnika je vcasih neprecenljivo.
Ne vem pa kaj ima to vse tocno veze z Irakom.
Samo na _svoja_ vhodna vrata bi napisal (napacno) sifro za vstop in potem gledal kdo ta podatek zlorablja (oz. to prepustil organom pregona). To ni nic drugace kot to, ce pustim odprto okno v stanovanje. Vlomilec se zmeraj ne sme noter - ni tako, da bi ga s tem pa premamil v kaznivo dejanje in sam ni nicesar kriv. Ok sej ne recem, gre za neko "vabo", ampak se zmeraj pa je tisti moral sam priti na idejo vloma (oz. preizkusa tiste stevilke v moji
odsotnosti).
Ce se zgrazas nad to idejo, ti verjetno tudi ideja honeypota ni prevec vsec, ceprav dejansko ni tako zelo drugacna. Zanalasc pripravis ranljive racunalnike oz. take ki so potencialno ranljivi zato da dobis podatke o tem kako se napadalec obnasa ali pa celo da odkrijes kaksno trenutno sirsemu krogu ljudi nepoznano ranljivost. Poznavanje nasprotnika je vcasih neprecenljivo.
Ne vem pa kaj ima to vse tocno veze z Irakom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fiction ()
You see, that's where you are wrong.
Ti 'baitaš' ljudi, da vpišejo cifro. Taka zadeva ni samo nelegalna temveč tudi nemoralna.
Seveda da je drugače kot če puščaš okno odprto. Sam rad zakljocam po številčnici da vidim, če so ljudje res tako neumni, vendar je to z namenom interesa in ne povzročanja škode, kot bi ti to rad prikazal.
Ideja vloma se lahko zgodi s številčnico ali brez. Če te kdo hoče umoriti pa se brez problema zbudiš s krampom v čelu .. ali pa tudi ne zbudiš. ..
Ideja honeypota je popolnoma druga. Tisto _NI_ baitanje ljudi/botov, saj pri takem početju ne sežeš ven in objavljaš da si 'ranljiv' ampak sediš v grmovju in čakaš na mimoidočega, da ga boš z lopato po glavi, ko bo slišal da je nekaj zašumelo in se obrne proti tebi.
Je mala razlika ampak vseeno je.
"Basically, we would put an item out there and watch it. If someone found the item, picked it up and attempted to leave with the item, we would engage the individual as I saw this as a sign they would use the item against U.S. forces."
Ti 'baitaš' ljudi, da vpišejo cifro. Taka zadeva ni samo nelegalna temveč tudi nemoralna.
Seveda da je drugače kot če puščaš okno odprto. Sam rad zakljocam po številčnici da vidim, če so ljudje res tako neumni, vendar je to z namenom interesa in ne povzročanja škode, kot bi ti to rad prikazal.
Ideja vloma se lahko zgodi s številčnico ali brez. Če te kdo hoče umoriti pa se brez problema zbudiš s krampom v čelu .. ali pa tudi ne zbudiš. ..
Ideja honeypota je popolnoma druga. Tisto _NI_ baitanje ljudi/botov, saj pri takem početju ne sežeš ven in objavljaš da si 'ranljiv' ampak sediš v grmovju in čakaš na mimoidočega, da ga boš z lopato po glavi, ko bo slišal da je nekaj zašumelo in se obrne proti tebi.
Je mala razlika ampak vseeno je.
"Basically, we would put an item out there and watch it. If someone found the item, picked it up and attempted to leave with the item, we would engage the individual as I saw this as a sign they would use the item against U.S. forces."
BigWhale ::
A po parkiriscih tudi avtomobile probavas, ce so odklenjeni?
Mislim, cist tko z namenom interesa.
Tear_DR0P ::
al pa če pogledaš ljudem skozi okno, če so slučajno doma.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Seveda da je drugače kot če puščaš okno odprto. Sam rad zakljocam po številčnici da vidim, če so ljudje res tako neumni, vendar je to z namenom interesa in ne povzročanja škode, kot bi ti to rad prikazal.Mogoce je moja ideja nemoralna (odvisno od sprejetih meril v druzbi), sem pa skoraj preprican, da ni nelegalna. Precej hujse in tudi kaznivo je to, kar bi pocel ti. Ce nimas mojega soglasja, gre za poskus vdora. Glede na to, da ne moremo brati misli, tudi ne vemo, ce mi nisi mogoce naknadno povedal samo zato, ker nisi mogel v stanovanje, ker v stanovanju nisi nasel taksnega LCD televizorja kot si ga hotel odnesti ali pa zato, ker te je pri vstopu videla soseda. Pravilno bi bilo, da bi me opozoril na kodo, brez da bi poskusal, ce je pravilna. Tudi v racunalnistvu, ce nimas ravno pen-testing pogodbe, ne ownas drugih masin z namenom pomoci.
To, da nisi povzrocal stroskov je tudi mit. Ce ne drugega si mi povzrocil preglavice, poleg tega pa sem porabil tudi nekaj casa, da sem preveril, da nic ne manjka (v primeru, da je bila koda pravilna seveda).
Ideja honeypota je popolnoma druga. Tisto _NI_ baitanje ljudi/botov, saj pri takem početju ne sežeš ven in objavljaš da si 'ranljiv' ampak sediš v grmovju in čakaš na mimoidočega, da ga boš z lopato po glavi, ko bo slišal da je nekaj zašumelo in se obrne proti tebi.In kako bi jaz razglasal, da sem ranljiv? Cisto enako bi cakal in ko bi kdo prisel mimo vhodnih vrat, bi opazil ranljivost ter mogoce poskusal vstopiti. Ekvivalentno ranljivemu daemonu na honeypotu preko katerega je mogoc vstop na streznik. S precej trivialno ranljivostjo, ki bi lahko "profesionalcu" dala vedeti, da nekaj "smrdi", ampak se zmeraj pa to ni nic drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fiction ()
Ce nimas mojega soglasja, gre za poskus vdora.
Da, če poskusiš vpisati kodo, gre za poskus vdora.
sudo poweroff
A po parkiriscih tudi avtomobile probavas, ce so odklenjeni?
Nebi verjel koliko jih je
Saj vidiš po kljukcah, poleg tega zadeva ni pol toliko interesantna.
Saj saj. Ali pa odpreš, daš kljukco dol in zapreš. Tudi to se da.
Ja, to je pa če jih hočeš popolnoma nepripravljene obiskat &, ali se jim pridružiti pri kosilu
Nebi verjel koliko jih je
Ja, to je pa če jih hočeš popolnoma nepripravljene obiskat &, ali se jim pridružiti pri kosilu
In kako bi jaz razglasal, da sem ranljiv? Cisto enako bi cakal in ko bi kdo prisel mimo vhodnih vrat, bi opazil ranljivost ter mogoce poskusal vstopiti. Ekvivalentno ranljivemu daemonu na honeypotu preko katerega je mogoc vstop na streznik. S precej trivialno ranljivostjo, ki bi lahko "profesionalcu" dala vedeti, da nekaj "smrdi", ampak se zmeraj pa to ni nic drugega.
Hja, ko bi ti naenkrat zrastla še ena (stranska) vrata v hiši bi te moralo začeti skrbeti.
Hja. To pa ne gre tako zlahka. Za poizkus vdora se morajo videti vsaj kakšni fizični znaki eg. poškodbe ključavnice.
Glede na to, da ne moremo brati misli, tudi ne vemo, ce mi nisi mogoce naknadno povedal samo zato, ker nisi mogel v stanovanje, ker v stanovanju nisi nasel taksnega LCD televizorja kot si ga hotel odnesti ali pa zato, ker te je pri vstopu videla soseda.
Ne rabiš brati misli, če lahko vprašaš. (BTW, LCD TV ima svinjsko slabo sliko in ga nebi vzel, plazmo moogče, samo bi rabil še enega za pomoč )
Pravilno bi bilo, da bi me opozoril na kodo, brez da bi poskusal, ce je pravilna.
A še večjo nalepko na vrata, da zamenjaj kodo 12345 ?
Tudi v racunalnistvu, ce nimas ravno pen-testing pogodbe, ne ownas drugih masin z namenom pomoci.
To pa res nima veze.
To, da nisi povzrocal stroskov je tudi mit.
Tvoja paranoja je povzročala stroške, ne moje morebitne aktivnosti. Jah no, če bi pa imel ženo doma...
Ce ne drugega si mi povzrocil preglavice, poleg tega pa sem porabil tudi nekaj casa, da sem preveril, da nic ne manjka (v primeru, da je bila koda pravilna seveda).
Kaj pa če sobarica pride, tudi pogledaš če ti kaj zmanjka ?
Hja, ko bi ti naenkrat zrastla še ena (stranska) vrata v hiši bi te moralo začeti skrbeti.
Hja. To pa ne gre tako zlahka. Za poizkus vdora se morajo videti vsaj kakšni fizični znaki eg. poškodbe ključavnice.
Glede na to, da ne moremo brati misli, tudi ne vemo, ce mi nisi mogoce naknadno povedal samo zato, ker nisi mogel v stanovanje, ker v stanovanju nisi nasel taksnega LCD televizorja kot si ga hotel odnesti ali pa zato, ker te je pri vstopu videla soseda.
Ne rabiš brati misli, če lahko vprašaš. (BTW, LCD TV ima svinjsko slabo sliko in ga nebi vzel, plazmo moogče, samo bi rabil še enega za pomoč )
Pravilno bi bilo, da bi me opozoril na kodo, brez da bi poskusal, ce je pravilna.
A še večjo nalepko na vrata, da zamenjaj kodo 12345 ?
Tudi v racunalnistvu, ce nimas ravno pen-testing pogodbe, ne ownas drugih masin z namenom pomoci.
To pa res nima veze.
To, da nisi povzrocal stroskov je tudi mit.
Tvoja paranoja je povzročala stroške, ne moje morebitne aktivnosti. Jah no, če bi pa imel ženo doma...
Ce ne drugega si mi povzrocil preglavice, poleg tega pa sem porabil tudi nekaj casa, da sem preveril, da nic ne manjka (v primeru, da je bila koda pravilna seveda).
Kaj pa če sobarica pride, tudi pogledaš če ti kaj zmanjka ?
Hja. To pa ne gre tako zlahka. Za poizkus vdora se morajo videti vsaj kakšni fizični znaki eg. poškodbe ključavnice.Zakaj ze? A to je potem tako, da lazje prepricas poroto o svoji nepristevnosti?
Ne rabiš brati misli, če lahko vprašaš.In kako bi vedel, ce govoris resnico. Ne zdaj govoriti o tem, da bi se pustil priklopiti na detektor lazi, ker to ni ravno ustaljen pristop kako ovrzes goro drugih dokazov proti sebi. "Sicer je bil najden krvav noz, ampak hej, naprava pravi, da vseeno nisem kriv"
A še večjo nalepko na vrata, da zamenjaj kodo 12345 ?... ali pa sporocilo v postni nabiralnik.
Tudi v racunalnistvu, ce nimas ravno pen-testing pogodbe, ne ownas drugih masin z namenom pomoci.Ima. Ti namrec trdis, da je ustrezno ukrepanje tako, da najprej izvedes vdor potem pa lastniku poves. Samo zaradi tega naj bi to kar na enkrat postalo legalno, se vec celo pohvalno vredno dejanje. Ampak "pravilen" postopek je tak, da si ti prej domenjen z lastnikom o aktivnostih ali pa pac kljub temu da bi lahko, ne izvedes vloma, temvec le porocas o idejah. Seveda je eticno, da vse skupaj najprej poves lastniku (proizvajalcu programske opreme).To pa res nima veze.
Tvoja paranoja je povzročala stroške, ne moje morebitne aktivnosti.Vdori v racunalniske sisteme povzrocajo stroske cez 5000 EUR, brez da bi napadalec spremenil en samcat dokument oz. kaj zbrisal. Fora je v tem, da nikoli ni mogoce vedeti, ce napadalec govori resnico o tem, kako je "samo gledal". To ni nikakrsna paranoja, ampak zdrav razum. In stroski so v tem, da je treba placati administratorje, ki namesto da bi poceli kaj bolj koristnega restavrirajo backup / gledajo ce je kje kaksen backdoor / reinstalirajo masine. Pri vlomu v stanovanje je tega jasno manj, ampak so pa s tem definitvno tezave tudi ce nic ne zmanjka.
Kaj pa če sobarica pride, tudi pogledaš če ti kaj zmanjka ?Zal nisem tako bogat, da bi si lahko privoscil sobarico, ki bi prisla domov pospravljat. Ce bi jo ze imel, bi bilo njeno nahajanje v hisi v razumnih urah upraviceno, saj bi ji dal ustno oz. pisno dovoljenje za vstop. V primeru, da bi kaj izginilo (in bi obstajal sum o tem da je bila ona) bi pa jasno se vedno odgovarjala. Da bi vsakic sel gledati, ce je se vse na svojem mestu je mogoce res paranoja, ampak to, da ne pustis medtem ko je ona sama v stanovanju na mizi pred njo lezati 500 EUR je pa common-sense. Kaj takega narediti zanalasc z namenom odkrivanja postenosti bi bilo mogoce bolj zloben "baiting" kot si ga omenjal.
Zakaj ze? A to je potem tako, da lazje prepricas poroto o svoji nepristevnosti?
Kakšna neprištevnost neki. Ni vloma brez znakov vloma.
In kako bi vedel, ce govoris resnico. Ne zdaj govoriti o tem, da bi se pustil priklopiti na detektor lazi, ker to ni ravno ustaljen pristop kako ovrzes goro drugih dokazov proti sebi. "Sicer je bil najden krvav noz, ampak hej, naprava pravi, da vseeno nisem kriv"
Ah, sam ne se sekirat pa bo vse v redu
... ali pa sporocilo v postni nabiralnik.
Aha. A poštar tudi vlamlja v tvoj nabiralnik ko hoče notri zatakniti en kup reklam ?
Ima. Ti namrec trdis, da je ustrezno ukrepanje tako, da najprej izvedes vdor potem pa lastniku poves.
Nop nop nope. Poizkusiš če odklene, to je vse. Ne vstopiš noter, ne primeš kljuke. Samo odkljocaš in greš dalje.
Seveda je eticno, da vse skupaj najprej poves lastniku (proizvajalcu programske opreme).
Etično. Čemu ? Korporacije niso osebe do katerih si lahko etičen in moralen.
Vdori v racunalniske sisteme povzrocajo stroske cez 5000 EUR, brez da bi napadalec spremenil en samcat dokument oz. kaj zbrisal. Fora je v tem, da nikoli ni mogoce vedeti, ce napadalec govori resnico o tem, kako je "samo gledal". To ni nikakrsna paranoja, ampak zdrav razum. In stroski so v tem, da je treba placati administratorje, ki namesto da bi poceli kaj bolj koristnega restavrirajo backup / gledajo ce je kje kaksen backdoor / reinstalirajo masine. Pri vlomu v stanovanje je tega jasno manj, ampak so pa s tem definitvno tezave tudi ce nic ne zmanjka.
Težave, ki si jih sam povzročaš. To je tako kot da bi te porinil skozi vrata. Ti pa bi potem odkorakal naprej ter se na koncu hodnika toliko časa prevračal po stopnicah, dokler nebi prišel v pritličje in se prepričal da ne hodim in ti sledim.
Da bi vsakic sel gledati, ce je se vse na svojem mestu je mogoce res paranoja, ampak to, da ne pustis medtem ko je ona sama v stanovanju na mizi pred njo lezati 500 EUR je pa common-sense.
Seveda samo tele sobarice zelo hitro fašejo false-charges o kraji ipd. zadevah.
Kakšna neprištevnost neki. Ni vloma brez znakov vloma.
In kako bi vedel, ce govoris resnico. Ne zdaj govoriti o tem, da bi se pustil priklopiti na detektor lazi, ker to ni ravno ustaljen pristop kako ovrzes goro drugih dokazov proti sebi. "Sicer je bil najden krvav noz, ampak hej, naprava pravi, da vseeno nisem kriv"
Ah, sam ne se sekirat pa bo vse v redu
... ali pa sporocilo v postni nabiralnik.
Aha. A poštar tudi vlamlja v tvoj nabiralnik ko hoče notri zatakniti en kup reklam ?
Ima. Ti namrec trdis, da je ustrezno ukrepanje tako, da najprej izvedes vdor potem pa lastniku poves.
Nop nop nope. Poizkusiš če odklene, to je vse. Ne vstopiš noter, ne primeš kljuke. Samo odkljocaš in greš dalje.
Seveda je eticno, da vse skupaj najprej poves lastniku (proizvajalcu programske opreme).
Etično. Čemu ? Korporacije niso osebe do katerih si lahko etičen in moralen.
Vdori v racunalniske sisteme povzrocajo stroske cez 5000 EUR, brez da bi napadalec spremenil en samcat dokument oz. kaj zbrisal. Fora je v tem, da nikoli ni mogoce vedeti, ce napadalec govori resnico o tem, kako je "samo gledal". To ni nikakrsna paranoja, ampak zdrav razum. In stroski so v tem, da je treba placati administratorje, ki namesto da bi poceli kaj bolj koristnega restavrirajo backup / gledajo ce je kje kaksen backdoor / reinstalirajo masine. Pri vlomu v stanovanje je tega jasno manj, ampak so pa s tem definitvno tezave tudi ce nic ne zmanjka.
Težave, ki si jih sam povzročaš. To je tako kot da bi te porinil skozi vrata. Ti pa bi potem odkorakal naprej ter se na koncu hodnika toliko časa prevračal po stopnicah, dokler nebi prišel v pritličje in se prepričal da ne hodim in ti sledim.
Da bi vsakic sel gledati, ce je se vse na svojem mestu je mogoce res paranoja, ampak to, da ne pustis medtem ko je ona sama v stanovanju na mizi pred njo lezati 500 EUR je pa common-sense.
Seveda samo tele sobarice zelo hitro fašejo false-charges o kraji ipd. zadevah.
BigWhale ::
Sej nismo leta 1988, da bi imeli avtomobili se kljukice... ;>
Ja, pa lastniku kljuc not zaklenes, ki ga je pustil v pepelniku ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ajpes končno priznal: Ne vemo, kaj delamo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 32271 (22578) | Furbo |
» | Tudi slovenska policija razmišljala o nakupu Hacking Teamovega trojanca (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 43734 (38150) | matijadmin |
» | Ali je "vstop" v IS, ki ni vdor, kazniv?Oddelek: Informacijska varnost | 7241 (6389) | Kamran |
» | WPA razbitOddelek: Novice / Varnost | 6574 (4567) | Ziga Dolhar |