» »

Nor problem v WinXP

Nor problem v WinXP

TheJack ::

Naj mi lepo prosim nekdo pomaga!

Danes sem se malce igral z nastavitvami v WinXP (hotel sem spremeniti ikono folderjev) in sem izgleda nekaj ireverzibilno zajebal.

Šel sem v Folder OptionsFile Types. Spodaj sta navedena dva z isto ikono: (NONE) File Folder in (NONE) Folder. V enem (File Folder) mi je ikono uspelo spremeniti (kasneje sem jo seveda spremenil nazaj!), v drugem (Folder) ne.
Kliknil (pri File Folderju) sem na Advanced in tam pa zagledal različne vnose (Play with Winamp, Enqueue with Winamp, Open with ACDSee….), ki pa se niso dali spreminjati. 'Edit' in 'Remove' sta bila namreč zamegljena. Opcije so bile le 'New…' in 'Set Default'. Spremenil sem ikono, drugega nič.

Zadevo zaprem, da bi si ogledal nove ikone folderjev. Ikone se niso spremenile. Nakar kliknem na 'Windows' folder in odpre mi ga Winamp!!!! In tako z vsemi folderji. Vse folderje mi je odpiral Winamp. Ko sem kliknil na folder z desno tipko, je bila kot default (odebeljeno) nastavljena možnost ' Enqueue with Winamp', namesto 'Open'!

Hitro sem odšel nazaj (Folder Options->File Types->File Folder->Advanced). Da bi zadevo naštimal spet nazaj na 'Open'. Ampak presenečenje! Opcije 'Open' Tam ni bilo! Izbiral sem lahko med Winampom (ki je bil na default), ACDSeejem in 'Find'. Izbrisati Winampa nisem mogel, opcije 'Open' pa, ponavljam, ni.

Winamp sem lepo odinštaliral in spet je bilo vse po starem. Kul. Ampak jaz bi Winamp vseeno rad imel. Zato sem ga inštaliral nazaj. Menda se mi ne bo še enkrat uštulil v Folder nastavitve, ne? Wrong! Takoj po reinštalaciji je bilo vse po starem. Posamezni folderji so se odpirali z Winampom.

Kaj naj naredim? Vsakič, ko bo inštaliral Winamp, mi bo sesul vse nastavitve. Poskusil sem očitno opcijo: Še sem nazaj v jedro problema (Folder Options->File Types->File Folder->Advanced) in poskusil sam narediti presneti 'Open' ('New…). Pa sem ugotovil, da pojma nimam, kako bi to naredil. Zadeva namreč od mene zahteva program za izvršitev tega ukaza, jaz pa blage veze nimam, kateri program drugače odpira folderje.

Kostko ::

a si poskusil dat za program "explorer.exe" ?
Human stupidity is not convergent, it has no limit!

ABX ::

Rock it baby!
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

TheJack ::

Hehehe, dela! Na tako očitno možnost izgleda še pomislil nisem...:8)

Mimogrede, še sedaj mi ni jasno, kaj se je zgodilo... Prej namreč opcije 'Open' tam sploh bilo ni.

Kostko, hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava "vseh" ikon

Oddelek: Operacijski sistemi
51208 (1145) Tilen
»

kako spremeniti ikono mp3 filov?

Oddelek: Operacijski sistemi
71383 (1296) OSA
»

Ikone za winamp

Oddelek: Operacijski sistemi
71412 (1294) H_man
»

Audio cd ne dela na cd-romu

Oddelek: Pomoč in nasveti
91217 (1109) Han
»

WinAmp

Oddelek: Pomoč in nasveti
81033 (905) LojzePek

Več podobnih tem