Forum » Hlajenje in modifikacije » Pasivno hlajenje
Pasivno hlajenje
borča ::
Pozdravljeni. Imam gravično kartico GF HD4870. Razmišljam, da bi ventilator zamenjal z pasivnim hlajenjem!? Zanima me vaše mnenje, nasveti....
Hvala LP
Hvala LP
axee ::
Kot ti je profii povedal, pozabi. Nima smisla. Kartica potrebuje dobro hlajenje. Če bi se igral z pasivnim hlajenjem bi zato moral povečati pretok čez ohišje (čist tko hipotetično) kar spet prinese k glasnosti. Bolje da uporabiš dobeer hladilnik ter dober počasen ventilator.
borča ::
Ja, moti me, da ventilator dela na polno, pa sploh ne uporabljam grafike! Recimo pri surfanju po internetu, pri uporabi office!?
Kako bi pa znižal obrate?
Kako bi pa znižal obrate?
bate ::
Jaz poznam samo rivatuner, ki je včasih delal tud za ati grafične, sicer se bo že kdo tu našel, ki pozna software za ati. Za zdaj lahko poskusiš z rivatuner, not maš nastavitev za ventilator, lahko tud profile urejaš, da se stvar vklopi ob bootu itd. Pobrskaj malo tud po forumu, se bo kaj na to temo našlo.
axee ::
Zakaj nebi še lažje odšel v ATI Catalyst Control Center in tam poskusil sam zmanjšati obrate. Je čisto simpel.
svetetko ::
Meni osebno je MSI Afterburner odličen program za upravljanje z ventilatorjem. Sam si naštimaš s kakšno hitrostjo se vrti ventilator pri določeni temperaturi in s tem tudi uravnavaš glasnost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup tihega računalnika (Intel Q9450)Oddelek: Kaj kupiti | 3849 (2387) | vir |
» | Kako bi izklopil grafo, ko je ne rabim?Oddelek: Strojna oprema | 1885 (1148) | Freezy |
» | Scythe Ninja CopperOddelek: Kaj kupiti | 1428 (1202) | Calligulla |
» | 7600 gs na 68°C! idleOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2776 (2168) | cordo |
» | Mnenje o računalniku (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5968 (4944) | Kato |