» »

Scythe Ninja Copper

Scythe Ninja Copper

eVro ::

Še ena luštna zadevica za hladiti procesor v idle ali ob manjšem loadu pasivno. Že kdo ma? Kdo ve kdaj približno se bo dalo dobiti pri nas?

Upam da bo dostopna, glede na to da je "anniversary edition".

kmetek ::

zakaj bi njega ko pa INFINITY/MUGEN zmaga :\

eVro ::

Zakaj bi hladil komponente na sobno temperaturo ko pa lahko uživam JAZ? Pasivno all the way!

Če ne veste o čem se gre, potem raje ne.

AngelOfDeath ::

cca 20-25€ več je v Avstriji od navadnega
edit: Slovnica

eVro ::

Ja, cene v tujini so 35 € za navadno ninjo in cca. 60 € za copperja. To pomeni 25 € razlike in odštejemo še 10 € za LGA775 bolt thru kit (ki je copperju priložen), in pridemo na 15 € razlike za takle super hladilnik. Pa četudi bojo čez 2 leti še boljši hladilniki, kaj takega ne zastari in se ga da zmeraj kje ponucati.

bate ::

Tole je mal preseravanje, že po tem da je kao anniversary edition vidiš da je nateg. Navadno ninjo lahko na 775 pritrdiš brez težav, in pri pasivnih hladilnikih ni problem spravit toploto na rebra ampak z reber na zrak.V pasivnem načinu pa mugen najbrž ne zmaga, kolkor se meni zdi.

Calligulla ::

Ne stekam folka, ki bluzi "pasivno".
V dobi cooln'quiet in Intelovih verzij, ko je ze itak lahko edina slisna stvar napajalec pa k.. in veliko bolj kot ventilatorji nadlezni diski...

Kot da rabis nabavljat drag ogromen hladilnik, da bos mel PC hladen in tih. Saj ves, da lahko obrate stelas v teh casih ne?
In, da procesor mimogrede laufa na 70C stabilni brez, da bi mu kaj prida krajsal ze tako predolgo zivljenjsko dobo..

Metanje denarja v pasivno je po mojem najvecji odraz totalnega nepoznavanja hardwera.

eVro ::

Čakam review tegale na SPCR, potem se bom pa odločil (na podlagi performanca ko je hlajeno brez ventilatorja). Ja tudi za navadno ninjo je priporočljiv bolt thru kit, ni pa nujen.

Calligulla, ti pa se ne delaj pametnega, ker tukaj edino ti izgleda, da nimaš pojma. Če ne veš zakaj, kako, in podobno, se raje ne oglašaj.

Calligulla ::

Daj razlozi mi kateri neslisen napajalnik in diske mas. Da se ne bom delal pametnega.

Pa v bistvu lahko cel sistem napises. Pa se tip ohisja, da vidimo, ce sploh pride ta zadeva v kisto.

Mimogrede, doma imam Scythe Andy-ja, ki sem ga od enega takega genija dobil za 15 Eurov pa se mi ga ne da gor dajat, ker nimam potrebe.
Ga je en genij kupil za mislim, da 60 Eurov preden je dojel, da mu ne gre v kisto. Jaz ga bom metal gor, ce bom hotel npr na 4Ghz navijat procesor, da bo hladil.
Ker za tisino se ni treba borit. Ne v teh casih, ko je PC itak cisto silent, ce odstejemo tih napajalnik, ki hvala bogu preglasi diske, ker diskov pa res ne bi rad poslusal.

Zgodovina sprememb…

strictom ::

Disk komot obesis na gumico v 5" režo in le občasno slišiš kak br br. PSUji se dobiji tudi silent. LC ima kr dobre. Grafično kupiš eno midrange z pasivnim hladilnikom (ne morš met 8800ultre brez venta) in na rahlo downclockan procesor zabiješ tut neki pasivnega.

Raje 10% manj performansa in popolnoma neslišno, kot pa neko kišto k skoz ropota. Meni je malo žal da nisem nabavil komplet silent.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Calligulla ::

Se vedno te ne stekam. Diske itak lahko das na gumice pa se jih vseeno se kdaj slisi.
LCji so itak precej tihi ampak niso silent ne pasivni in oddaja dolocen zvok.

Ne vem pa kako vam rata, da je (sploh v idle ali kadarkoli kadar ravno ne igrate najzajhtevnejsih iger) zvok sploh problem.
Na graficni, procesorju,... se itak zbije obrate in je. In so spet in samo diski in napajalci slisni. Saj je tudi 8800GT lahko prakticno silent. Pac zbijes vrtljaje.

Zakaj za vraga bi kdo hotel pasivno. Saj imas pasivno, ce zbijes ali celo izklopis vent. In se pri tistih, ki imajo pasivno se na fotkah na koncu vedno izkaze, da imajo ventilatorje notri, ki jih usmerjajo na te genialne pasivne komponente tako da :(

Zgodovina sprememb…

Calligulla ::

Kar se tice raje 10% manj performanca.. pa saj tudi to lahko. Pac odvijes sistem in ga downvoltas, ce ze res hoces v ekstrem. Samo spet, Cooolnquiet, Intelov speedstep to itak ze pocnejo. Ne stekam.

So ble razne 5900XT in 6800 od nvidia nagravzno glasne po defaultu. Pa ni blo treba pasivnih not metat. Pac odvijes vent in je. Saj mate rivatuner. Pa naj se PC ze boota z nizjimi frekvencami in hitrostmi grafe. Ko pa rabis za igre pa pac navijes, vent malo nasponas in je. Zakaj pasivno?!?

eVro ::

Jasno da ne mislim pasivno hladiti E8400 na 100% obremenitvi, govorim o pasivnem hlajenju ko je v idle ali pod majhno obremenitvijo. Primer: če mi download program laufa, je lahko računalnik čisto tih, za disk daš WD Caviar GP notr, ventilator pa je lahko ugasnjen, oz na 500 rpm (praktično neslišno) poleti. Današnje sisteme je nemogoče hladiti pasivno v vseh pogojih.

Calligulla ::

RES JE KAR PRAVIS: 8400 je tudi mogoce pri 100% obremenitvi hladiti neslisno z stock coolerjem. Ne bo preglasil napajalca, bo pa se vedno tisji od njega na nekih minimalnih obratih.

Sploh pa procesorji so cedalje bolj energetsko varcni. Poglej termalne podatke Intelovih najnovejsih modelov. Pod load imajo ze komaj da kaj cez 30w porabe.

Skratka saj mas pasivno, ce zelis pasivno. Ampak zakaj ne bi mel ventilatorja na nekih minimalnih hitrostih, kjer ne preglasi napajalca. Pa se vedno bo sistem povsem stablen in varen.

Verjetno je precej bolj ogrozen od samih posegov, ko lahko z ogromnim hladilnikom med namestitvijo poskodujes procesor ali kaj drugega. Mimogrede kak kondenzator odpulis,..

Skratka ne rabis pasivnega hlajenja.

Calligulla ::

Sele zdaj sem dojel, da itak ne mislis met pasivno v vseh pogojih. Potem te pa se manj razumem.

V idle itak ze zdaj ne mores slisat ventov od procesorja, ce mas vkljucen speedstep.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10028839 (26884) kuglvinkl
»

Kater hladilnik za socket 775

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211847 (1493) axee
»

Kako utišati tole konfiguracijo?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
362985 (2048) Steinkauz
»

Tih in zmogljiv računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
142416 (2174) bate
»

Računalnik za računovodske storitve - tih ?

Oddelek: Kaj kupiti
111209 (1043) Jan987

Več podobnih tem