» »

Acer Aspire 5410-722G25M vs. Lenovo Value Line G550L 59-023045

Acer Aspire 5410-722G25M vs. Lenovo Value Line G550L 59-023045

WildChild ::

V dilemi sem med tema dvema prenosnikoma. Zakaj sem se že v prvi vrsti odločil za ta 2 oziroma sem ju dal v ožji izbor je, ker imata monitor 15". In intelovo grafo ki malo žere. Komp se bo uporablal za pisarniško delo. Avtonomija baterije je pomembnejša kot pa da imam neke über hitre Hzje... Na kompih pa bo ali Linux ali windows xp z office 2007 so far... Razn če bo M$ naredu kak nov produkt k manj požre kot win7....

Link za acer: http://www.mimovrste.com/artikel/275017...
Link za lenovo: http://www.hermesnova.si/prenosni_racun...

Seveda sem počekiral tudi sam glede kok W požre kateri cpu
acerrjev M ULV 723: List of Intel Celeron microprocessors @ Wikipedia

in Lenov T4200: List of Intel Pentium Dual-Core microprocessors @ Wikipedia

Kaj priporočate glede na zmogljivost/porabo?
in da mood

Redneck ::

Acer Aspire 5410

WildChild ::

To si se odločil na podlagi katerih karakteristik?
in da mood

mikic007 ::

Ne vem sicer na podlagi česa si se odločal med slabima izbirama (drugega zaradi cene še štekam, medtem ko prvega manj), pa vseeno. Če odmik od cene ni prevelik, priporočam tega: http://www.comshop.si/Article.asp?artic... V g..bangu imajo tudi intelovo različico in še ponekod drugod za podobno ceno.

Za Lenovo ne vem, ampak ta ni kaj prida že po konfiguraciji, za Acer pa sem 100% prepričan, da ga ne smeš kupiti. Vsega boga noter in pekel, crkne garant kar hitro, če pa ne pa ga kaj druga muči. Razen če ima kdo kakšne druge izkušnje, naj pove. Pa tudi sicer, Compaq 615 RM-74 tudi po konfiguraciji prekaša oba za precej.

WildChild ::

Cena je lahko do 500EUR. Drugače pa kot sem že omenil, za pisarniško delo, 15" ekran in pa da je dobra avtonomija baterije.
in da mood

mikic007 ::

No, 9 ur pri Acer-ju je res fascinantnih, ampak ne bi preveč verjel, je le Acer. In če se v zadnjih mesecih ni drastično izboljšal, kar bo zagotovo kdo tukaj vedel, ti ga ne priporočam.

Torej, če bi res rad izbral enega izmed teh, Lenovo, ampak raje še malo poglej. 15" je itak največ, cene pa iz štacune v štacuno drugačne. Vso srečo ;-)

Wox ::

Dobro avtonomijo ne boš dobil za ta denar. Tisto, kar imajo napisano na Mimovrste (do 9 ur) je nateg sredi belega dne. Če zdrži dve uri je dobro. Glede na tvoje zahteve je torej vseeno katerega vzameš. Jaz bi se Acerja sigurno na daleč izognil. Tisti Compaq oz. HP pa je tudi navaden jajc. Tipkovnica se upogiba in prav hitro ostaneš brez kakšne tipke. Tega modela Lenova še nisem uspel imeti v rokah, vendar pa je sama izdelava in tipkovnica sigurno boljša od HPja, da o Acerju ne govorim. Jaz bi se pravgotovo odločil za Lenovo.

clix ::

Dobro avtonomijo ne boš dobil za ta denar. Tisto, kar imajo napisano na Mimovrste (do 9 ur) je nateg sredi belega dne. Če zdrži dve uri je dobro.

Ne. 9 ur je morda res malce pretirano, vendar 6-7 ur je pa popolnoma realna ocena.

Leks ::

Do 500e si poglej še Toshibo L300-2CE
Avtonomija cca 2,5 ure. Odvisno kaj delaš.

Redneck ::

14 incni Acer 4810t preverjeno zdrzi 8 ur in vec. Imel. Izdelava zelo dobra. Pozabi kar si mislis o Acerjih. Timeline in te serije so izjemno dobre.

tey007 ::

Mene pa zanima, kater laptop do 600EUR bi vi vzeli, uporaba: študent, nič posebnega, za napisat kakšen dokument, uporaba interneta in poslušanje glasbe? Rad bi, da je 15 oz 15,4''. lahko tudi 14.

WildChild ::

Kot sem že omenil, v šoli sam za predstavitve prezentacije.... nobenega programiranja, pisarniško delo. Kaj naj vzamem. Na žalost nimam veliko izkušenj z laptopi...
in da mood

Leks ::

@tey007
za 600EUR vsekakor N500 NS76QZY, ločena grafika, HDMI
in 2 leti garancije.


WildChild, ti lahko iščeč prenosnik okoli 500EUR, kaj takšnega mogoče TOSHIBA L300-2CE.

WildChild ::

@Leks ja samo tale toshiba ima noter procesor T4200 2000GHz, List of Intel Pentium Dual-Core microprocessors @ Wikipedia po tej strani sodeč pri polni obremenitvi poraba do 35W,a kar je z Acerjem, ki sem ga na random izbral obenem pa gledal avtonomijo baterije in zaslon 15" in pa ceno do 500EUR kar veliko več, saj ma Acerjev procesor pri polni porabi 10W porabe. Seveda imam občutek, da je tudi od grafe veliko odvisno kak dolgo zdrži baterija. Naj opozorim, da se bo računalnik uporabljal zgolj za pisraniško delo doma, v šoli pa za predstavitve učencem preko VGA vmesnika...
in da mood

Leks ::

Ja, pri Toshibi boš tako dobil slabše komponente za isti denar kot pri konkurenci, pridobiš pa 2 leti garancije in
kvalitetno izdelavo.

Redneck ::

WildChild ::

Tako. Odločil sem se za TOSHIBA SATELLITE L300-2CE http://www.nakupi.net/izdelek_Prenosnik... predvsem zaradi slabih kritik Acer modelov... Sedaj pa imam sledeči problem. Namreč kako dobro je podprta brezžična kartica na tem modelu laptopa za Linux? Ima mogoče kdo kake izkušnje? V ponudbi se žal ne vidi kir model brezžične kartice je tu notri :S da pa po kakem neverjetnem najljučju dobim kartico, ki ni podprta v Linux pa tut neb bil vesel.
in da mood

am3c ::

Meni se pa zdi trenutno najboljši nakup do 500EUR tale:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: am3c ()

Redneck ::

A si kje zasledil kaj drugega kot vrhunske kritike za Acer Timeline?
Toshibe so zavaljene, precenjene in z inferiornimi komponentami oz konfiguracijami.

Ni vsak Acer enak. Timeline so narejeni tam v rangu Appla.

WildChild ::

Ja ne se drkat :S Eni pravjo da je Acer večinoma podn od podna sedaj pa slišim da je Timeline neki supr. Konkretno za http://www.mimovrste.com/artikel/275017... tegale timeline -a. Zaenkrat si pa edini človek na forumu kateri hvali to serijo prenosnikov. Imaš dejansko kake izkušnje z njimi?
in da mood

Redneck ::

Seveda. Sem imel Timeline 4810t. Super zadeva. Baterija preko 8 ur, odlicna izdelava-boljsa od tipicnih Toshib,... Nasploh vsestransko super zadeva.

Redneck ::

4810t ima core 2 solo procesor z 1.4 ghz in predvaja Full HD video. Ta ia 1.2 in ne vem, ce to zmore ali ce rabis, bi pa bilo fajn, ce bi. Se bo pa dalo verjetno tudi navijat. Ko sem mel 4810t se ni bilo nobenega programa za to, se bo pa zagotovo kaj naslo.

WildChild ::

Ne ne nuca se niti za FULL HD :) samo za pisraniško delo za predstavitve z projektorji... v tem je štos. Niti ne nucam močnega procesorja, kr s tem zgubim na bateriji. Niti ne nucam tak procesor. Poleg tega da še za pisarniško delo niso tle neki hudo zahtevni makroji...
in da mood


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup prenosnika za obdobje faksa

Oddelek: Kaj kupiti
182052 (1698) roze211
»

Prenosnik Acer Aspire 5737Z-644G32M 2GHz (LX.AZ70C.030)

Oddelek: Pomoč in nasveti
121602 (1294) barbo
»

Nujno: pomoč pri nakup prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
91163 (1006) Leks
»

Cenejši prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
91915 (1626) bajkerjan
»

Kateri prenosnik z 17' monitorjem ??

Oddelek: Kaj kupiti
71378 (1378) j3rn3jk

Več podobnih tem