» »

Nakup prenosnika za obdobje faksa

Nakup prenosnika za obdobje faksa

roze211 ::

Kupujem prenosnik, ki ga bom uporabljala za čas študija, rabila pa bom programe kot so autoCAD in podobni.. Zato me zanima, katere firme, al pa mogoče kr modele predlagate, kakšne lastnosti bi ble najprimernejše, morda kakšne izkušnje s firmami? Bo pa bol mobilen kot statičen, zato neka ogromna teža ne bi bla ravno zaželena. Ceno pa iščem med nekje od 500 do 670€. Že vnaprej hvala za odgovore!! :)

kixs ::

Nekaj takega bi bilo cisto v redu:
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_2...
http://aldi.medion.com/md99030/sl/?refP...

Teza je 3kg, kar ni ravno malo. Ni pa tudi veliko, saj je 17". Kar je za ACAD zelo priporocljivo - razen, ce mislis uporabljati dodaten vecji monitor.

Edit:
Dokupis se 4GB DDR3 rama (dobrih 20EUR), pa je potem res v redu.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

black ice ::

OP: če boš mobilna potem ti odsvetujem 17" prenosnik. Tudi sam sem mislil, da je več boljše ampak sem se krepko uštel.

AutoCAD ni zahteven program, dokler ne začneš delati v 3D. Bodi bolj natančna kaj rabiš oz. kaj nameravaš početi.

GoodSatanist ::

MAX 2.6 kg z baterijo vred. Vsakih 100 g se pozna. V prvi vrsti glej na nizko težo, kvaliteto izdelave oziroma robustnost ter avtonomijo baterije. Definitivno 15.6" ekran - manjši so premali za resno delo, večji pa pretežki. Vzami nekaj mainstream, ker za potrebe faksa ne boš nucala ne vem kako zmogljive mašine. Vse kar boš mela na faksu, bo na neki današnji mainstream mašini delalo b.p. tudi čez 3 leta. Vzami še kako dodatno garancijo (recimo Bigbangov Se zgodi).

Pa vzemi prenosnika in ne netbooka. Precej nadležno je ne imeti optične enote,... sicer res, saj se vse da preko USBja, ampak komu se da jebat s tem vsakič, ko bi rabil podatke z DVDja.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zgodovina sprememb…

cen1 ::

Se strinjam z ostalimi, 15.5" je ravno tam vmes med mobilnostjo in dovolj velik za kako delo. Sam sem vzel 17" in je odličen kot desktop replacement ampak za ga nosit naokoli je pa utrudljivo.

Glede specifikacij je težko sploh kaj reči ker so si vsi modeli na trgu zelo podobni. i3 ali i5, 4-8GB RAM, 500GB ali 1TB disk, pazi edino na to da imaš ločeno grafično kartico in ne kakšna jajca od integrirane intel grafike.

Glede znamke je pa tudi skoraj vsaka dobra, slabe znamke ni. Edino garancijo glej ker nekateri modeli imajo samo leto, drugi pa dve leti pri zelo podobni ceni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cen1 ()

zee ::

Predalagam, da odstejes vsaj 1000 EUR in si nabavis kaksen prenosnik visjege cenovnega razreda, v nasprotnem te bomo ob letu osorej prebirali, kako zanic da je tipkovnica, kako se racunalnik pregreva, itd. itd.

Na daljsi rok so poceni prenosniki tipicno en tezek jajc.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

scenic16 ::

Na predstavljam si delo z ACAD na 15" in 1366x768. Mučenje !

Tudi sam uporabljam CAD SW. Menim, da je vse pod 17" in 1600x900 igračkanje.

Oceni koliko časa ga boš "prenašala" (oz. prevažala), koliko časa boš na njem delala, ter kaj je pomembnejše...

Ali opcija, kot je svetoval kixs, manjši + dodaten vecji monitor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: scenic16 ()

PromeuZ ::

@zee: Ni čisto tako. Razumljivo, da so komponente in materiali pri cenejših modelih slabše kvalitete, vendar so tudi pri srednjem cenovnem razredu serije prenosnikov, ki se pregrevajo oziroma imajo slabšo izdelavo. Veliko k temu prispeva tudi sam način uporabe in skrb za laptop.

@OP: Na tem linku so zahteve za poganjanje AutoCAD-a ( http://usa.autodesk.com/autocad/system-... ) , katere so lahko v pomoč pri orientaciji glede zmogljivosti prenosnika.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

SLO_Matej ::

Kaj takega, kot je Asus K53SM-SX052.
i5 2450M procesor, 6 GB DDR3 RAM pomnilnika z možnostjo nadgradnje do 8 GB, hiter (7200 RPM) 500 GB trdi disk, GT 630M 2 GB grafična kartica. 15,6" HD LED zaslon, delno aluminijasto ohišje, USB 3.0.

Če ne rabiš zmogljivejše grafične kartice, je morda smiselno, če še malo dodaš in vzameš Asus K53SD-SX384.
Vse enako kot pri prejšnjem, le da ima 8 GB DDR3 RAM pomnilnika in večji (750 GB) 7200 RPM trdi disk. Je pa slabša grafična kartica GeForce GT 610M 2 GB.

Če pa greš do 700 eur, pa mogoče Lenovo ThinkPada E530 NZQAJSC.
Procesor i5 3210M tretje generacije (Ivy Bridge), žal samo 4 GB DDR3 RAM pomnilnika z možnostjo nadgradnje do 8 GB, 500 GB trdi disk, ki je sicer počasnejši (5400 RPM, kar pa precej vpliva na hitrost delovanja računalnika), GeForce GT 630M 2 GB grafična kartica z Optimus tehnologijo (menjavanje med Intel integrirano in Nvidiinim GeForcom pri zahtevnejših opravilih, za daljšo avtonomijo baterije). 15,6" HD LED nesvetleč zaslon, tipkovnica odporna proti politju tekočine, več (kar trije) USB 3.0 priključkov. Skratka, fajn zadeva, samo bi bilo dobro vsaj RAM nadgraditi, v prihodnosti morda še disk zamenjati s hitrejšim (7200 RPM) ali pa celo SSD-jem.

neres ::

Če je pomembna mobilnost, raje 14" kot 15", ker se pozna razlika. Če občasno rabiš večji ekran za intenzivno delo, si pa omisliš en 20+" zunanji monitor.

roze211 ::

black ice je izjavil:

OP: če boš mobilna potem ti odsvetujem 17" prenosnik. Tudi sam sem mislil, da je več boljše ampak sem se krepko uštel.

AutoCAD ni zahteven program, dokler ne začneš delati v 3D. Bodi bolj natančna kaj rabiš oz. kaj nameravaš početi.



grem na gradbeni faks, tak da bom delala tudi v 3D.. ArchiCAD oz kej takega..

amigo_no1 ::

Raje lahek prenosnik (14"/15"), ki omogoča priklop dvi monitorja, za tvoje potrebe bi vzel le tega velikosti 24" ali več.

neres ::

DVI je že malo manj pogost priključek na prenosnikih, raje HDMI ali DP.

roze211 ::

...:TOMI:... ::

Jaz bi na tvojem mestu vzel Lenovo Thinkpad, serija R, T ali druga, (star 2-3 leta) z docking station-om. Je robusten, zanesljiv, grd, uporaben, tih in hladen, četudi je obremenjen. Šibka točka je mogoče že izrabljena baterija...

Na docking bi priklopil miško, tipkovnico, konkreten monitor za delo, napajalnik in zvočnike, tako da imaš v bistvu prenosni in stacionarni računalnik v enem...

Imej 2 napajalnika, jaz sem se zaje*al, ko sem enega prodal (eden je stalno priklopljen na docking, drugi je pa prenosni).


Druga opcija je pa apple, vendar ne za ta denar...
Tomi

roze211 ::

kixs ::

roze211:

glede na tvoj izbor bi se vedno raje vzel prenosnik iz Hoferja. Dokupis se en racunalniski nahrbtnik za lazje prenasanje.

SLO_Matej ::

Lej, vzemi Asusa K53SM-SX052, pa dobiš dobre zmogljivosti za zmerno ceno in kvaliteten prenosnik z delno kovinskim ohišjem, ki je tudi tih in se ne pregreva.

Tukaj pa imaš podroben test podobnega modela (malenkostno se razlikuje le v komponentah in nekaterih priključkih): http://www.notebookcheck.net/Review-Asu...

Zgodovina sprememb…

roze211 ::

ja, tale asus se mi kr dopade ja.. tk da je že kr v ožjem izboru :D hvala!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple Macbook in AutoCAD-Se izplača?

Oddelek: Kaj kupiti
7731 (597) AnotherMe
»

Zamenjava komponent prenosnika

Oddelek: Strojna oprema
81257 (1028) BorutK-73
»

Iščem prenosnik do 650 evrov

Oddelek: Kaj kupiti
62526 (2376) rokherman2
»

Prenosnik za do 500eur

Oddelek: Kaj kupiti
61638 (1544) leptop

Več podobnih tem