» »

Printer sharing Brother HL-2030

Printer sharing Brother HL-2030

jeryslo ::

Zdravo!

Imam problem pri share-anju tiskalnika, ki je priključen na moj računalnik preko USB. Namreč cimer ne more dostopati do tiskalnika, ki sem ga dal na voljo. Operacijski sistem je Windows 7. Omrežje imam nastavljeno na home network, pod podrobnimi nastavitvami pa imam vklopljeno tudi file and printer sharing. Pod lastnosti za moj printer imam pod sharing vklopljeno share this printer ter tudi napisan share name.

Cimer ima tudi Windows 7. Gre pod control panel, devices and printers ter add a printer. Potem na add a network, wireless... printer. Moj printer se mu potem pokaže na seznamu, toda ko ga poskuša dodati, piše da se vzpostavlja povezava z printerjem, nato pa vrže ven error in napiše tole:

Windows ne more vzpostaviti povezave s tiskalnikom. Dostop je zavrnjen.

Ne razumem kako bi lahko bil dostop zavrnjen, če pa imam vklopljeno v sharing options printer. Poskušal sem tudi spreminjati nastavitve za omrežje, vse sem dal na on, tudi password protected sharing pa na off(sicer ne vem kakšno vezo bi to imelo) pa še vseeno ne gre. Ima kdo kakšno idejo?

amigo_no1 ::

Imata narejeno public ali home network omrežje?

Oba imama nastavljeno na home network omrežje.

mjk ::

probaj pri printerju v security tabu dodati tvojga kolega, da mu dovoljuješ dostop.

IMERAC\USRNAME in dat pravico zanga da lahko dostopa do njega.
oz. za evryone dat pravico uporabe.

Za Everyone sem že prej gledal, je že bilo obkljukano print, probal sem tudi dati za manage this printer pa mu še vseeno prepoveduje. Verjetno ne bi bilo kaj drugače če bi ga posebi dodal na seznam, ne?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne najde tiskalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
102192 (2101) Miro-Slav
»

Samba

Oddelek: Programska oprema
242439 (1731) kiFni
»

Kako dati tiskalnik v skupno rabo preko routerja.Router Asus rt n16 + tiskalnik Canon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11019869 (18441) novuporabnik
»

Vista °&° Xp

61652 (1354) AntiFriz
»

prosim pomoč pri mreži ter internetu

122747 (2543) boych

Več podobnih tem