» »

Popačenje slike na zaslonu

Popačenje slike na zaslonu

marjan_h ::

Včeraj sem brskal po internetu (PC ni bil obremenjen). In v trenutku so se mi pojavile zelene in vijolčne črte na zaslonu (vodoravno in navpično), potem je pa zaslon počrnel. (Računalnik je bil še prižgan, samo slike ni bilo).

Po kakšni uri sem nazaj prižgal računalnik in zagnal nekaj iger za testiranje in mi je vse normalno delovalo. Danes je nastal isti problem, vendar v igri.

Zamenjal sem monitor s starim in je bilo isto. Verjetno je problem v grafični kartici, vendar sem preveril temperaturo GPU-ja in je bila normalna. Opazil sem le da ima CPU visoko temperaturo in to kar 65°C.

Ampak zdej spet vse normalno deluje in res ne vem kaj bi lahko bilo narobe, saj se obnaša zelo muhasto.

bluefish ::

preveri še kabel med monitorjem in grafično, vendar gre po vsej verjetnosti grafična v večna lovišča. Katero imaš?
Lahko tudi poskušaš znižati frekvence.

marjan_h ::

Kabel je vredu sem že preveril. Drugače je pa grafična Nvidia Geforce 7600GT.

beks ::

men je 8800gtx tud neki trzala, na konc sploh nisem mogu u winse kot varni zagon, drugace "blue screen".
pol sem pa vrgu grafo v pečico na 200 stopinj za 10 minut:D, počakal da se ohladi in spet dela tako kot je treba, brez napak. Tako, de je za probat in ne kat za stran metat zadeve ki so bile prek 500EUR!
kok je fajn....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Restartanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
292654 (2324) s1ck
»

GTX 770 Problem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
402118 (1541) m0LN4r