» »

Pravno vprašanje: žaljenje na internetu

Pravno vprašanje: žaljenje na internetu

«
1
2

MrBrdo ::

Ok nekaj podobnega je že tule: http://slo-tech.com/forum/t286326/0

Imam pa konkreten primer, in bi rad konkreten nasvet (points at Matthai :)).

Torej, imam hobi spletno stran www.profesorji.net, kjer je možno dodat, ocenit in komentirat profesorje (to lahko stori kdorkoli).

No, nekaj dni nazaj pa me pokliče nek tip, ki trdi da je iz ene od šol, ki so na seznamu, češ da naj takoj pobrišem žaljive komentarje na račun njihovih zaposlenih. To sem sicer storil ker se mi kaj več ni dalo ubadat s tem, poleg tega pa sem še onemogočil komentarje za dotično šolo. Vseeno me zanima, če bi sploh moral karkoli storit v takem primeru...

No zdaj pa pride stvar, ki se mi zdi že kar malo smešna. Zdaj namreč že zahtevajo, naj jim pošljem IPje tistih ki so objavljali omenjene komentarje (ki so btw že izbrisani ravno na njihovo željo). Zanima me kaj lahko storim, ker bi jim rad nekoliko zagrenil življenje, mi grejo že prav na živce. Stran sicer ni reg. na firmo, tako kot tudi ne strežnik, vendar imam možnost tudi prek firme npr. izdati račun (če bi bilo to v tem primeru možno), čeprav se mi s tem ne bi dalo preveč ukvarjat, če ne bi šlo za kakšen konkreten znesek, ker moram preko direktorja in mu nočem težit.

Tole pa je mail, ki sem ga dobil:
Spoštovani!

Hvala za izbris žaljivih komentarjev.

Želel pa bi IP naslove, s katerih so tile komentarji prišli. Ne vem
kako je s tem da so podatki javnih uslužbencev javni (o tem se bom
posvetoval z informacijsko pooblaščenko - ali jih lahko vi brez
dovoljenja kar objavite in daste še možnost, da se nas "linča" ).

Zoper pisce bomo ukrepali.

Pričakujem odgovor ter pisno opravičilo našemu vodstvu!!

Z lepimi pozdravi,


Ne sprašujem za mnenje ampak za pravni nasvet, tako da ne rabim komentarjev v smislu "po mojem...". Pa najlepša hvala za odgovor! :)
MrBrdo

BigWhale ::

Povprasaj jih po sodnem nalogu, brez njega jim ne rabis izrocati IPjev.

dfajt ::

Brez sodnega naloga jim IP-jev ne smeš dati. In to po zakonu o varstvu osebnih podatkov, kar IP vsekakor je. Če ti bojo še težili jih pošlji k informacijski pooblaščenki.
Brisanje žaljivih podatkov, pa kolikor je meni znano, lahko zahtevajo in je potem potrebno to tudi odstraniti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dfajt ()

MrBrdo ::

Hvala za odgovore!
Poslal sem jim kar takle odgovor, kot mi ga je predlagal Primož:
Spoštovani,

IP naslovi naših uporabnikov so osebni podatek skladno z ZVOP-1. V
primeru, da nameravate ukrepati, vam predlagamo, da se obrnete na
ustrezne državne organe, ki bodo v okviru pristojnosti potem ukrepali.

Če ste mnenja, da ste upravičeni do posredovanja teh podatkov
neposredno, vas prosim, da navedete pravno podlago.


Vam povem nadaljni potek ko se odvije :)

Hvala!
MrBrdo

AndrejS ::

Reči jim naj ti "popušijo!" ( seveda na lepši način )... in za njihovo šolo na forumu napiši , da so na njihovo željo komentarji umaknjeni. Spodaj pa pripiši : Resnica boli.

MrBrdo ::

Hehe, ja kaj takega sem tudi jaz imel v mislih, ampak sem raje upošteval kar zgornje nasvete :)

Drugače pa, strežnik se sicer nahaja v Nemčiji in ne v Sloveniji, če to kaj spremeni. Glede na to da sem na njihovo željo pobrisal dotične komentarje, pa sploh nimam več načina, da bi poiskal omenjene IP naslove. Ne vem, če imam sploh še log od tako dolgo nazaj (ker ne dvomim da so te komentarji stari že vsaj kak mesec ali dva), nedvomno pa tudi če bi našel vse IPje ki so postali komentarje za tisto gimnazijo (v Apache logu), ne bi moral tega povezat z konkretnimi komentarji...

On a side note: ali sem sploh dolžan beležiti IP naslove za komentarje? Namreč če ja, potem moram to dodat kar v database, za vsak primer. Tukaj še upoštevajmo da strežnik ni pod vplivom zakona RS, pa tudi domena ni tukaj registrirana.

EDIT: AndrejS: http://www.profesorji.net/Preglej/sredn... resnica boli se mi je zdelo kul :)
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

preem ::

Se opravičujem, da motim ampak kje piše da je IP osebni podatek?

MrBrdo ::

Preko IP naslova je mogoče nedvoumno ugotovit za katero fizično ali pravno osebo gre (naročnik interneta)... Verjetno zato. Je pa res da za ta "prevod" tudi rabiš sodni nalog če se ne motim...
MrBrdo

Ziga Dolhar ::

Oseben ali neoseben podatek ...

v primeru osebnega podatka, ga brez naloga "ne smeš" sporočit. V primeru neosebnega - ti ga pa zgolj "ni treba" :-).

Vsekakor se ne uklanjat goli užaljenosti akademije.
https://dolhar.si/

preem ::

Preko IP naslova je mogoče nedvoumno ugotovit za katero fizično ali pravno osebo gre (naročnik interneta)... Verjetno zato. Je pa res da za ta "prevod" tudi rabiš sodni nalog če se ne motim...


Ravno tukaj nasprotujem, preko IP naslova NI moč nedvoumno ugotoviti za koga gre.

Tilen ::

Preko IP naslova je mogoče nedvoumno ugotovit za katero fizično ali pravno osebo gre (naročnik interneta)... Verjetno zato. Je pa res da za ta "prevod" tudi rabiš sodni nalog če se ne motim...


Ravno tukaj nasprotujem, preko IP naslova NI moč nedvoumno ugotoviti za koga gre.


Zakaj tako misliš?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

preem ::

Če ti dam en IP, boš ti z 100% zagotovostjo trdil, kdo sedi za računalnikom? Enostavno ni mogoče, tudi če imaš statičen ip, ni moč določiti kdo sedi za računalnikom. Ja, lahko obtožimo lastnika prključka, sam to ni dokaz.

AndrejS ::

Še bolje ... sporočiš IP naslov od šole in zadeva rešena :)

MrBrdo ::

preem: Lahko utemeljiš svojo trditev?
1. Osebni podatek - je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika, ne glede na obliko, v kateri je izražen.
2. Posameznik - je določena ali določljiva fizična oseba, na katero se nanaša osebni podatek; fizična oseba je določljiva, če se jo lahko neposredno ali posredno identificira, predvsem s sklicevanjem na identifikacijsko številko ali na enega ali več dejavnikov, ki so značilni za njeno fizično, fiziološko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto, pri čemer način identifikacije ne povzroča velikih stroškov, nesorazmerno velikega napora ali ne zahteva veliko časa.


Saj ni rečeno da nekoga obtožimo. Dejstvo je da IP nekoga identificira. Če je zato kriv nečesa še ni rečeno, identificira pa ga.
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

preem ::

kje je kle IP omenjen?

MrBrdo ::

Torej, popravil sem še nekoliko moj zgornji post. IP ni izrecno omenjen, ustreza pa celoten opis, ki je zapisan v ZVOP-1...

Še enkrat: Saj ni rečeno da nekoga obtožimo. Dejstvo je da IP nekoga identificira. Če je zato kriv nečesa še ni rečeno, identificira pa ga. Če recimo nekdo s tvojo bančno kartico naredi neko kaznivo dejanje, te lahko prek tega identificirajo, kar pa še ne pomeni, da si ti to storil... Mislim da je analogno pri IP naslovu.
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

preem ::

ma to je stvar odvetnika, če bi imel resne probleme in dobrega odvetnika, te zvleče ven iz tako ohlapnega zakona.

MrBrdo ::

preem: ja se strinjam, saj nekje na slo-techu je že bil en tak primer omenjen (ko so nekomu izrekli pogojno kazen na podlagi IP naslova), in je nekdo podal podoben komentar. Baje se tip ni pritožil sicer bi se dalo rešit.
MrBrdo

Keyser Soze ::

Seveda se da določit osebo preko IP naslova. Oz. lastnika IP naslova če smo natančni.

To da potrebuješ vpogled v bazo ISP ponudnika, od koder izvira IP, ni in ne bi smel biti merilo temu ali je IP osebni podatek ali ne. Dovolj je že to, da je tako enoličen, da omogoča veliko, velikoooo večjo verjetnost določitve posameznika kot pa če iščemo po podatku "srednje dolgi, rjavi lasje".

Sicer pa je zadeva popolnoma irelevantna. V tem primeru gre za zahtevo posameznika in ne organa pregona. Takšne zahteve lahko mirno ignoriraš. Seveda s tem tvegaš še bolj slabo voljo posameznika in posledično lahko tudi kakšno tožbo (če obstaja podlaga za to) če ga dovolj podžgeš.

Samo ne se sekirat. Za vsebino foruma ne boš odgovarjal. Tudi za to, ker si, ko si zvedel za morebitno kršitev zakona, žaljive komentarje odstranil. Si pač storil vse kar je v tvoji moči, da preprečiš to dejanje. Več pa sam ne moreš storit.
OM, F, G!

Avenger ::

Kaj pa če dostopa prek odprtega ali shekanega wlan omrežja? Kaj pa če je povezan preko anonimnega proxy serverja?

Ne gre mi v glavo, da mora lastnik foruma brisati žaljive komentarje.. kdo lepo prosim pa določa kaj je žaljivo? Tisto pismo me pa blazno spominja na množico opozorilno-grozilnih pisem poslanih lastniku somethingawful.com forumov - vsa neutemeljena, po spominu razen enega, kjer je imel nekdo za username in avatar ime in slikco resničnega človeka, ki mu to ni bilo všeč.

Me prav zanima kaj sledi če rečem da je Janko Kranjc, profesor geografije, čupava in dlakava žaba? Odškodnina????? Kaj pa če rečem, da ga obdaja neprijeten vonj. Ali pa samo namignem da se ne tušira ravno pogosto. Ali pa če rečem da zaudarja kot pujs. Ali pa če rečem da je cigan. Se bo potem oglasil še predstavnik romske skupnosti?

Mal trapasto vse skup, sej je samo internet.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

Good Guy ::

Ko se lihk kregate glede osebnih podatkov.
@MrBrdo

kdo pa je tebi dal dovoljenje da objavljaš imena in priimke profesorjev? Glede na to da je to osebni podatek tudi ti kršiš zakon...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

imagodei ::

Ampak profesorji so javni uslužbenci. S svojo pozicijo se pač strinjajo, da so javno nekoliko bolj izpostavljeni.

To je tko, kot da bi se Jelinčič pritoževal, ker bi ga mediji slikali s kozarcem vina v roki in navedli zgodbo, da so ga kaznovali policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola.
- Hoc est qui sumus -

dfajt ::

Tudi, če so javni uslužbenci, se jih ne sme vsepovprek žaliti. Zadeve žal ne poznam in ne vem, kakšni komentarji so bili objavljeni, a lahko gre tudi za laži in v tem primeru jih je skrbnik dolžan odstraniti.

Mipe ::

Zakaj pa se tako bunijo zaradi ene zakotne spletne strani, ki jo obiskujejo edinole lokalci, ki imajo nekaj opraviti s tem (tj. so na seznamu ali pa neposredno poznajo koga, ki je na seznamu)? Žalitve zagotovo prihajajo od lokalnih učencev ali morda celo zavistnih kolegov.

Dokler te žalitve ne vplivajo na delo in življenje, ne vidim, zakaj bi se razburjali. Shrug and smile.

imagodei ::

No, seveda se direkt žalit res ne sme. Kakšni so bili komentarji, vedo zdaj edinole še vpleteni, mi pa res lahko samo še ugibamo.

Vsekakor pa, če nekdo napiše "ta-pa-ta prfoks je budala, k mi je dav kov!" tega ne moremo razumet ravno kot žalitev... Ane... V tem primeru gre za užaljene najstnike, ki se mal sproščajo.

Če je "žalitev" resnična, tudi ni žalitev. Se pravi, če en prfoks hodi pijan na ure (ponavadi to itak ve cela šola) in če je nekdo gor zapisal, da je "ta-pa-ta prfoks pijanec, ki smrdi ko vinski sod in se ga voha v zadnjo klop", potem to spet ne more bit žalitev.

Druga je, če bi nekdo zapisal gor, da je nek prfoks spal z dijakinjo ali pa, da krade GSM aparate...
- Hoc est qui sumus -

thramos ::

Em, v čem pa je razlika med: "K pouku hodi pijan ko čep" in "Krade GSM aparate"?

imagodei ::

Je ni ravno... Pomoje si me narobe zastopil. Tisti odstavek je v celoti antagonističen ostalemu delu besedila.
- Hoc est qui sumus -

Skatey ::

Samo toliko, ker avtor strani posreduje platformo na kateri se lahko zbirajo mnenja ne pomeni, da dejansko lahko ve kaj je laž in resnica. Če kdo od profesorjev napiše, da je mnenje žaljivo in laž naj torej argumentira zakaj je to laž, od kje ima instanca uprave vedno prav?

Avtor osebno ne hodi na vse šole, da bi lahko presodil kaj je prav in kaj ne, torej lahko presodi samo po svojem čutu. Če profesor odda dovolj dobre argumente se lahko odloči in pobriše komentar. Mu pa tega ni treba.
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

dfajt ::

Lahko pa zadevo obrnemo na drug način. Naletim na neko stran, na kateri pišejo o meni - same laži, podtikanja... Prosim skrbnika strani, da to odstrani in mi odgovori, da ne bo.
Pomoje ga lahko tožim.

imagodei ::

Ampak, OP je odstranil žaljive in "žaljive" komentarje, ter onemogočil komentiranje za izbrano šolo.
- Hoc est qui sumus -

dfajt ::

Ja, odstranil je komentarje in onemogočil komentiranje. On sprašuje ali je bila to njegova dolžnost.

tony1 ::

Ok nekaj podobnega je že tule: http://slo-tech.com/forum/t286326/0

Imam pa konkreten primer, in bi rad konkreten nasvet (points at Matthai :)).

Torej, imam hobi spletno stran www.profesorji.net, kjer je možno dodat, ocenit in komentirat profesorje (to lahko stori kdorkoli).

No, nekaj dni nazaj pa me pokliče nek tip, ki trdi da je iz ene od šol, ki so na seznamu, češ da naj takoj pobrišem žaljive komentarje na račun njihovih zaposlenih. To sem sicer storil ker se mi kaj več ni dalo ubadat s tem, poleg tega pa sem še onemogočil komentarje za dotično šolo. Vseeno me zanima, če bi sploh moral karkoli storit v takem primeru...

No zdaj pa pride stvar, ki se mi zdi že kar malo smešna. Zdaj namreč že zahtevajo, naj jim pošljem IPje tistih ki so objavljali omenjene komentarje (ki so btw že izbrisani ravno na njihovo željo). Zanima me kaj lahko storim, ker bi jim rad nekoliko zagrenil življenje, mi grejo že prav na živce. Stran sicer ni reg. na firmo, tako kot tudi ne strežnik, vendar imam možnost tudi prek firme npr. izdati račun (če bi bilo to v tem primeru možno), čeprav se mi s tem ne bi dalo preveč ukvarjat, če ne bi šlo za kakšen konkreten znesek, ker moram preko direktorja in mu nočem težit.

Tole pa je mail, ki sem ga dobil:
Spoštovani!

Hvala za izbris žaljivih komentarjev.

Želel pa bi IP naslove, s katerih so tile komentarji prišli. Ne vem
kako je s tem da so podatki javnih uslužbencev javni (o tem se bom
posvetoval z informacijsko pooblaščenko - ali jih lahko vi brez
dovoljenja kar objavite in daste še možnost, da se nas "linča" ).

Zoper pisce bomo ukrepali.

Pričakujem odgovor ter pisno opravičilo našemu vodstvu!!

Z lepimi pozdravi,


Ne sprašujem za mnenje ampak za pravni nasvet, tako da ne rabim komentarjev v smislu "po mojem...". Pa najlepša hvala za odgovor! :)


Off-topic: Fakulteta za org. vede spada pod uni-mb!! :D

Looooooka ::

Kar se tice talanja IP-jev je edini nacin da te prisilijo to, da dobis zahtevo s sodisca.
Ce bi bilo zaljenje na internetu prepovedano bi prvo pri nas zaprli 24ur.com.
Spet morajo dokazati, da so zaradi tistega komentarja dozivljali ne vem kaksne travme.Samo mnenje o delu pod to nekak NE more spadat...tako kot pod to ne more spadat opis dogodkov s strani ucencev(saj so bili prica dogodkom).
Zdej ce bi pa ti ucenci prsl gor pa trdil, da je profesor prikrit homoseksualec in vzpodbujal ljudi, da ga klicejo po telefonu in jim ne vem...dal telefonsko je pa to spet druga stvar.(ker aktivno posegajo v njegovo zasebnost).

Jst osebno bi jim lepo odpisal, da mi ni potrebno narediti nicesar...in da ce jih motijo mnenja naj rajsi delajo na svojem odnosu do ucencev/studentov.
In da pri nas zaenkrat pravica do zasebnosti se nekaj pomeni.

PaX_MaN ::

Zdej ce bi pa ti ucenci prsl gor pa trdil, da je profesor prikrit homoseksualec in vzpodbujal ljudi, da ga klicejo po telefonu in jim ne vem...dal telefonsko je pa to spet druga stvar.(ker aktivno posegajo v njegovo zasebnost).

Hja, če je v interesu javnosti, lahko, pa niti ni pomembo, ali je res, ali ni.

Keyser Soze ::

Hja, se niti ne bi strinjal s tem. Če je 24ur golo citiral mnenje "poražene" strani (kar je sigurno precej hud udarec pod pas Klemenčičevi, ki je drugače več kot dovolj samozavestna) tega še ne velja jemati za sveto resnico.

IMO splošni javnosti še niso znana vsa dejstva, ki jih je Dnevnik predložil v svoji pritožbi zoper odločitev okrajnega sodišča. Tako da trdit, da lahko vsak priča vse, če je le to v interesu javnosti... No go.
OM, F, G!

poweroff ::

Em, dajmo nekaj razčistit. Preem nima pojma in ga lahko kar izločimo iz debate. IP naslov je osebni podatek.

Nadalje. Če je seznam profesorjev kje javno objavljen, npr. na spletni strani šole, ga ima seveda kdorkoli pravico ponovno objaviti. To, ali so profesorji javni uslužbenci ali ne, pa je tukaj nerelevantno.

Glede odgovornosti je pa tako, da se zadeve lahko na podlagi ZEPT malce zapletejo (ali pa tudi ne), vsekakor pa je moje mnenje, da če ravnaš v skladu z dobro prakso in žaljive komentarje pobrišeš, si storil čisto dovolj. Posredovanje ali hramba IP naslovov je pa no-go.

Itak jih sedaj nimaš, niti jih nisi dolžan imeti.

Kar se tiče pa Ceranija je pa zgodba malce drugačna kot se predstavlja v javnosti. Nekdo pač laže ali pa je nesposoben...
sudo poweroff

MrBrdo ::

Hvala tudi tebi Matthai za to dodatno razlago!
MrBrdo

preem ::

Dopis si jim poslal? Mater, si se pa potrudu samo da si men dokazal nasprotno.

Okej, dokazal si kako se pač interpretira ta butast zakon, še zmerej sem pa mnenja da to ni prav in ne bi smelo biti tako, pa se lahko ti cel popoldan zaletavaš v steno z glavo.

Bom pa ob naslednjem dvomljivem vprašanju definitivno tebe vprašal, ko sedaj vidim da si dežurni vseved tukaj.

MrBrdo ::

To je že precej star dopis iz leta 2006 btw. Tko da ga ni poslal zato da bi tebi kaj dokazal :)
MrBrdo

preem ::

aja

eh pa res nimam pojma, ne bom se več vmešaval :p

Beli_Zajcek ::

Kar se tiče pa Ceranija je pa zgodba malce drugačna kot se predstavlja v javnosti. Nekdo pač laže ali pa je nesposoben...


Enkrat si že nekaj razlagal, da stvari glede tega niso take kot se predstavljajo v javnosti. Bi lahko razložil še malce več? Firbec me matra, zaenkrat sem seznanjen samo z Dnevnikovo stranjo.

poweroff ::

No, da ne bo kdo mislil, da je to pooblaščenka sama odkrila. Dejansko je tudi skupina Article 29 (gre za nekakšno EU združenje pooblaščencev) zavzela zelo podobno stališče.
sudo poweroff

MrBrdo ::

A mi lahko nekdo pove, če je kakršnakoli podlaga za odstranjevanje teh komentarjev, ker jaz je ne vidim:

http://www.profesorji.net/Preglej/SZ%C5...
http://www.profesorji.net/Preglej/SZ%C5...

Namreč sem dobil zahtevo za brisanje ampak se mi zdi kar malo absurdno da bi to brisal.
MrBrdo

BigWhale ::

V prvem nekdo nekoga obtozuje, da zmerja ljudi z gayi. Nevem pa, ali je to v resnici sporno ali ne. :)

MrBrdo ::

Jah jaz tega ne razumem kot sporno, saj jaz ne morem preverit ali je to res ali ne...
MrBrdo

;-) ::

Mimogrede svetovna stran!

MrBrdo ::

Hvala. Upam da se bo malo razširila še na ostale fakultete, ker trenutno je le peščica fakultet, kjer stran res postane uporabna (zaradi večjega št. vnešenih profesorjev). Tko da če kdo lahko zreklamira na svojem faksu... Stran je neprofitna.
MrBrdo

Gost ::

Jaz bi se na tvojem mestu vprašal, ali s to stranjo kakorkoli pozitivno prispevam k slovenskemu šolstvu. Večina profesorjev na podlagi teh komentarjev namreč ne bo spremenila svoje politike ali načina dela.

Ne vidim, zakaj te nekdo ne bi uspel iztožiti, če imaš pa (teoretično recimo) lažna natolcevanja in žaljenja objavljena na svoji strani. Vejo, kdo si, stran nima nekih pravnih obvestil, niti nima ustreznega administriranja in pregledovanja prispevkov.

Podobno vprašanje se je že nekajkrat pojavilo, če se naredi spletna stran, kjer bi se objavljalo podjetja, ki ne plačujejo študentom in svojim delavcem. Iz te moke ni bilo kruha, saj gre za sporne in nepreverjene podatke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

BigWhale ::

Gost je izjavil:

Ne vidim, zakaj te nekdo ne bi uspel iztožiti, če imaš pa (teoretično recimo) lažna natolcevanja in žaljenja objavljena na svoji strani. Vejo, kdo si, stran nima nekih pravnih obvestil, niti nima ustreznega administriranja in pregledovanja prispevkov.


Se strinjam. Nekoga kar takole obtozitri, da zmerja druge z gayi ni ravno brihtno.


Gost je izjavil:

Podobno vprašanje se je že nekajkrat pojavilo, če se naredi spletna stran, kjer bi se objavljalo podjetja, ki ne plačujejo študentom in svojim delavcem. Iz te moke ni bilo kruha, saj gre za sporne in nepreverjene podatke.


Taksna stran obstaja, sem pozabil naslov.

Mavrik ::

Jaz bi se na tvojem mestu vprašal, ali s to stranjo kakorkoli pozitivno prispevam k slovenskemu šolstvu. Večina profesorjev na podlagi teh komentarjev namreč ne bo spremenila svoje politike ali načina dela.


Morda jih pa nekaj bo. Skrivanje nesposobnosti slovenskega šolstva definitivno ne bo naredilo spremembe.


Podobno vprašanje se je že nekajkrat pojavilo, če se naredi spletna stran, kjer bi se objavljalo podjetja, ki ne plačujejo študentom in svojim delavcem. Iz te moke ni bilo kruha, saj gre za sporne in nepreverjene podatke.


Hočeš reči da si Neplačniki samo predstavljamo? :P
The truth is rarely pure and never simple.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spolni prestopnik g. Pribac? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33831790 (12671) hbgqzR
»

Slovenska policija omejuje anonimnost na spletu v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6211362 (9385) MrStein
»

Javno objavleni IPji - vecer.com (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16446574 (41422) tx-z
»

Spam

Oddelek: Problemi človeštva
333073 (2451) carota

Več podobnih tem