Forum » Strojna oprema » Problemi z matično ploščo P5Q Deluxe
Problemi z matično ploščo P5Q Deluxe
Rudolf ::
Pol leta že imam mobo ASUS P5Q Deluxe in pol leta je ena sama solzna dolina okrog te plate. Kratka zgodovina: V PC je vgrajen kompatibilen hardver. Le redko se zgodi, da dela več kot 4-6 ur skupaj. Zadeva zmrzne, včasih povsem, včasih miška še dela, internet promet pa se ustavi + ni možno zagnat programov. Po obširnem brskanju na tujih forumih ugotovim, da so problemi z vgrajenim zvočnim čipovjem, zato ga izklopim in namestim zvočno kartico v PCI režo. Stvar se malenkost popravi. Ugotovim še, da plata ne prebavi dveh RAM palčk hkrati (2x2GB) na 32-bit OS-u. Pustim le še eno palčko v prvi reži in ročno nastavim čase in napetost v BIOS-u. Situacija boljša, a še vedno nesprejemljiva. PC največkrat zmrzne, ko nanj ne delam kake pol ure.
Poizkusil sem s ponovno inštalacijo OS-a na frišno formatiran disk - isto.
Ima kdo kaj več izkušenj s to plato, nje problemi in rešitvami?
Hvala za nasvete.
Poizkusil sem s ponovno inštalacijo OS-a na frišno formatiran disk - isto.
Ima kdo kaj več izkušenj s to plato, nje problemi in rešitvami?
Hvala za nasvete.
AngelOfDeath ::
Zveni kot da uporabljaš "EPU engine". Izklopi to sranje in pobriši vse programe v zvezi s tem, ker je en velik nateg.
edit: Slovnica
Sem imel inštaliran EPU 6 engine, vendar je stvar ista tudi po odinštalaciji. Najraje bi jo podaril jeseniški železarni za staro železo. Ali pa jo bom pustil nekje pred bajto za cigančke, ko bodo baker pobirali. Takega šrota si namreč ne upam prodajat.
AngelOfDeath, vseeno hvala za idejo.
AngelOfDeath, vseeno hvala za idejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rudolf ()
AngelOfDeath ::
Se mi zdi da je več programov povezanih s tem "varčevanjem energije". Odstrani vso navlako od Asusa in poročaj :)
edit: Slovnica
To sem razbral že iz tvojega prvega posta, ampak pri najboljši volji ne najdem noben drug softwer povezan s tem. Je bil pa namig na EPU 6-engine prva liga. Če pustim odprto npr. mozillo z nekim flash videom na pavzi, stvar ne zmrzne. Pogoj je le, da je okno v ospredju. Očitno se drugače res vklopi neka hibernacija, ki mašino povsem zacikla. Da tisti video v mozilli drži stvar pokonci, se lepo vidi tud na skype ikonci, ki je non-stop online.
Če bi ne dal 170EUR za to plato, bi jo že davno evtanaziral. Toliko prebranih forumov, toliko zajebancije in kletja kot sem imel ob tej plati, že dolgo ne pomnim. Me pa malo tolaži vsaj to, da nas je zgleda precej revežev po svetu. Asusovi in drugi forumi se namreč kar šibijo pod težo vprašanj... njpjm.
Če bi ne dal 170EUR za to plato, bi jo že davno evtanaziral. Toliko prebranih forumov, toliko zajebancije in kletja kot sem imel ob tej plati, že dolgo ne pomnim. Me pa malo tolaži vsaj to, da nas je zgleda precej revežev po svetu. Asusovi in drugi forumi se namreč kar šibijo pod težo vprašanj... njpjm.
Valvoline ::
Za začetek flashaj zadnji bios z programom asus live update. Bios nastavi na default (setup defaults) in nič ne čaraj. Lahka nastaviš le stand by na s3.Daj novi bios gor,nastavi s3 standby in poročaj.
Aja,pa še v nadzorno ploščo meni power options notr sprobaj nastavit ALWAYS ON. Tako je v XP-ju,ne vem kako je z ostale OS varijante.
Aja,pa še v nadzorno ploščo meni power options notr sprobaj nastavit ALWAYS ON. Tako je v XP-ju,ne vem kako je z ostale OS varijante.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
Počutim se kot Švejk, ki pokorno javlja.
Nisem si upal dregati v to osje gnezdo zavoljo nekaj neizvršenih projektov. Zdaj, ko je glavni napad mimo, pa sem si drznil poizkus ali dva v smeri vljudnega prepričevanja omenjene schede madre, naj vendar že enkrat uboga.
Na kratko - vsi poizkusi so bili neuspešni.
Na daljše - flashal sem plato z zadnjim BIOS-em (datiranim s 27.10.2009). Sprememb ni. Morda bo slednji poizkus formatiranje diska in reinstalacija OS-a, s poudarkom na ogibanju raznim EPU gonilnikom. A za tak podvig mi kronično zmanjkuje časa. Pogled sem vrgel na tole ploščo, ki bo upam da uspešna zamenjava. Hvala vsem, ki ste nesebično prispevali medicinske nasvete. Se bojim, da bo alternativno zdravljenje v obliki novoletnih bengaličnih ognjev s poudarkom na eksploziji. Bom skušal posnet in uploadat na kak jutub.
Nisem si upal dregati v to osje gnezdo zavoljo nekaj neizvršenih projektov. Zdaj, ko je glavni napad mimo, pa sem si drznil poizkus ali dva v smeri vljudnega prepričevanja omenjene schede madre, naj vendar že enkrat uboga.
Na kratko - vsi poizkusi so bili neuspešni.
Na daljše - flashal sem plato z zadnjim BIOS-em (datiranim s 27.10.2009). Sprememb ni. Morda bo slednji poizkus formatiranje diska in reinstalacija OS-a, s poudarkom na ogibanju raznim EPU gonilnikom. A za tak podvig mi kronično zmanjkuje časa. Pogled sem vrgel na tole ploščo, ki bo upam da uspešna zamenjava. Hvala vsem, ki ste nesebično prispevali medicinske nasvete. Se bojim, da bo alternativno zdravljenje v obliki novoletnih bengaličnih ognjev s poudarkom na eksploziji. Bom skušal posnet in uploadat na kak jutub.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matična plošča P6T SE driverji za Windows 7 (64-bit)Oddelek: Pomoč in nasveti | 812 (705) | Fendt |
» | RAM dilemaOddelek: Strojna oprema | 2431 (1782) | OVID |
» | epu-6 engineOddelek: Pomoč in nasveti | 1384 (917) | luky |
» | Blue screen in resetOddelek: Operacijski sistemi | 1216 (1071) | worxer |
» | Asus P5Q in spreminjanje hitrosti ventilatorjevOddelek: Strojna oprema | 2327 (2247) | sloxl8 |