» »

IT knjige. a jih berete?

IT knjige. a jih berete?

andrej ::

Ok, kolko od vas sploh bere IT knjige? Ce jih, katere so vasi "favoriti" in zakaj?
Kaksne knjige iscete - taksne, kjer je vsaka nastavitev razlozena ali knjige v katerih so posamezne resitve brez velikih podrobnosti?

kuglvinkl ::

Najbolj se mi gabijo knjige a la Outlook v 24 urah, CDawR v 15 korakih. To je absolutni nič. Zgolj in samo detajle. Mi pa zaide v roke tudi kakšna poljudnejša, zadnja je npr.: Tehnology of internet business (Lawrence, Newton, et al.).

Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

asPeteR ::

Zadnje case vecino literature kar se tice IT zadev dobim na interenetu. Azurno, hitro, poceni ...
Vsekakor pa se tudi zgodi, da celo preberem kaksno "ta pravo" knjigo. :D

Matek ::

For dummies je vsekakor vredu serija:D , lahko bi še kako o programiranju prevedli, edina ki je, je Java za telebane, iz leta 1996. Drugače pa rajši iščem debele knjige ki fajn razlagajo, ne pa kake hitre vodnike.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matek ()

Ziga Dolhar ::

MadManMato: enako. Telebani rules, edino z Javo sem bil zelo zelo razočaran (ni bilo tistega, kar sem pričakoval).

Matek ::

Hehe, kak so se mi sošolci smejal, ko sem hodil z temi knjigami iz knjižnjice pred par leti, zdaj sem pa kr maher Mato, me pa kličejo če jim kaj crkne:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

sasox ::

Jup, nekaj jih "preberem". se pravi ne preberem cele ampak samo meni aktualne chapterje :)). Recimo od Sybex-a, O'Reilly-a, pa MS pressa so ponavadi dobre knjige...

Rad pa imam vse v detalej razlozeno:))

PS
pa nekako so mi bolj vsec e-book kot pa navadne papirnate :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasox ()

BaRtMaN ::

Niti ne berem, ker najdem večino na netu. Sm si pa kupu pred kratkim knjigo o Delphiju.

darh ::

Roger C. Parker - Grafično oblikovanje <- huda knjiga...

ostalo mam e-based...

Ima me tudi da bi kupil "C++ na kolenih"... enkrat...
Excuses are useless! Results are priceless!

Thomas ::

Same PDFje po EDUjih pobiram in žrem.

Pa še hvalim se s tem in priporočam to prakso vsem drugim.

Kot je reku eden: Zapravu sem $30.000 za kolidž pa knjige. Pa še $1.400 za net. Na njem sem se naučil več.

Edini problem je to, ker ne morš več knjige napisat in prodat. Niti revije. Samo zastonj na net. Zato se rahlo bojim, da bi ta vir znal začet usihat.

Samo mislim, da vseeno ne bo.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

andrej ::

res je Thomas, zal vsak pricakuje da bo na netu dobil vse zastonj. Saj to v nedogled nebo vec slo.:D

Mercier ::

Jaz na žalost nekaj berem na dopustu. Moram znat, ko pridem nazaj.
Pred cca. letom me je zanimal w2k server, pa sem se malo ogledal za literaturo. Za cca. 30 kSIT sem si našel komplet for dummies, ki bi naj pokrival core izpite za MCSE. Beda! Ampak to je vse, kar sem si lahko privoščil sam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadpovrečno programiranje

Oddelek: Programiranje
389168 (6893) jype
»

Nova anketa: (e)knjige? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostalo
14220637 (16696) PNG
»

Dolgčas (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1286041 (3542) Tic
»

Knjige, ki jih niste marali, pa si niste upali povedati

Oddelek: Sedem umetnosti
4610499 (9540) Isht
»

simbioza windows 2000 on Red hat 8.0