» »

[c#] povezava z mikrokontrolerjem

[c#] povezava z mikrokontrolerjem

gregaster ::

Pozdravljeni,
ker sem se začel učit programiranja AVR mikrokontrolerjev me zanima, kako bi lahko preko računalnika krmilil vezje z mikrokontrolerjem? Npr.: ko bi kliknil na gumb (v aplikaciji) bi se prižgala LED dioda. Vezje bi bilo preko USB ali RS232 ali RJ45 povezano na PC.

Prosil bi vas, če mi lahko predlagate kakšno knjigo ali povezavo s tutoriali. Sam sem nekaj iskal, samo očitno nisem vpisal pravega iskalnega niza, ker nisem nič uporabnega našel.

Hvala v naprej.
lp
grega

AnonimkeOP ::

A da bi .NET framework poganjal na microcontrollerju? Vsaj jaz za kaj podobnega še nisem slišal ... to je tako kot da bi pripeljal administracijo EU zorganizirat osnovnošolski letni kros.
www.anonimke.com

kod ::

Če bi rad v c# programiral mikrokontrolerje imaš .NET Micro Framework. Seveda moraš za to kupit mikrokontroler ki ima podprt .NET Micro Framework.

gregaster ::

Sem malo nerodno napisal. Mikrokontroler bom programiral v C-ju. Jaz bi rad naredil aplikacijo v C# preko katere bi podatke zajemal iz mikrokontrolerja in jih obdeloval.

netanyahu ::

Vzpostavit moraš serijsko RS-232 povezavo med mikrokontrolerjem in PC-jem. Vsak AVR ima vsaj en serijski vmesnik. Zaradi različnih nivojev mora vmes biti MAX232 pretvorniški čip. Če ima tvoja razvojna ploščica FTDI serijski-v-USB pretvorniški čip, ti na PC-ju gonilnik ustvari navidezni serijski port.

Primer komunikacije za ogromno programja, tudi za C#, najdeš na Arduinovem wikiju: Interfacing with software.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametna soba

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
385592 (2168) SonoR
»

Programiranje μC

5880 (654) WizmoTo
»

DS18B20, meritve v mraziščih (strani: 1 2 )

828703 (7218) TESKAn
»

programiranje procesorja (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

50536468 (25869) icek
»

mikrokontrolerji, programatorji, c/asm ?

292969 (2588) snow

Več podobnih tem