Forum » Strojna oprema » WD MyPassport 320 GB - problem z diskom
WD MyPassport 320 GB - problem z diskom
rzidar1 ::
Imamo eno težavo.
Včeraj zvečer je od fanta mami prinesla disk, da ji ga računalnik ne zazna. Potem sem se kakšno debelo uro matrala na svojih dveh računalnikih in sem nekako prišla do podatkov na disku. Kar je nujno potrebovala, sem ji skopirala na računalnik in poslala po mailu. Je pa tako, da ko sem disk vključila v računalnik, mi ga je zelo dolgo bralo, preden ga je sploh zaznalo.
Ponoči sem zagnala program WinDLG (iz WD strani pobran) in sem dala delat test. Sumim, da je ponoči restartalo računalnik, zakaj, ne vem. Morda je bil kriv trenuten izpad elektrike, vendar nisem prepričana, ker zjutraj sta oba računalnika delala.
Danes sem pobrala podatke iz diska, vendar je določene dele kopiral dol zelo dolgo. Na disku pa so več ali manj samo slike in pa kakšen kratek filmček posnet s fotoaparatom. Na disku je bilo podatkov za okoli 20GB, kopiralo pa je na računalnik 1 uro in pol.
Zdaj sem dala popoln format diska. Prazen disk je prvič bralo dolgo, preden ga je prepoznalo, medtem ko ga je drugič prepoznalo takoj.
Zdaj gledam, kaj je bilo na disku z programom GetDataBack, če je morda njen sinček kaj delal na disku.
Pa disk je zelo glasen, sploh če ga primerjam z mojim ChilliGreen diskom (400 GB). A je to normalno za Passport diske?
Ima mogoče kdo kakšen nasvet, s katerim programom naj pregledam disk glede slabih sektorjev? Ali je krivo morda kaj druga?
Sem pa disk priključila na Win XP x32, Win XP x64, Win 7 x32, pa je povsod isto.
Včeraj zvečer je od fanta mami prinesla disk, da ji ga računalnik ne zazna. Potem sem se kakšno debelo uro matrala na svojih dveh računalnikih in sem nekako prišla do podatkov na disku. Kar je nujno potrebovala, sem ji skopirala na računalnik in poslala po mailu. Je pa tako, da ko sem disk vključila v računalnik, mi ga je zelo dolgo bralo, preden ga je sploh zaznalo.
Ponoči sem zagnala program WinDLG (iz WD strani pobran) in sem dala delat test. Sumim, da je ponoči restartalo računalnik, zakaj, ne vem. Morda je bil kriv trenuten izpad elektrike, vendar nisem prepričana, ker zjutraj sta oba računalnika delala.
Danes sem pobrala podatke iz diska, vendar je določene dele kopiral dol zelo dolgo. Na disku pa so več ali manj samo slike in pa kakšen kratek filmček posnet s fotoaparatom. Na disku je bilo podatkov za okoli 20GB, kopiralo pa je na računalnik 1 uro in pol.
Zdaj sem dala popoln format diska. Prazen disk je prvič bralo dolgo, preden ga je prepoznalo, medtem ko ga je drugič prepoznalo takoj.
Zdaj gledam, kaj je bilo na disku z programom GetDataBack, če je morda njen sinček kaj delal na disku.
Pa disk je zelo glasen, sploh če ga primerjam z mojim ChilliGreen diskom (400 GB). A je to normalno za Passport diske?
Ima mogoče kdo kakšen nasvet, s katerim programom naj pregledam disk glede slabih sektorjev? Ali je krivo morda kaj druga?
Sem pa disk priključila na Win XP x32, Win XP x64, Win 7 x32, pa je povsod isto.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi
a13misko ::
Če je zelo glasen oz. kaj klika v njem je gotov. WD Passport Clicking Noise of Death Sam sem imel passport 160gb pa mi je crknil na tak način. Podatkov več nisem dobil. Uveljavil sem garancijo in dobil nazaj 250gb passport. Aja uporabljaj čim krajši kabel najbolje originalnega, ker ne deluje na dolgem kablu.
rzidar1 ::
Disk je zdaj star... mesec, morda 2.
Je res je glasen in klika ful... dokler ga prvič ne prebere.
Jaz sem dobila vse podatke. Res, da je trajalo, vendar ni javil nobene napake in tudi količina podatkov se ujema.
Kabel pa imam originalni.
Potem bo treba poslat na servis.
Je res je glasen in klika ful... dokler ga prvič ne prebere.
Jaz sem dobila vse podatke. Res, da je trajalo, vendar ni javil nobene napake in tudi količina podatkov se ujema.
Kabel pa imam originalni.
Potem bo treba poslat na servis.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi
R O N I N ::
Imam dva passporta in sta oba zelo tiha. Klikanje je komaj slišno in mehko. Servis, ni druge.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji trdi disk WDOddelek: Pomoč in nasveti | 7817 (6098) | _Denny_ |
» | Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12019 (10989) | Jerry000 |
» | Zunanji trdi disk 1TB WD ali Tevion? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12105 (9223) | BlackAdder |
» | USB detekcija - problem z Western Digital My Book Premium EditionOddelek: Strojna oprema | 1926 (1694) | slitkx |
» | zunanji disk se ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 2244 (1958) | Pyr0Beast |