» »

Network cable unplugged (windows XP)

Network cable unplugged (windows XP)

baaaaa ::

Ja problem je sledeč. U Windows XP mi enostavno napiše da je network cable unplugged, ki pa ni! in tudi s kablom ni nč narobe z HUBom prav tako in mrežna kartica je enablana...torej je problem u winsih in zdej pač preprosto tega nažalost neznam uštimat... za pomoč se že vnaprej zahvaljujem:)
  • spremenilo: baaaaa ()

fRiK0 ::

Neki je z mrežno al pa kablom narobe al maš pa mrežno narobe inštalirano (napačni drajverji)
Hvala

LP Tadej

baaaaa ::

jah problem je u tem da mi je se pred 3mi dnevi delal, pol sm pa pc nesu na servis, in ko doma prklopm nedela več...No pravzaprav se mi je to že prej dogajal vendar se mi je to zgodil kadar sm za samo 5sekund izklopu kabl in je že moril, vendar se je ščasoma spet lahko skonektal...

andrej ::

obstaja ena zadeva, ki ugotovi ali je kabel not ali ne - rece se ji media sense, ali nekaj taksnega. Tukaj so navodila za disablanje.

perci ::

baaaaa: dej za foro naštimi na 10Mb in povej če dela, ker mam jst tut podobne probleme in na 10Mb dela na 100Mb pa ne, pa je 100% 100Mb switch.

baaaaa ::

Ja sm zdele sprobavu in sm obkluku pod network connection, da pokaze ikono v notification area, ko je mreza skonektana in seveda po par sekundah napise da je skonektana z 10Mbps potem pa čez 5 sekund napiše da je network cable unplugged, potem spet napise da je skonektana in potem spet unplugged...Tko da se nekak ne more odločt in takrt ko napiše da je mreža skonektana se jst probam skonektat na net in se mi ne skonekta...Čist zajeban:|

CaqKa ::

diši po hardvarskem problemu in slabem kablu.. zlasti po njem... pa preveri če mrežna vredi sedi v pci/isa slotu

Daniel ::

Verjetno kabel...

baaaaa ::

em s kablom ni nc narobe sm ze dou dva razlicna kabla in je se vedno pisal netowrk cable unplugged...

bodom ::

ej jst sm mel isti problem...
kriva pa je bla mrezna oz. driverji zanjo. dobi nekje tazadnje driverje pa more delat pol:))

AngelOfDeath ::

mogoče pa je servis kriv

baaaaa ::

ja jst sm podobnega mnenja kajti zdej sm instaliru win98 (pač se bl znajdem:) ) in sm ugotovu da z EEPROMom neki narobe tko da morm nekak zamenjat...sam sm se odloču da bom kr novo mrežno kupu...sam je pa zanimiv da predn sm pelu pc na servis, mi je net delu brez problemov...

zile ::

dej najdi program za nastavljanje epromov mrežnih kartic, pa obe nastavi pravilno. Najdeš jih na straani proizvajalca. Prvo pa pingaj 127.0.0.1 unlimited loop. Pingaj ene 10 minut, pa če bodo šli paketki skoz je kartica dobra !!!

Tavher ::

Jaz se že cel dan ubadam s tem problemom. Gonilniki so zadnji, kartici novi, prav tako kabel.
Ali je kdo že ugotovil kaj koristnega?

Dr_M ::

jst sm mel isti problem.sredi ircanja se mi je pojavla ikona za cable unpluged in nikakor nism mogu zrihtat tega.prov je serviser od telemacha k men dam in je stestiru modem in kabel pa je blo use ql...ubistvu je pa ugotovu da men mrezna ne dela.kupim jst novo mrezno in tut ta ni delala.potem sm pa zvocno dau u en drug pci slot pa mrezno dan njo in je cudezno use zacel delat.
fora je v tem da naprave sploh niso ble kej v sporu al pa kej...enostavno zadeva ni delala...3com mrezna na isa je kr nehala delat in ntanova za pci tut ne.tko da to je ena moznost da sprobas.
ajt

Tavher ::

Hvala ampak ni nič pomagalo.
Kako ste drugi rešili težavo?

jos69 ::

Imam ADSL že več kot eno leto sedaj pa je tudi meni začelo metat ven "unplugged cable error".Mislim da s kablom ni nič narobe za kartico pa ne vem.Včasih pe disconnecta po 8 urah včasih pa že po 4-5 min.
Kako ste rešili ta problem ?

CaqKa ::

verjetno kaj z modemom... preglej da imaš napajalni kabel vanj dobro pritrjen. pa če so mrežni kabli dobro v net kartici ali modemu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava dveh računalnikov

Oddelek: Omrežja in internet
124408 (4268) euro
»

ADSL povezava se mi skoz resetira

Oddelek: Omrežja in internet
81508 (1327) BlueRunner
»

A network cable is unplugged

Oddelek: Pomoč in nasveti
9854 (774) overlord_tm
»

Kabelski modem se samodejno resetira na 10 minut

Oddelek: Pomoč in nasveti
91568 (1487) rap3r
»

2 rač. + crossover kabel: Network cable unplugged

Oddelek: Pomoč in nasveti
51450 (1362) dr.J

Več podobnih tem