» »

NBA 2k15

NBA 2k15

El Toro ::




Kaj menite na prihajajočo igro NBA 2k15?

Mislite da bodo vidne razlike v grafiki in možnosti igranja med PS3 in PC?


In kakšne bodo te razlike?

jonystar ::

Grafika bo vsekakor bolša, kar se pa igralnosti tiče pa bomo vidl.

Roksij ::

Moja najljubša športna igra, imam prednaročeno na US PSN storu za PS4.

Grafika ni dileme da bo boljša, bo pa za PC na nivoju next gen konzol, medtem ko bo za PS3 in Xbox360 na nivoju lanske igre. Vsaj tako sem bral.

Upam da bo igralnost izboljšana predvsem, ko igraš myplayer. Na sploh myplayer potrebuje precej izboljšav, ne pa da imaš na sezono kopico tekem ko jih sploh ne moreš simulirat, manjka interaktivnost in ne da zgolj igraš tiste tekme brez obstranskih zadev itd, pa same rotacije, trejdi, FA podpisi itd so bili do zdaj res slabo dodelani.

Upam da ne bom razočaran, sploh ker bodo letos že drugo leto izdali igro na next gen konzoli, se jim ne more zgoditi kaj takšnega kot igri NHL 15, ki je pogorela po celi črti, če izvzamemo grafiko in igralnost, saj so vse gamemode dobesedno uničili.

Kurzweil ::

Kar se mene tiče, je lahko igra ista kot 2k14, samo da se seveda updejta roster, popravi tistih par manjših napak, kot naprimer ta malce čuden meni, ki je seveda posledica porta iz konzole.

Osebno pa si najbolj želim, da se bo dalo online igrati tudi z Evropskimi ekipami, kar se pri 2k14 seveda ni dalo, po novem bo celo 25 EU ekip.

o Alba Berlin;
o Anadolu Efes Istanbul;
o Brose Baskets Bamberg (new);
o Budivelnik Kiev (new);
o Crvena Zvezda Telekom Belgrade (new);
o CSKA Moscow;
o EA7 Emporio Armani Milan;
o FC Barcelona;
o FC Bayern Munich (new);
o Fenerbahçe Ülker Istanbul;
o Galatasaray Liv Hospital Istanbul (new);
o JSF Nanterre (new);
o Laboral Kutxa Vitoria;
o Lietuvos Rytas Vilnius (new);
o Lokomotiv Kuban Krasnodar (new);
o Maccabi Electra Tel Aviv;
o Montepaschi Siena;
o Olympiacos Piraeus;
o Panathinaikos Athens;
o Partizan NIS Belgrade (new);
o Real Madrid;
o Stelmet Zielona Góra (new);
o Strasbourg (new);
o Unicaja Málaga;
o Zalgiris Kaunas.

Mislim, da sem bral, da bo za nas PCjaše v novem NBAju več mode-ov, kot dosedajšna dva. Bi si pa med drugim tudi želel, da se večkrat piska osebna v napadu, ko statično stojiš v bloku in da pri online nebi vrglo ven iz igre sred animacije zabijanja živali, kot so Leonard, George, Griffin,... Gledam trailerje in vidim, da bo tudi publika precej bolj dinamična kot dosedaj.

Običajno pa preden grem igrat online, odigram kakšno sezono single player, še posebej sem navdušen nad tem, da nastavim da gredo vsi igralci v drafr pool in potem v 12 krogih vsaka ekipa vzame enega igralca, tokrat bo to še posebej zanimivo, ker bom lahko dal na PG Dragića, na SG Udriha, na SF Dragića mlajšega, na C pa Jusufa Nurkića, ki je bil še nedolgo nazaj moj sosed, ko je igral za Zlatorog in bo sedaj igral za Denver Nuggetse.

Zanimivo je tudi to, da so Goranu Dragiću IZMED VSEH igralcev v ligi NBA najbolj dvignili ratinge, kar pomeni, da je sedaj na 33. mestu izmed vseh igralcev (celoten seznam):

1 98 LeBron James SF CLE
2 95 Kevin Durant SF OKC
3 91 Chris Paul PG LAC
4 90 Tim Duncan PF SA
5 89 Carmelo Anthony SF NY
6 89 Kobe Bryant SG LAL
7 89 Kevin Love PF CLE
8 89 Paul George SF IND
9 89 Blake Griffin PF LAC
10 89 Stephen Curry PG GS
11 88 James Harden SG HOU
12 88 Dwight Howard C HOU
13 88 Tony Parker PG SA
14 88 LaMarcus Aldridge PF POR
15 88 Dirk Nowitzki PF DAL
16 88 Anthony Davis PF NO
17 88 Derrick Rose PG CHI
18 88 Russell Westbrook PG OKC
19 87 Joakim Noah C CHI
20 87 Damian Lillard PG POR
21 87 Al Jefferson C CHA
22 87 Rajon Rondo PG BOS
23 86 Dwyane Wade SG MIA
24 86 DeMarcus Cousins C SAC
25 86 Kyrie Irving PG CLE
26 86 John Wall PG WAS
27 85 Kawhi Leonard SF SA
28 85 DeMar DeRozan SG TOR
29 85 Marc Gasol C MEM
30 85 Kyle Lowry PG TOR
31 85 Paul Millsap PF ATL
32 84 Deron Williams PG BKN
33 84 Goran Dragic PG PHX
34 84 Chris Bosh C MIA
35 84 Serge Ibaka PF OKC
36 84 Zach Randolph PF MEM
37 84 Lance Stephenson SG CHA
38 84 Ty Lawson PG DEN
39 83 Manu Ginobili SG SA
40 83 Al Horford C ATL
41 83 Mike Conley PG MEM
42 83 Brook Lopez C BKN
43 83 Andre Drummond C DET
44 82 Rudy Gay SF SAC
45 82 Klay Thompson SG GS
46 82 Andre Iguodala SF GS
47 82 Pau Gasol PF CHI
48 82 Monta Ellis SG DAL
49 82 Jrue Holiday PG NO
50 82 Kemba Walker PG CHA
51 82 Joe Johnson SG BKN
52 82 David Lee PF GS
53 81 Eric Bledsoe PG PHX
54 81 Kenneth Faried PF DEN
55 81 Bradley Beal SG WAS
56 81 DeAndre Jordan C LAC
57 81 Marcin Gortat C WAS
58 81 Nikola Pekovic C MIN
59 81 Paul Pierce SF WAS
60 80 Isaiah Thomas PG PHX

Mimogrede, če bi kdo igral kakšen NBA 2k14 dokler ne pride ven 2k15, naj piše na ZS in z velikim veseljem odigramo kakšno.

Twixz ::

Jst jo kupim takoj ob prvi priliki ko pride v SLO. To je 10.10 se mi zdi. Drugače pa lahko gremo kdaj 1v1 :D

Kurzweil ::

Evo, že kdo potestiral?

Jaz sem kot običajno pred samim nakupom probal travniško verzijo, ker potem samo vnesem serijsko kodo ob nakupu, predlagam pa to še marsikomu drugemu, še posebej pa tistim, ki imajo slabo linijo, ker je igre skoraj 40Gn. Še en razlog, da ponavadi probam pa je seveda, da ne kupim mačka v žaklju.

In če grem sami igri, za uvod veseli že dejstvom, da mi ni potrebno na začetku vedno znova poslušati tisti neumen Lebronov govor (pa nimam nič proti Lebronu). Da je soundtrack vsaj za odtenek bolj human (manj raznega pop rapa in r&b-ja). Meniji so malce bolj prilagojeni PCju, ampak še vedno daleč od tistega prave praktičnosti, ponekod so slike prav ogabno nekvalitetne, kar verjamem da bodo že s prvim updejtom uredili. Če grem samemu gameplayu se kot tak ni bistveno spremenil, veseli pa dejstvo, da sem že iz prve dobil občutek da je igra še malce bolj dinamična (več animacij igralcev, boljša publika), tako da vsaj zame najpomembnejši del je vredu.
Kar se grafike tiče je slednja res "NextGen" kot ji pravijo na konzolah, torej vsi objekti imajo res lepo število poligonov, mislim pa da je daleč največji preskok na teksturah, ki so naravnost fantastične. Zanimivo mi je tudi obnašanje žoge, ki je malce menj predvidljivo, kar je super ker v primerjavi z 2k14, kjer si tožno po delčku sekunde skoraj da vedel kam bo šla žoga bo tu malce drugače.

Kar se rosterja tiče, boste našli med novinci samo draft picke v primerjavi z minulo sezono, tako da Zorana Dragića bo treba počakat do prvega updejta, ki pa mislim, da bo čez kakšen teden, tako so si seveda pri 2K še z eno stvarjo več zagotovili, da folk stvar, kupi, kjer sploh ni dvoma, ker odkar sem odigral prvo online tekmo (2k14), nisem odigral niti ene single player tekme več. Boste pa torej naprimer našli Bojana Bogdanovića, Nikolo Mirotića in podobno. Kot je znano je glede na ratinge Dragić največ napredoval v celotni ligi in je po ratingih skupno 33. Mi je pa zanimivo kako je lahko nek Raduljica, ki je bil med top 3 centri minulega Svetovnega prvenstva tako nizko po ratingih.

Edino kar me zelo moti je, da igra zelo laga, pa če zbijem grafiko povsem na low (v tem primeru je grafika slabša od 2k14 a igra 2x bolj šteka, oz. 2k14 sploh ne šteka), to se dogaja pri 460GTX, 8Gb rama in i720 procesorju. Sem pa zasledil že dva, ki imata 560ti in podobno konfiguarijo in jim isto šteka. Torej igra ni optimatizirana za PC spodobno, zato pričakujem, da se bo ob prvem updejtu/patchu kaj spremenili, ker se bo več kot očitno moglo.

In kakšne so kaj vaše izkušnje?

oemdzi ::

Tile ratingi so itak vedno tko-tko, včasih kar "od oka"... Sploh od spodaj do sredine lestvice vem, da si se lahko včasih pošteno za glavo držal pa ti še vedno ni bilo nič jasno zakaj in kako in to pri teh očitnih atributih ala 3pt, dunk, itd... Lahko bi samo statistiko malo preverili, pa zagotovo ne bi tako falili. Sedaj tega več ne spremljam ako podrobno in je mogoče že kaj drugače.

Imam 2k15 že na disku, ampak morem se 1x spravit in sprobat zadevo, ampak če bo še vedno tisto bedno forsiranje, da moreš igrat ali na vsaj 8 minut ali pa na beginner (da ti sploh lahko uspe zbrati tiste točke, za razne individualne treninge itd), bom instantno zbrisal, ker je škoda časa. Meni je zabavno igrati iz sezone v sezono, ne pa da 1 sezona traja mesec dni ali 2...
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

oemdzi ::

Tile 2k games kot da nimajo blage veze kaj bi igralci radi. Namesto da po nevem koliko letih končno uredijo, da imaš na 4minute enake možnosti za napredovanje kot pri 12min, geniji grejo celo skenslat nastavitve kot je "simulation mode length" ti igraš 6min, pc pa 12min, ma da dol padeš... V silnih 10 letih so v sami igralnosti naredili res bore malo(ok 2k je v igri šele od 2009), še največja sprememba je my career, ki pa res ni neka mega pogrutavščina za nobelovo nagrado, pa čeprav je odličen game mode in si ga je po moje že vsak reden igralec želel od nba 1999 dalje... xD Razočaran nad igro, pa čeprav sem pirat...
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oemdzi ()

Kurzweil ::

@oemdzi, seveda lahko nastaviš, da ti tudi drugim igralcem/ekipam simulira minutažo, ki si jo nastavil. Zakaj, bi imel pri igranju na 4 minute/četrtino manj možnosti za zmago? :)) Sicer se najde kakšna stvar, ki bi se jo dalo izboljšat, ampak generalno gledano je ta basket odličen, predlagam pa ti da daš tistih par 10€ za original in boš šele tam videl kako dobra je igra v resnici, dejansko ko boš enkrat začel igrat proti drugim, se single player mode-ov skora več ne boš dotaknil, razen kakšen individualen trening za malce treninga meta, kar se specifičnih igralcev oz. metov tiče.

Sicer pa ne vem kaj bi ti dodal novega v igro? Košarka je košarka in tu imaš od vseh mogočih streetballov, treningov, karier, franšiz, sezon, playoffov, draftov (ko daš vse igralce v en pool in potem vsaka ekipa enega pulla), da ne naštevam dalje. Za razliko od prejšnih NBAjev je tudi grafika občutno boljša, predvsem pa izgledajo igralci še bolj organski in premorejo še nekaj tisoč animacij več, kot 2k14.

NBA igrat single player je pa kr nekaj, enkrat probaj igrat online s folkom ali še boljše kolegom in boš videl da je stvar vredu.

oemdzi ::

seveda lahko nastaviš, da ti tudi drugim igralcem/ekipam simulira minutažo, ki si jo nastavil.


100% ne moreš, 2k14 oz starejše si lahko, 2k15 zagotovo ne moreš, sem tudi preveril s pomočjo googlanja.

Zakaj, bi imel pri igranju na 4 minute/četrtino manj možnosti za zmago?

Ne manj možnosti za zmago, ampak manj možnosti za MVP naslov in nasplošno ta tvoj skrajšan čas igre vedno primerjajo z rezultatom CPUja, ki igra na 12min.
predlagam pa ti da daš tistih par 10€ za original


Teh par deset eur je kar lepih 50 eur, pa po videnem ne bi dal niti 10 eur. Vse kar je pohvalno je grafika. Minusi pa:

- Forsiranje gamepada, ker s tipkovnico je skorajda neigralno
- Neuravnovešena igra, če ne igraš 12min na četrtino.
- Vse kar je "novega" je tako bizarno osnovnega, da je joj...
- Bugi, bugi in bugi. Jih raje ne bi našteval, ampak v 5 dneh igranja sem jih opazil toliko, da se sprašujem ali so sploh stestirali zadeve. Pa to take zadeve, ki so lani v 2k14 špilale brez težav.

Moje subjektivno mnenje je pač, da je zadeva narejena za frocovje in nekritične uporabnike, upam da vam je vsaj multiplayer spodobnejši, jaz po videnem nisem pripravljen dati niti 10 eur, žal...
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Kurzweil ::

Seveda se da nastavit, Jaz igram četrino na 6 minut in je Dragič s 17 točkami vodilni strelec lige, s 9 podajami na tekmo pa tudi z naskokom najboljši podajalec. Ko nastaviš Quarter lenght na poljubno minutažo, daj še SIM Quarter lenght na isto minutažo, lahko daš celo tudi manj! V istem meniju imaš tudi Normalize Played to sim minutes, ki zna imeti tudi s tem povezavo. Nevem kaj ti googlaš in nastavljaš, ampak jaz ti garantiram, da to gladko deluje!

Sicer pa igra je med 50-70€ za konzole, za PC pa je med 30-40€, v kakšnih akcijah tudi manj (kjer dobiš samo serijsko), čez kak mesec pa bo tako v redni prodaji 29€, kot so bile vse njeje predhodnice.

Kar se bugov tiče, je to posledica porta oz. "Nextgen za PC" adaptacije. Seveda, če imaš original je bilo že kup popravkov, ki pridejo ven vsak dan in jih igra avtomatsko inštalira in ja pred prvim updejtom je igra lagala, zvok štekal in vse mogoče, se celo sprašujem, če niso to naredili nalašč, saj je že prvi dan prišel ven popravek. Poleg samih game fixov pa se dnevno osvežujejo tudi roterji, ratingi, poškodbe, prestopi, novi podpisi in še morje drugega. Igra sedaj že deluje perfektno, kar ti lahko potrdi vsak, ki ima original. Če pa si že ravno rad na travniku, pa ti povem, da imaš tam že enega od patchov, ki stvar že precej izboljšajo. Torej na kratko, če imaš original se stvar dnevno updejta in patcha!

Kake mode bi ti še imel res ne vem, ker roko na srce igra ima že vse. Bom pa raje takole vprašal, kaj bi ti dodal igri oz. kaj se tebi tako zdi da manjka? Jaz se polovice mode-ov še dotaknil nisem, ko pa imaš enkrat original pa tako drugo ni več vredno počenega groša, kot samo klasične tekma, ena ekipa proti drugi. NBA 2k15, ko jo igraš single player ni primerjave s tem, kakšna je igralnost proti drugim igralcem, saj je menda v 99% primerih tako, da je online 10x bolj zanimivo!

Sicer pa jaz sem še vedno malce mrkega pogleda, ko kdo omeni konzole in gamepad, ampak določene stvari se pač ne da igrati več na tipkovnico in sem v tem primeru tudi sam šel na gamepad, kar ti močno svetujem, da greš ti tudi. Ko enkrat vidiš kak užitek je driblat ma gamepad, potem dejansko vidiš, da folk, ki igra na tipkovnico res ne mora slediti temu, marsikdo bo rekel da lahko in mogoče tudi dejansko lahko, ampak ne na tako preprost način.

NBA 2k15 original z gamepadom, online je odlična zadeva.

oemdzi ::

Igram na gamepad seveda, ker drugače si itak invalid na tipkovnici, ker manjka preveč stvari.

Ko nastaviš Quarter lenght na poljubno minutažo, daj še SIM Quarter lenght na isto minutažo, lahko daš celo tudi manj! V istem meniju imaš tudi Normalize Played to sim minutes, ki zna imeti tudi s tem povezavo.

Pfff pojma nimam kje je to, seveda mi je nastavitev znana iz vseh dosedanjih iger, tukaj pa je enostavno ni nikjer.

kaj sem googlal ?
https://steamcommunity.com/app/282350/d...

http://www.reddit.com/r/NBA2k/comments/...

in še in še, skratka nevem ali govoriva o isti igri :D ?

Za buge niti nisem mislil česa glede crashanja, dela super. Bugi v stilu, CPU nabira bedaste osebne napake ko postavlja screen, CPU zadeva nerealne mete in to celo neglede na statse, ko bi praktično morali biti blokirani,tvoji soigralci so pod košem pogosto outreboundani neglede na statse, CPU včasih prestrega takšne podaje, kot da je vseveden (sej vem :D ). Pač kolikor se da objektivno mnenje, te stvari me motijo,oziroma jih je še več in ko sem malce raziskoval po spletu nisem edini takšnega mnenja.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oemdzi ()

Kurzweil ::

Pojma nimam za MyCareer, nikdar nisem tega probal in sanja se mi na kako stvar izgleda. Jaz vedno preden sem kupil original sem šel lepo sezono, najraje imam kot sem prej rekel tisto, da gre cela liga v draft pool in potem vsaka ekipa vzame enega igralca, kakor koli tam se da to nastavit, za MyCareer pa ne vem, zgleda pa glede na linke, ki si jih dal da bo že tako kot praviš, možno pa da s kakšnim popravkom to rešijo, če že niso.

Kot rečeno, to single player je kr nekaj, ko boš šel enkrat online boš pozabil na MyCareer in ne vam kaj še. Ostalo pa sem že prej vse povedal. Poglej koliko mode-ov imaš za igranje online, kot rečeno MyCareer boš takoj pozabil. ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA 2K18

Oddelek: Igre
5921 (565) _klemc_
»

NBA 2k16 NOVO!!!

Oddelek: Igre
71938 (708) Kurzweil
»

NBA 2K14

Oddelek: Igre
302453 (1649) Kurzweil
»

NBA 2K13 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
738799 (7455) Seljak
»

NBA 2k10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
558243 (5753) mrdejan13

Več podobnih tem