» »

Dijaku narobe sešteli točke popravnega, da ni opravil je izvedel 3dni pred poukom...spet v 3 letnik!

Dijaku narobe sešteli točke popravnega, da ni opravil je izvedel 3dni pred poukom...spet v 3 letnik!

;-) ::

Danes sem zvedel kaj se je naredlo enemu dijaku. Naj bi mu na popravnem rekli da je opravil itd. 3 dni pred začetkom pouka so ga klicali domov, da so se zmotli pri seštevanju točk in da je "padel" letnik, sedaj obiskuje spet 3 letnik zraven drugih sošolcev.

Kaj pravite na tako ravnanje srednje šole? mislim ko sem slišal mi je čeljust padla dol, neverjetno, jaz bi jih postrelal. Jutri grem po 10 potrdil o šolanju za hec da zvem kaj več o tem, najebali so ga če je to res.
  • spremenil: ;-) ()

T-h-o-r ::

fak

svinjska

mislim, a ne znajo več seštevati procentov?!?#
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

;-) ::

Take stvari se venomer dogajajo na tej šoli, za tole nisem siguren, ampak sedaj so mi razlagali sošolci tega nesrečneža in da so jim tako objasnili tudi profesorji.

Še vedno ne vrjamem 100%, ampak jutri bom šel do dijaka in ga vprašal če je res, nato se bom še sprehodil do zbornice in še tam povprašal, če je to res mi ni jasno kako so odreagirali njegovi starši.

Šoli sem večkrat predlagal naj na svojo stran naredijo forum ali omogočijo kako stran z komentarji, kjer bi jih pisali bivši in zdajšnji dijaki, kar bi marsikomu rešili 4 leta življenja ko se odloči za to šolo.

Nevem kako je z šolstvom v sloveniji da se lahko to dogaja, mislite da generali vejo kaj dela njihova vojska? Kak vplet medijev nebi škodil, samo jaz ko sem vpletel medije glede šole v naravi (aka taborišče) z direktom, sem potem še 2 leti trpel "podjebavanja" z strani profesorjev in ravnateljice in kako je prišlo do kakega nesporazuma sem poslušal: "nič ne bomo rekli, spet boš vpletal časopis"...

skratka če je to res niso vredni pol piz** mrzle vode!

T-h-o-r ::

kera šola je to sploh?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

;-) ::

Srednja šola Slovenska Bistrica.

Še 1x povdarjam da nisem siguren in da sem sedaj samo informativno izvedel za to stvar preko njegovih novih sošolcev, ker šola bere forum in da nebo kaj narobe! Jutri pa bom preveril in potrdil, potem pa capa capa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Double_J ::

Vbistvu lahko vloži takšno tožbo, da bodo raje ugotovili, da bodo še enkrat prešteli tele procente, ter prišli do drugačnega rezultata.

Daj mu to omeni.
Dve šivanki...

koyotee ::

Nevem kako je z šolstvom v sloveniji

zgleda da bolj slabo, Z šolstvom je bil zmeraj križ
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Wox ::

Ja, ja. Vsaj pisati bi vas lahko naučili. ;-)

mojsterleo ::

tukaj ni kaj razmisljati, takoj naj da vlogo za opravljanje tretjega roka.

;-) ::

Vlogo oz. že ko je omenil vlogo so ga zavrnili. Danes sem izvedel točno kako je bilo:

Dijak je opravil popravne izpite (2 je imel), cel vesel da je opravil je preživel preostanek počitnic, sedaj 3 dni pred začetkom pouka dobi klice da so se zmotili in da enega od popravnih ni opravil ter da je zopet v tretjem letniku.

Zanima me na kaki podlagi se lahko trije profesorji "zmotijo" in enega spustijo če je ravno zato komisija da nebi prišlo do nesporazumov? In zanima me če obstaja kak "sindikat" za dijake, ker bi bil pri tej šoli nujno potreben.

Ve pa cela šola za ta škandal in se vsi dijaki zgražajo, seveda pa nobeden noče nič reči, saj takoj trpiš posledice pri ocenjevanju in odnosu.

bluefish ::

In zanima me če obstaja kak "sindikat" za dijake, ker bi bil pri tej šoli nujno potreben.
Šolska inšpekcija. Ni sindikat a za take primere je prijava povsem na mestu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

koyotee ::

a je popravne delal v tretjem popravnem roku?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

;-) ::

v drugem (i think so) bom probal kontakt od njega dobit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

vorantz ::

So šli starši na šolo po pojasnilo?

;-) ::

V razredu je že od prvega dneva šolskega leta, tak da je delal v drugem roku ane.

Ka ti pomagajo starši, milijon težav sem mel na šoli, kak pa so omenli starše sem rekel:" ja lahko pride mama v šolo, jaz bom pa zraven ", ko pridema z mamo šolo pa je izgledalo takole: " dober dan, poklicala sem vas v šolo ker mislim da "franček" dobro sodeluje in da vas vprašam če lahko gre na tekmovanje iz GPO"

=)

Ice-Heki ::

Lahko bi zaprosil za 3. rok (menda izredni rok) in bi mu ga lahko ugodili, glede na to, da je bila napaka na njihovi strani. Potem bi lahko v 3. roku dokazal svoje znanje in šolanje normalno nadaljeval. Sedajle je mogoče že malce pozno, čeprav nekaterim dajo pogojno dovoljenje za obiskovanje višjega letnika do konca novembra.

vorantz ::

Lahko bi sprožli medijski škandal :D
24kur pa ta jajca

krneki0001 ::

Kličite na vse medije, povsod jih popljuvajte, sproži naj tožbo proti šoli in naj zahteva še ogromno denarja za psihične posledice tega, ker so mu to naredili.

Namreč na ustnem delu izpita mora biti poleg učitelja še dvočlanska komisija in vsi skupaj se na koncu odločijo za oceno, ki mu jo podelijo. Če so se strinjali in naredili uradno, potem pa to preklicali je to njihova krivda.

imallears ::

Ne morem verjet. Tukaj je dejansko zasrala šola in bi lahko brez problema dala dijaku 3. rok, sploh ker se ta 3. rok deli vsepovprek, tudi če pogoji niso izpolnjeni. A je on letošnjo sezono že 2x poskušal na popravnem pri tem predmetu? Sicer pa to sploh nima veze, ker je šola zasrala.

oemdzi ::

Ja ce je to res, nevem kaj za vraga pocne ta dijak. Jaz bi to ze zdavnaj razbobnal vsem medijem in pristojnim za te zadeve ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oemdzi ()

mojsterleo ::

jah te komisije so mal cudne, recimo jaz sem imel v drugem letniku gimnazije popravca iz matematike, in so me na prvem roku vrgli, kljub temu da sem imel natancno 50% tock, kar bi moralo zadostovati. izgovor komisije: vecino tock sem dobil iz aritmetike, komisiji pa se zdi geometrija bolj pomembna. dal sem seveda takoj ugovor na ravnatelja sole, vendar sem domov dobil odgovor, da je mnenje komisije dokoncno. ravno zato me se tolio bolj cudi, da so temu tipsonu po dveh mesecih sporocili napako. lahko da je imela sola kaksen inspekcijski nadzor, pa so ugotovili v njegovem primeru nepravilnost. vsekakor mislim, da je najmanj upravicen do tretjega roka, mislim da o tem odloca ravnatelj.

AndrejS ::

Ta zgodba je tako... baba čula baba rekla... prvo preveri informacije in potem sprašuj po forumu

fosil ::

Men se zdi tale zgodba mal za lase privlečena.

Ni jasno zakaj bi šel nekdo, še enkrat štet točke za izpit, ki je že bil že zaključen? Bi moral bit nekomu res zelo dolgčas med počitnicami, da bi šel v arhiv še enkrat štet točke za vse že zaključene izpite.
Tako je!

;-) ::

morda zato ker so se ušteli pri št. učencev v razredu =) Nevem, bom probal rečt dijaku naj sam pove zgodbo tu.

Legend(SLO) ::

Od kdaj je pa dovoljeno popravljanje navzdol. Sam šolstvo je res sam še za pokop.
krneki

NorK ::

Naj vsa pomembna dejstva pošlje na varuh@dijaska.org in prosi za nasvet in pomoč pri nadaljnjih ukrepih. CC pa svet@kanal-a.si. :D

telexdell ::

kaj pa, če si je fant vse skupaj preprosto izmislil? So mu dali starši pogoj, da opravi popravca,če želi na morje? Po vrnitvi iz žura na motju, pa so se v šoli zmotili.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

beta1 ::

Srednja šola Slovenska Bistrica? Se nebi čudo, če so vsi zretardirani tam.

PS: To je ena najbolših novic, kar sem jih kdaj prečital na slotechu. Pa ne zaradi dijaka, ki je nastradal, ampak zarad nesposobnih zaposlenih.

Da vam jaz grem zdaj razlagat, kaj vse se je meni pa še kakšnemu kolego vse zgodlo na tej šoli.

Bom raje tiho.

XsenO ::

kaj pa, če si je fant vse skupaj preprosto izmislil? So mu dali starši pogoj, da opravi popravca,če želi na morje? Po vrnitvi iz žura na motju, pa so se v šoli zmotili.


Tudi meni močno smrdi po tem @;-): si kaj več zvedel, če je vse resnično?
1 + 1 = 1

;-) ::

nisem nič hodil na šolo zdaj tak da nimam kakih konkretnih informacij.

@beta1 povej malo o tvojih izkušnjah z to šolo prosim, malo se razpiši, zdaj smo mimo in tak nič več ne morejo, lahko pa samo komu pomagaš da si ne zajebe 4 leta življenja.

Na tej šoli bi mogli najprej (lažnivi, samovšečni) vrh zamenjat, ker človek, ki te obtoži da si uničeval sošolčevo lastnino (avto) mora met dokaze, tako pa ni bilo ne sošolca, ne uničenega avtomobila in sem se moral zagovarjat in so mi grozili z kazensko ovadbo...samo smejal sem se in zahteval kak dokaz uničene lastnine dobil pa odgovore samo v tem smislu: "ti že veš kaj, ti že veš zakaj je šlo". In tako se mi je zgodilo vsake pol leta (nikoli ni bilo ne sošolca, ne sošolke ne nič ker sem se z vsemi razumel)

Vsake pol leta naj bi ravnateljica dobila kak "aninimni" klic in sem se moral zagovarjat za stvari ki sploh niso obstajale. Zanima me samo njihov motiv takih dejanj, kako se jim je ljubilo toliko?

Potem ko pa pride mama na sestanek pa ji reče ja z njim se že dobro poznamo vsake toliko je na razgovoru. Ja halo! Vprašam zakaj? pa dobim odgovor da se ne spomni točno, samo da se itak poznama.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

vorantz ::

Očitno se je oblikovala mafija na tej šoli...ne med dijaki ampak na vrhu šole 8-O
Je že kdo moral plačat kako varščino? :P

Adrijan0 ::

Če je opravil popravni, bi moral dobiti tudi spričevalo, kjer ima vse ocene pozitivne. Ga ima?

BigWhale ::

Joj, bogi. Ce zamudis dobis neopraviceno uro!? :>

T-h-o-r ::

mah, nas so tut s tem sekirali :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Ejsi_Disi ::

Iz betinega posta je razvidno, da je to čisto tipična srednja šola.
Rock n' roll ain't noise pollution!

poweroff ::

Vse kar sem dobil so kronične bolezni. Tolk o tem.

Kronični alkoholizem? :D

Resno: kaj ni tako, da se ocena vpiše nekam oz. dobiš ustrezno potrdilo? Ta dokument je potem uraden dokument, ki se ga ne da kar tako spreminjati.
sudo poweroff

beta1 ::

Če bi bil alkoholizem, bi blo super. Zamenjam takoj.

Wox ::

So kje kakšni dokazi o tem kar govori oseba ;-)? Vse skupaj se mi zdi kot nek sci fi.

ZaOstali ::

So kje kakšni dokazi o tem kar govori oseba ;-)? Vse skupaj se mi zdi kot nek sci fi.

Pa magari je SCI-FI je verjetnost, da se je to zgodilo VELIKA!

Mavrik ::

Resno: kaj ni tako, da se ocena vpiše nekam oz. dobiš ustrezno potrdilo? Ta dokument je potem uraden dokument, ki se ga ne da kar tako spreminjati.


Kaj pa v primeru da je tak dokument napačen? Da prikazuje opravljanje dolžnosti / doseganje znanja, ki ga v resnici oseba nima?
The truth is rarely pure and never simple.

Wox ::

Če je temu tako, potem ne vem kaj dela dotični dijak. Kajti, glede na to, kako je tu zadeva opisana, je povsem normalno, da gre dijak v naslednji letnik - pogojno in do nekega predpisanega roka opravi neopravljene obveznosti iz prejšnjega letnika. Obstajata torej dve možnosti. Da se dijaku po domače povedano jebe, ali pa je celotna zgodba izmišljena. Tretji scenarij, na katerega večina namiguje, je povsem enostaven. Prijava na ustrezno Ministrstvo (po moje šolstvo in šport, če srednja šola še spada sem) in se menja celotno vodstvo šole. Simple as that.

BigWhale ::

So kje kakšni dokazi o tem kar govori oseba ;-)? Vse skupaj se mi zdi kot nek sci fi.

Pa magari je SCI-FI je verjetnost, da se je to zgodilo VELIKA!


Ne, v vecini primerov, da se je to zgodilo je moznost za to precej majhna. Prakticno je ni.

Wox ::

Po novem sistemu lahko dijak ob privolitvi učiteljskega zbora napreduje v naslednji letnik kljub enemu NMS-ju ali kaj je že. Včasih je bil to cvek.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

imam 3 popravne izpite ter eneg nisem utegnila popravit kaj naj storim

Oddelek: Šola
4114191 (12210) WarpedGone

SŠ in popravni izpiti

Oddelek: Šola
2210410 (9052) Venum
»

Dobil popravca pri MA (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
887615 (5582) klemen22
»

Pravilnik v srendnji šoli!!!

Oddelek: Loža
452782 (1976) strictom
»

kazenski test 13. junij, a ni da 2 tedna pred koncem... (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
779239 (7819) ERGY

Več podobnih tem