» »

XP boot problem-error loading operating system

XP boot problem-error loading operating system

;-) ::

zdravo
imam zgoraj opisan problem, ko zaženem komp mi sporoči: error loading operating sistem.

Naj še povem da sem pred tem imel instaliran win 7 in hočem dat sedaj gor xp. Zanimivo je tudi da ko formatiram je 2gb particije diska posebaj in je negre formatirat, zgleda da tisto jebe boot in mbr.

fixmbr in fixboot sem že sprobal, ima kdo kako idejo kako bootat xp-je ali vsaj iz recovery conzole sformatirat totalno disk in da potem na novo naložim sveže xp je.

?

vorantz ::

Nekaj takega se mi dogaja na enem starejšem disku, ki crkava.
Probaj preverit disk.

Disk je ok Linux in sedaj spet sedmica gre gor, kak hočem dat xp negre.

ta_ki_tke ::

Pred formatiranjem je priporočljivo izbrisati tudi vse particije na disku, nato pa s pomočjo zagonskega CD-ja vse naložiti na novo.

kakega zagonskega cd-ja? Mam samo cd od winsow, je pa problem v tem da ena mala particija ostane ja.

Saj to je zagonski CD. V nastavitvah za zagon mora biti kot 1. izbira CD-rom, potem pa se ravnaš po navodilih za instaliranje novega sistema.

Ja in tam mi ena particija ostane in je negre formatirat češ da ni nevem kaj sposobn windows te particije upravljat.

Torej jo je treba izbrisati s kakšnim drugim programom, kot sta npr. PartitionMagic ali stari dosovski Fdisk. Novo particijo in formatiranje diska pa je vseeno bolje narediti s programom z zagonskega CD-ja za Windows.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formatiranje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
191862 (1647) racunalnicar
»

Formatiranje - kdaj pognat antivirus?

Oddelek: Pomoč in nasveti
142005 (1806) Mamaplata
»