» »

disk se ne formatira

disk se ne formatira

koli99 ::

Imam en problem. Imam Win 2000 in ne morem formatirati diska. Poskušal sem z desnim klikom na c particijo, toda napiše mi da je disk v uporabi. Če grem v Dos preko start-programi-aplikacije in napišem format c: mi tudi napise da je disk v uporabi. Poskusil sem tudi z zagonsko disketo od Win98 vendar mi napiše da datoteka z definicijo tipkovnice manjka ali pa je poškodovana. Z disketo pridem v dos toda se mi tipkovnica ne odziva. Slišal sem da lahko formatiram tudi z Win2000 Cd-jem, toda kje? Vpraša me če mislim nadgraditi windowse ali naložiti nove. Izberem eno in računalnik se mi resetira in pridem Win2000 Setup toda tam nikjer ne dobim poti do formatiranja. ALi lahko formatiram disk še kje drugje?
Hvala za odgovore.

Trinitron ::

Ponovno naredi zagonsko disketo in nato vpiši format c: . To bi moralo delovati. Iz Windowsow pa ne moreš formatirat, ker že sam OS teče na istem disku, ki ga hočeš formatirati.

koli99 ::

A zagonsko od Win98 al 2000?

ank ::

Zagonsko od katerihkoli windowsow. Vse imajo format.com notri:D

koli99 ::

sm naredu zagonsko od win98 in mi tudi tuki tipkovnica ne funkcionira. ALi se da formatirat s cd-jem od win 2000 in kako?

kilergas ::

bootay system preko cdja od win 98,.pa gres s podporo za cdrom,..in pol veselo formatiranje:D

Han ::

Izberi svežo namestitev Windows 2000 na C disk, pa boš lahko formatiral. Malo beri, saj v namestitvi vse lepo piše... :\

Ko računalnik avtomatsko resetira, ne smeš spet pritisniti tipke za zagon s CD-ja!!! Če to storiš, si spet tam, kjer si bil na začetku (s tem prekineš nadaljevanje namestitve)...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

sash ::

če imaš NTFS patcijo nevem če jo boš lahko z zagonsko od 98 formatiral :\ , boš moral po kakem 2000/XP zagonskem CD-ju poseči
--------------------
Think different...
TOROiD Group

ank ::

Če imaš probleme s formatiranjem izbriši particijo, ustvari novo in jo potem formatiraj. Res da bo potem FAT32 ampax windows XP ti jo lahko potem formatira v NTFS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ank ()

sash ::

@ ank
nebo držalo da ti jo winsi formatirajo na NTFS ampak imaš možnost izbiranja kaj boš imel, edino v primeru če je particija večja od 32 GB
--------------------
Think different...
TOROiD Group

ank ::

saj sem napisal: ti jo -- LAHKO POTEM -- formatira v NTFS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ank ()

koli99 ::

Sm poskusu z zagonskim cd-jem od win2000 in ko imaš možnost nove namestitve imaš tudi možnost zbrisati particijo s tipko d. Ko jo pritisnem se nič ne zgodi. Kot da nebi pritisnu. Lahko samo pritisnem enter in namestim nove windowse tako da zbriše stare in namesti nove. Toda disk je še vedno poln. Poleg particije c je zraven še ena, velika 8mb toda če na nji pritisnem d mi napiše naj izberem novo ker te ni mogoče iybrisati ker jo windows potrebuje za inštalacijo. Bo pomagalo če naložim winXp in z inštalacijskim cd-jem formatiram disk. Disk je NTFS.

Jochaan ::

probi s programom Partition magic s katerim naredi 2 diskete pa lahka v dosu delaš s particijami kar hočeš(ntfs,fat,fat32,linux swap...)

koli99 ::

Sm poskusu s programom in je uspelo. Hvala vsem za pomoc.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windovs 2000 - formatiranje

Oddelek: Operacijski sistemi
61031 (978) AnWar
»

Win2000NT/Win98

Oddelek: Pomoč in nasveti
7999 (905) Lith
»

Sistem je blokiran!

Oddelek: Pomoč in nasveti
131192 (1021) Space Surfer
»

W2K clean install help!

Oddelek: Pomoč in nasveti
131956 (1819) andrej
»

Znebiti se Win98

Oddelek: Operacijski sistemi
122096 (1934) OrlyTM

Več podobnih tem