Forum » Pomoč in nasveti » linux command line: ">" oz. write to file
linux command line: ">" oz. write to file
M323SBA ::
okej, userjem unix-type sistem bo takoj jasno.
s pwgen generiram seznam gesel, recimo:
kako lahko isto zadevo poženem še enkrat in pišem v fajl brez tega da mi ga prepiše, ampak mi ga piše naprej (od zadnje vrstice dalje)? načeloma zdaj ne morem zgenerirat fraz z različnim številom znakov (generiral bi min 4 in max 10 znakov) brez da ne bi za vsak drugačen charnum moral pisat v drug fajl. ziher obstaja kakšna opcija. man > ne da nič, seveda. ne vem pa kako se temu bolj splošno reče zato tudi pogooglat ne morem ničesar.
ne znam naprej :) če obstaja kak boljši generator gesel, mi ga priporočajte. predvsem bi rabil takega, ki je popolnoma konfigurabilen in da lahko recimo določim, da se številke ali določena fraza naj pojavijo samo na prvem/zadnje/x-tem mestu vse okrog/pred/za njo pa naj je zgeneriran pass, če me razumete. pwgen nekaj zna, vsega pa sicer ne.
hvala vsem!!
s pwgen generiram seznam gesel, recimo:
pwgen 7 -N 50 > /tmp/pass.txt
kako lahko isto zadevo poženem še enkrat in pišem v fajl brez tega da mi ga prepiše, ampak mi ga piše naprej (od zadnje vrstice dalje)? načeloma zdaj ne morem zgenerirat fraz z različnim številom znakov (generiral bi min 4 in max 10 znakov) brez da ne bi za vsak drugačen charnum moral pisat v drug fajl. ziher obstaja kakšna opcija. man > ne da nič, seveda. ne vem pa kako se temu bolj splošno reče zato tudi pogooglat ne morem ničesar.
ne znam naprej :) če obstaja kak boljši generator gesel, mi ga priporočajte. predvsem bi rabil takega, ki je popolnoma konfigurabilen in da lahko recimo določim, da se številke ali določena fraza naj pojavijo samo na prvem/zadnje/x-tem mestu vse okrog/pred/za njo pa naj je zgeneriran pass, če me razumete. pwgen nekaj zna, vsega pa sicer ne.
hvala vsem!!
bosto ::
> ti povozi fajl,
>> ti doda v fajl :)
če rabiš help na to temo poguglaj na temo uporabe bash-a, recimo Bash-Prog-Intro-HOWTO, ali Advanced Bash-Scripting Guide
>> ti doda v fajl :)
če rabiš help na to temo poguglaj na temo uporabe bash-a, recimo Bash-Prog-Intro-HOWTO, ali Advanced Bash-Scripting Guide
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naključni generator geselOddelek: Pomoč in nasveti | 1995 (1502) | MorphlingSLO |
» | Rdečelaske izbirajo najbolje, moški so za raznolikost, ženske za dolžino (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 26132 (21932) | MrStein |
» | [Python, Linux] Poganjanje skripte s crontabOddelek: Programiranje | 1483 (1306) | morbo |
» | [php] phplotOddelek: Izdelava spletišč | 1224 (1073) | slovencl |
» | Skripte (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8820 (6683) | Microsoft |