» »

Matična plošča Asrock: Problem z ide vodilom

Matična plošča Asrock: Problem z ide vodilom

winlins ::

Lep pozdrav!

Imam en problem. Doma imam grafično kartico Sapphire x1950 pro. Hotel sem jo zamenjati ko sem jo zamenjal sem moral zamenjati tudi napajalnik 420W vse to sem storil. Ko štartam računalnik se ni odzval preslab napajalnik. Zamenjam vse skupaj nazaj (default) apak ker nisem imel prostora za to grafično sem pred tem dal diske skupaj enega ob drugega sem si pa mislil da tako pustim saj nemore nič zgoditi. Problem se pa začne v tem da mi diskov ni zaznalo cd/dvd rom pa normalno takoj sem pomisli da so diski fuč poskusim preštekat vodila (zamenjam kable cd/dvd rom na diske) diske zazna vredu cd/dvd roma pa sem najprej pomislil da je kabel sem kabel zamenal isto. Nato poskusim predat jumpere nič zdaj pa nevem kaj naj bi to bilo jas mislim da naj bi šelo določeno vodilo na matični plošči (ide 1 / ide 2) ali pa je kaj z bijosom narobe. Prej mi je pa vse normalno delalo. Res nevem kaj naj bi to bilo? Pa se sploh da to kako porihtat ali je boljše da vržem vse skupaj ali pa kaj je še vredu prodam? Matična plošča pa je Asrock K7s8x pa še slika kjer je označeno vodilo katero naj bi bilo defaktno.

Lp: Gregor
  • spremenil: winlins ()

333333 ::

Ce preklopis diska iz enega vodila na drugo ju bios zazna al ne?
Mislim pa da imaš problem v master in slave, prej si verjetno imel priključen en disk posebej drugi pa je bil skupaj z optičnim pogonom (dvdjem) ne? Pol pa si dal diska skupaj in na 1x ni zaznalo nič več ker sta bila oba nastavljena na master :)
Spiritual

winlins ::

kot sem dal link na označenem vodilu lahko preštekaš diske pa ga nezazna.
za master in slave sem poskušal pa nič samo prej mi je vse normalno delalo zdaj pa nevem mislim da sem kaj skuril saj na označenem vodilo sploh nič ne zazna.

333333 ::

Lahko še poslušiš preverit v biosu če je slučajno izklopljen kak kontroler, al pa daš load bios defaults, če ti še po tem samo na enem kanalu zazna disk je najverjetneje res port v okvari
Aja edino kar še lahko preveriš so pini mogoče si po nesreči zvil ali odlomil kakega.
Drugače pa se jaz nebi preveč sekiral dela ti en ata kanal in imaš 2 diska, dvdja pa tak skor da dandanes ne rabiš več ker gre tak vse že preko USB diskov ključkov.. itd.
Spiritual

amigo_no1 ::

Kaj če bi poskusil najprej k delovanju spraviti en disk in nato še drugega na istem kanalu (in seveda, eden mora biti master, drugi slave) ?
Lahko da je napajalnik prešvoh za oba diska (ali koliko jih že imaš) .

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zelo počasna inštalacija Viste

Oddelek: Operacijski sistemi
151489 (1268) dejcii
»

Priklop dodatnega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
101947 (1870) crxman
»