Forum » Kaj kupiti » Kateri tiskalnik/multifunkcijsko napravo kupiti
Kateri tiskalnik/multifunkcijsko napravo kupiti
Simplon ::
Zbiram nasvete pri nakupu printerja oziroma multifunkcjske naprave.
Najprej moje potrebe:
V povprečju sprintam po par strani na dan, kdaj (redko - npr. 1x na dva meseca) mam mal več - tja do 100 strani v enem dnevu.
Skeniram podobno : npr. 15 x na mesec po nekaj (do deset) strani. Nekatere zadeve rabim za sfotkat, še več je za skeniranje v kakšen pdf.
Za printer bi dal tam nekje med 100 in 200 €, bolj kot to mi je pomembno, da ne bi prišlo predrago s kartušami. Vidim, da imajo mnogi printerji zdaj ločene kratuše za različne barve, a je to OK?
Predvsem sem gledal HPjevem tiskalnike npr. Photosmart C4580 (http://www.mimovrste.com/artikel/283007... ali Photosmart C6380 (http://www.mimovrste.com/artikel/283006.... Zanima me predvsem naslednje: Če je ena od kartuš prazna, ali vseeno lahko printam naprej (frend ma nek tiskalnik, ki mu noče printati niti s črno kartušo, če nima več barvne) in pa, ali printer pusti, da printaš tudi še potem, ko ti software že javi, da barve zmanjkuje.
Glede tega se priporočam da krokdoli ima kakšen printer v tem cenovnem rangu in ima več kot dve kartuši, napiše kako je pri njegovem printerju - a lahko printaš tudi, če ti npr. manjka kakšna kartuša ali celo, če ti manjkajo vse barvne kartuše in imaš samo črno notri.
Za vse podatke in nasvete bom zelo hvaležen.
Najprej moje potrebe:
V povprečju sprintam po par strani na dan, kdaj (redko - npr. 1x na dva meseca) mam mal več - tja do 100 strani v enem dnevu.
Skeniram podobno : npr. 15 x na mesec po nekaj (do deset) strani. Nekatere zadeve rabim za sfotkat, še več je za skeniranje v kakšen pdf.
Za printer bi dal tam nekje med 100 in 200 €, bolj kot to mi je pomembno, da ne bi prišlo predrago s kartušami. Vidim, da imajo mnogi printerji zdaj ločene kratuše za različne barve, a je to OK?
Predvsem sem gledal HPjevem tiskalnike npr. Photosmart C4580 (http://www.mimovrste.com/artikel/283007... ali Photosmart C6380 (http://www.mimovrste.com/artikel/283006.... Zanima me predvsem naslednje: Če je ena od kartuš prazna, ali vseeno lahko printam naprej (frend ma nek tiskalnik, ki mu noče printati niti s črno kartušo, če nima več barvne) in pa, ali printer pusti, da printaš tudi še potem, ko ti software že javi, da barve zmanjkuje.
Glede tega se priporočam da krokdoli ima kakšen printer v tem cenovnem rangu in ima več kot dve kartuši, napiše kako je pri njegovem printerju - a lahko printaš tudi, če ti npr. manjka kakšna kartuša ali celo, če ti manjkajo vse barvne kartuše in imaš samo črno notri.
Za vse podatke in nasvete bom zelo hvaležen.
Zheegec ::
Ni važno koliko so kartuše, ampak kakšna je cena tiska - torej koliko stanejo kartuše IN koliko sprintajo. Ločene kartuše so načeloma boljša varijanta.
Če je ena od kartuš prazna, ali vseeno lahko printam naprej (frend ma nek tiskalnik, ki mu noče printati niti s črno kartušo, če nima več barvne) in pa, ali printer pusti, da printaš tudi še potem, ko ti software že javi, da barve zmanjkuje.
Odvisno od tiskalnika. Načeloma naj bi veljalo, da tisti z glavo na kartuši ne rabijo vseh kartuš notri (oziroma so lahko druge prazne), tisti z glavo v tiskalniku pa rabijo vse kartuše. So pa tudi taki z več glavami v printerju, ne samo eno.
Drugače priporočam Canon MP540 za cca 100€.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Kawa6 ::
Uporaba tiskalnika na kartuše je zeloooo draga. Glede na to, da boš kar dosti tiskal bi ti jaz vseeno raje priporočil, da pogledaš barvne laserske (ali gel) tiskalnike. Nabavna cena je mogoče res nekaj višja, vendar se ti nakup "laserca" povrne že ob prvi menjavi kartuš za ink tiskalnik (za menjavo vseh kartuš boš dal toliko kot je bila nabavna cena tiskalnika).
Kartuše te bodo držale tam od 150 - 300 strani (odvisno od modela) ob 5% pokritosti. Količina natiskanega s tonerji pa je od 2000-5000 strani (spet odvisno od modela tiskalnika).
Malce si prepračunaj kaj ti je bolj ugodno. Jaz vsekakor zagovarjam "laserce"
Kartuše te bodo držale tam od 150 - 300 strani (odvisno od modela) ob 5% pokritosti. Količina natiskanega s tonerji pa je od 2000-5000 strani (spet odvisno od modela tiskalnika).
Malce si prepračunaj kaj ti je bolj ugodno. Jaz vsekakor zagovarjam "laserce"
flipr ::
HP officejet l7480(skener, kopirec, printer) ...stane te cca 130€, kartuše imaš ločene 88ke...če kupiš xl polnilo imaš za juhuhu veliko kopij za poceni denar
črna 88xl stane okoli 40€...z njo pa narediš 2450 kopij...če vzamemo malo z rezervo 2200
barvne 88xl c,y,m stanejo 30€/kos...pa imaš za 1700 strani
črna 88xl stane okoli 40€...z njo pa narediš 2450 kopij...če vzamemo malo z rezervo 2200
barvne 88xl c,y,m stanejo 30€/kos...pa imaš za 1700 strani
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flipr ()
kmetek ::
Canon je sedaj ven dal nove modele, MP 270, MP 550, MP 560, MP 640....
Sam imam MP540 in sem super zadovoljen resnično 1A.
Simplon: ti dejansko rabiš laserca....če res veliko tiskaš ipd. Flipr ima tudi prav ja......88xl so zelo polne kartuše.
Sam imam MP540 in sem super zadovoljen resnično 1A.
Simplon: ti dejansko rabiš laserca....če res veliko tiskaš ipd. Flipr ima tudi prav ja......88xl so zelo polne kartuše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
mojca ::
Včasih sem bila zelo navdušena nad idejo, da lahko sama tiskam fotografije, vendar so ink-jet fotografije drage, hitro zbledijo in so občutljive na vse mogoče, začenši s kapljicami vode.
Zame je laser alfa in omega, je pa res, da je v primerjavi z inkjet-i trpi kvaliteta fotografij. (Toda za razvijanje fotografij imam fotografa.)
Trenutno za sicer črnobelega laserja nižjega cenovnega razreda plačujem 100 EUR za 5000 izpisanih strani (ob nakupu tiskalnika sem dobila toner, ki je dejansko zadostoval za 4970 strani), torej 2 centa na stran. Pri nakupu tiskalnika je najbolj nespametno iskati po kriteriju "tiskalnik naj bo cenejši od X EUR". Menjava barvnih tonerjev stane reda velikosti 500-1000 EUR. Prihranek 100 EUR je zato neznaten. Menjava kartuš pri inkjetih je navidezno cenejša, dobiš pa tudi 10x manj strani, kot je bilo omenjeno že zgoraj.
Zame je laser alfa in omega, je pa res, da je v primerjavi z inkjet-i trpi kvaliteta fotografij. (Toda za razvijanje fotografij imam fotografa.)
Trenutno za sicer črnobelega laserja nižjega cenovnega razreda plačujem 100 EUR za 5000 izpisanih strani (ob nakupu tiskalnika sem dobila toner, ki je dejansko zadostoval za 4970 strani), torej 2 centa na stran. Pri nakupu tiskalnika je najbolj nespametno iskati po kriteriju "tiskalnik naj bo cenejši od X EUR". Menjava barvnih tonerjev stane reda velikosti 500-1000 EUR. Prihranek 100 EUR je zato neznaten. Menjava kartuš pri inkjetih je navidezno cenejša, dobiš pa tudi 10x manj strani, kot je bilo omenjeno že zgoraj.
Karen ::
Ja, fotko 10x15 se da dobit za 8 centov (v Harveyu imajo skoz reklamo). Sicer tudi jaz odsvetujem ink-jeta, razen če izredno malo tiskaš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri tiskalnik oz. multifunk. napravo?Oddelek: Kaj kupiti | 3560 (2747) | kmetek |
» | Katero večfunkcijsko napravo kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 3484 (3124) | svecka |
» | Nakup mf tiskalnika - HP C6280 ali Canon MP610?Oddelek: Kaj kupiti | 3888 (3317) | 1309976 |
» | Kateri večfunkcijski tiskalnik kupitiOddelek: Kaj kupiti | 4591 (4172) | svecka |
» | Kateri hisni tiskalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 4366 (3927) | fosil |