Forum » Navijanje » Nasveti za moj OC
Nasveti za moj OC
d0rK ::
Tako...Kmalu dombim nov proc.,matičko in ram tako da bom use staro prestavu u staro ohišje.
Sestavljalo ga bo:
Intel 1Ghz procesor
Abit Bx 133 matička
512 Rama SDRAM
Voodoo 3 3500
Seagate 8.5 Gb disk
Zanima me kako pa za koliko bi lahko največ navil to konfiguracijo z zračnim hlajenjemV tem sem nov tako da bodite čim bom amaterski v moje dobro.
Hvala,
LP
Jure
Sestavljalo ga bo:
Intel 1Ghz procesor
Abit Bx 133 matička
512 Rama SDRAM
Voodoo 3 3500
Seagate 8.5 Gb disk
Zanima me kako pa za koliko bi lahko največ navil to konfiguracijo z zračnim hlajenjemV tem sem nov tako da bodite čim bom amaterski v moje dobro.
Hvala,
LP
Jure
IceIceBaby ::
Nimam pojma do koliko bi šlo. Ampak, en VELIK hladilnik like volcano 7. Dobr spoliraš spodi, nabavš arctic silver pasto namažeš, daš gor, maš zelo solidno zračno hlajenje za cpu.
Voodoo 3 nevem kako hlajenje ma, ampak velja podobno. Jaz sem mel na kyro2 kar volcano2 in hladil je super. Na grafični je zelo pomembno da dobro tudi ram hladiš. Torej, tudi na ram rebre :)
Pa vsak kos kovine ki ga daš na čip da bi ga hladil more bit dobro spoliran. Tako da se not vidiš kot v ogledalu, pa termalna pasta mora bit spodi.
Isto morš hladit northbridge na plati in pa ram. Dobr je tut če nardiš volt mod na plati da boš skoz cpu spustil večjo napetost.
Pol ti pa preostane samo še igrane z biosom in probavanje.
Pa happy OC :)
Voodoo 3 nevem kako hlajenje ma, ampak velja podobno. Jaz sem mel na kyro2 kar volcano2 in hladil je super. Na grafični je zelo pomembno da dobro tudi ram hladiš. Torej, tudi na ram rebre :)
Pa vsak kos kovine ki ga daš na čip da bi ga hladil more bit dobro spoliran. Tako da se not vidiš kot v ogledalu, pa termalna pasta mora bit spodi.
Isto morš hladit northbridge na plati in pa ram. Dobr je tut če nardiš volt mod na plati da boš skoz cpu spustil večjo napetost.
Pol ti pa preostane samo še igrane z biosom in probavanje.
Pa happy OC :)
IceIceBaby ::
uf...skor bi pozabu...Ohišje.
1. ventilator, 120mm pomožnosti, spredaj spodaj. Zaželjena je luknja da ma zrak prosto pot.
Zadaj zgoraj tudi vent, 80mm. Dodaš lahko še en duct ki odvaja topel zrak direkt it okolice procesorja.
Uglavnem, temp. v ohišju more bit enaka sobni temp.
1. ventilator, 120mm pomožnosti, spredaj spodaj. Zaželjena je luknja da ma zrak prosto pot.
Zadaj zgoraj tudi vent, 80mm. Dodaš lahko še en duct ki odvaja topel zrak direkt it okolice procesorja.
Uglavnem, temp. v ohišju more bit enaka sobni temp.
BroTheR ::
Ce je celeron, ga bos lahko stabilno navil za kaksne 25-30% seveda z ustreznim hlajenjem (kak volcano) in visjo voltazo. Rame lahko v biosu malce optimiziras - pohitris. Voodoo3 pa mislim, da se ne splaca navijat, ker v bistvu skoraj niti ni razlike (par fpsjev), razen ce ga gres malo bolj hardcore navijat :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 43563 (16347) | peter_ki |
» | Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8075 (6335) | DjTonic |
» | pretvornik za slot 1Oddelek: Strojna oprema | 2197 (1798) | Spajky |
» | Abit BH6Oddelek: Strojna oprema | 1668 (1420) | Loki |
» | Kaj vse ste nardil z Abakom?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3576 (3144) | iCe |