» »

[FRP] Co-op play

[FRP] Co-op play

BigWhale ::

Pozdravljeni,

Je kaka FRPjka, ki ima Co-op multiplayer in igralnost vsaj tako dobro kot Baldurs Gate/Icewind Dale/Neverwinter Nights serije?

Kaj je trenutno 'the shit' med FRPjkami? Fallout 3 sem preigral. Iscem predvsem nekaj kjer je co-op dovolj spodoben. :)

BigWhale ::

Meh? *sob*

Mavrik ::

Hja tak je. Prvo kot prvo, vse naštete imajo coop s tem da po mojih izkušnjah nekak coop v takih igrah ne deluje preveč dobro oz. je malo preveč dolgočasen (branje dialogov ter aktivna pavza ponavadi povzročata frustracije in jezo ;) ).

Drugače v tej zvrsti maš še recimo Neverwinter Nights II z Mask of the Betrayer in Storm of Zephyr (za drugega ne vem če deluje v coop).

Veliko bolj pa v coop delujejo akcijski FRPji. Po mojih izkušnjah MP igranja se je najbolj obnesel Dungeon Siege II s svojim malo samosvojim sistemom, čeprav je bil muhast kar se tiče usposabljanja mrežnega igranja.
Potem deluje še Titan Quest, ki je postavljen v svet grških legend (čeprav ima nekaj napak) in Sacred (ki ima nekaj večjih napak).


Kar se pa tiče single playerja:
Ne obstaja izgovor, da katerikol ljubitelj RPGjev ne bi preigral Star Wars: Knights of the Old Republic in Star Wars: Knights of the Old Republic II. Zraven teh so še kul Jade Empire in Mass Effect.
Oz. če ti je bil všeč Fallout III, Elder Scrolls IV: Oblivion ma kup (po mojem in še nekaterih mnenjih boljše) zabave.
The truth is rarely pure and never simple.

bajsibajsi ::

BigWhale dvomim da sploh se obstaja kaksna bolj sodobna pc frpjka, ki se lahko primerja z nastetimi tremi (IMO sam se Oblivion). Se mi zdi da zadnja leta mocno primanjkuje dobrih coop frpjk za pc. Sam bi ti priporocal Dungeon siege 2 (lahko tudi prvotno, ce te grafika ter nelinearnost ne moti). Preko mreze lahko igrate max. stirje s tem, da ima lahko se vsak svojo zival, torej kao do 8 avatarjev. Razna bitja, ki jih priklicete s skili se ne stejejo. Obstaja pa moznost "neuradno", da z manjsim cheatom lahko igra tud osem folka (ce boste igral ti povem kako). DS2 je dobil tud dodatek, ki ga pa nisem igral, tako da ne vem, ce je vreden za priporocilo.

Drugace baje kar solidna za coop z istega leta kot Icewind Dale je se Vampire: The Masquerade Redemption, ki pa je nisem igral.

BigWhale ::

Mavrik, ugh, pri zgoraj nastetih FRPjkah je multi player mucho zabaven!

KOTOR sem pa ze preigral. :) Elder scrolls pa se ne... Imam Elder Scrolls 1 in 2 na disku, ker sta zdaj free, samo se nisem imel casa, za igro.

Dungeon Siege mi pa ni bil vsec in sva oba z Gaby zavijala z ocmi... hehe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Mavrik ::

Mavrik, ugh, pri zgoraj nastetih FRPjkah je multi player mucho zabaven!


Saj je zabaven (v coop sem cele preigral BGII, NWN: HotU (jupi za hrosce), NWNII: MotB, ter nekje na pol obupal pri IWD), samo se mi je vseeno zdelo da so za tako igranje bolj primerni akcijski FRPji. V zgodbi in D&D igranju nekak bolj uzivam sam ko si lahko res vzamem čas.

Drugače pa moje izkušnje s coop igranjem:
-- Baldur's Gate II: Starosta FRPjev, polno zelo lepih taktičnih bojev z kul nagradami ter štorijo. Zažgati na grmadi vse ko tega niso preigrali.

-- Icewind Dale: Nekak me ni uspel potegniti... dejstvo da ima bolj malo neke pomembne zgodbe in veliko brezveznih encounterjev me je vedno znova odbilo, tako da tudi v coop nisem zdržal pretirano dolgo

-- Neverwinter Nights: Zaradi MP zasnove je v bistvu zelo uživantsko igrati stvar. Sicer je kar dolga in se na trenutke vleče. Veliko boljši je Hordes of the Underdark (SoU pozabimo da obstaja), ker višji leveli pomenijo veliko bolj zabavne spopade... na žalost zaradi SP designa ma v coop na trenutke precej moteče hrošče

-- Neverwinter Nights II: Na trenutke precej dolgočasen, a vseeno solidno zabaven. Spet isti efekt kot v NWN: Mask of the Betrayer je spet neprimerno bolj zabaven, z boljšo zgodbo in liki ter višjimi leveli, ki naredi spopade zaradi več taktičnih možnosti precej bolj zabavne, prav tako so veliko bolj raznolika okolja. MotB priporočam zelo. Zephyr je baje spet šel po poti akcijskosti in ni tako zabaven (nisem še igral).

Akcijade:

-- Dungeon Siege II (+ dodatek): Zgodba ni nevemkaj, samo se okolja in nasprotniki dovolj spreminjajo, da je cel čas zanimiva. Prav tako ima kar nekaj zabavnih boss spopadov z dobrimi nagradami, da vleče. Skill sistem, ki nagrajuje uporabo je tudi dovolj drugačen, da se zadevo splača preigrati.

-- Titan Quest: Grška / egipčanska mitologija precej paše kot sprememba od standardnega fantazijskega okolja. Prav tako razdelan sistem dvojnih razredov in skillov dela zelo dobro in je precej raznolik. Na žalost pa je problem v tem, da oprema pada popolnoma naključno in se redno dogaja, da šefi ne vržejo dol prav nič uporabnega, potem pa čez 5 minut en naključen "trash" vrže zakon palco. To zada smrtni udarec motivaciji v spopadu, kar (vsaj za mene in ljudi s kerimi sem igral) ubije cel špil.

-- Sacred: Hudo hroščata in niti nič kaj preveč posebnega. Res pa je da nisem pretirano igral.

Morda sem še kaj pozabil, bom dopisal ko se spomnim :D
The truth is rarely pure and never simple.

BigWhale ::

Hm, bom probal Titan Quest. V Big Bangu sem jo videl za pest drobiza.

Rotaidal ::

Kaj pa kak Diablo 2 in Hellgate: London? Slednji je bil sicer kaj fajn zbugan.

Sicer staro, ampak...

BigSexy ::

Titan Quest je kul zadevščina. Se ti pa splača, da nabaviš TQ + Immortal Throne (expansion), ki doda nov akt in precej ostalih zadevščin (divine artefakte, nove iteme, ipd.). Jaz sem snel oboje skupaj s steama za borih 20€.

Če te kdaj prime, lahko tudi skupaj udarimo kak MP.

-big
To Infinity And Beyond !

BigWhale ::

Ja, ravnokar sem nabavil Titan Quest Gold na Steamu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Katero RPG igro predlagate?

Oddelek: Igre
282796 (1898) Tilen
»

Najboljše PC in konzolne RPG enoigralske igre

Oddelek: Igre
83018 (2873) BigWhale

Iščem kvalitetne RPG-jke z dobrimi zgodbami

Oddelek: Igre
423011 (1610) Matej_K
»

ali obstaja dobr špil podoben dungeon siege 2??

Oddelek: Igre
111041 (907) urbecar
»

Iščem dobro FRPjko

Oddelek: Igre
402212 (1451) destiny

Več podobnih tem