Forum » Pomoč in nasveti » problem s partiticijo
problem s partiticijo
Gates ::
Imel sem dve particiji in eno sem zbrisau. In zdaj prejšnje ne morem več razširit. Tako imam 100 GB, moral pa bi imeti 250 GB. A morem formatirati vse?
techfreak :) ::
Ampak Partition Magic ima večkrat težave s sistemsko particijo in je drag. Uporabi raje brezplačen GParted.
BlaY0 ::
Težave s premikanjem sistemske particije ima tudi GParted. Problem je v bistvu v DOS particijski tabeli, ki vedno postavi prvo particijo na začetek drugega cilindra, vse ostale particije pa se začnejo takoj za prejšnjo. Če prestavljaš particije in tega ne upoštevaš, obstaja možnost da po prestavitvi ne boš več videl podatkov na disku niti ne bo particija "bootable", to pa samo zaradi tega zamika 63 sektorjev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povečanje sistemske particije WIN7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5862 (3012) | Hanzi77 |
» | Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4854 (3836) | Dejk0 |
» | Disk je prazen, javlja pa da je zasedenih 11Gb!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2058 (1853) | zee |
» | Premajhna sistemska particijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2638 (2166) | joze67 |
» | Ne igrajte se s particijami!Oddelek: Operacijski sistemi | 2695 (1867) | drejc |