» »

Ubuntu vs. Kubuntu

Ubuntu vs. Kubuntu

Meizu ::

Rad bi si torej malce razjasnil meglo.

Torej, kakšna je razlika v Kubuntu 9.04 ter Ubuntu 9.04 nasploh? No, razen to, da Ubuntu fura na GNOME, Kubuntu pa na KDE.

Rad bi se že enkrat za vselej odločil ali naj laufam ubuntu ali kubuntu. Kubuntu je bolj očem prijazen, ampak imam občutek kot da vse skupaj nekako "laga". Plus moti me, da ko preklapljam med namizji imajo vsa namizja skupno opravilno vrstico. Flash se obnaša čudno... Važno mi pa je, da podpira Wine, saj bi rad laufal gor Photoshop, ker se na GIMP nikakor ne morem navadit.

So še kakšne druge stvari, ki bistveno ločijo Kubuntu od Ubuntuja? Kaj bi vi priporočali?

Hvala vsem, ki si boste vzeli čas.

LuGi ::

Hmm... Ja tole sem tudi sam ravno zdaj našel ja...:|

Do zdaj sem vedno v google vtipkal Kubuntu vs. Ubuntu, pa nisem našel nič pametnega. Sam splošni benchmarki enega in drugega OSa...

Am... Sam še vedno me pa zanima, kaj je s tem "laganjem" v Kubuntuju. Kako se to odpravi?

Kateri OS bi ti priporočal med tema dvema? Na Linux se še privajam, ampak imam že dokej razjasnjene stvari o sistemu. Tudi igračkanje s terminalom mi ni več tak problem. Sem se kar dokaj hitro navadil (na moje presenečenje)...

Poldi112 ::

>Plus moti me, da ko preklapljam med namizji imajo vsa namizja skupno opravilno vrstico.

Task manager settings, General, Filters - Only show tasks from the current desktop

>Am... Sam še vedno me pa zanima, kaj je s tem "laganjem" v Kubuntuju. Kako se to odpravi?

Izklopiš kakšen efekt? Nadgradiš svoj pc?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Aljaz1980 ::

na koncu je bol kaj ti paše KDE ali GNOME

meni je ubunto preprosto zakon, proti kobuntujo, no da ne omenjamo da je supporta za ubunto veliko več

>Plus moti me, da ko preklapljam med namizji imajo vsa namizja skupno opravilno vrstico.

Task manager settings, General, Filters - Only show tasks from the current desktop

>Am... Sam še vedno me pa zanima, kaj je s tem "laganjem" v Kubuntuju. Kako se to odpravi?

Izklopiš kakšen efekt? Nadgradiš svoj pc?

Glede na to, da laufam Kubuntu na mašini spodaj v podpisu...

Za prvo stvar pa najlepša hvala. Nisem vedel da se to da.

na koncu je bol kaj ti paše KDE ali GNOME

meni je ubunto preprosto zakon, proti kobuntujo, no da ne omenjamo da je supporta za ubunto veliko več

No ja, sej tudi tale support je v prid ubuntuja ja...

Čeprav mi kot delovno okolje veliko bolj prija Kubuntu... Sam tole laganje mi gre dobesedno na živce...

Torej, po celem današnjem dnveu testiranja sem se vendarle odločil za Ubuntu, saj mi programi s KDEja niso ravno prijali.

Sem pa nekaj opazil. Vse dela super razen video vsebina mi nagaja. Ko si zavrtim kakšen filmček (ali pa naj bo to le tista barva ki se preliva v predvajalniku, ko se vrti komad), začne zadeva grozno štekat ko jo dam na fullscreen. Preiskal sem že nekaj po netu pa nič takšnega nisem našel. Ve kdo kje bi tičal problem? Drajverji so naloženi tisti, ki jih Ubuntu avtomatsko naloži.

jype ::

Kubuntu == ubuntu. Popolnoma nobene razlike ni. Če na ubuntu narediš apt-get install kde-desktop, imaš kubuntu.

Kubuntu == ubuntu. Popolnoma nobene razlike ni. Če na ubuntu narediš apt-get install kde-desktop, imaš kubuntu.

Najlepša hvala. Zdaj si nekako predstavljam vso zadevo.

ZaOstali ::

Ko sem pred tremi mesci iskal linuxe za PS3 (na katerega še jih zdaj nisem inštaliral)sem naletel na par linuxov
Takrat je bil najboljši PSubuntu. Pač ubuntu za ppc. Takrat sem našel podatek, da kubuntu na slabših računalnikih in PS3 (ki ima samo 256 Rama) deluje boljše.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ZaOstali ()

Aha... Nimam pojma v glavnem, čeprav mi zveni skrajno čudno.

Sicer mi pa v Ubuntuju dokaj trpi predvajanje video vsebine. Kar nekako šteka, namestil sem že dosti kodekov, pa še vedno ne pomaga. Internet ne pove nič pametnega, razen tega, da je dobro izključit compiz. No, tudi če ga izključim je performans še vedno enak.

Boone ::

Kaj si pocel z gonilniki za graficno?

Samo kliknil sem tam pod hardware drivers (ATI/AMD proprietary fglrx graphics driver), da naloži predlagane gonilnike za Ati grafične.

Aja, pa še rešil sem se problema z Atijimi grafičnimi, ki ob instalaciji driverjev pod Linuxom povzroči 100% zasedenost enega izmed jeder CPUja, ko odpreš opcijo Display.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour...

Tukaj je potek rešitve. Misliš da je to lahko krivo?

Boone ::

Sem imel podoben problem. Video se je zatikal, bolj rahlo, ampak dovolj da mi je žrlo živce. Zadnji driverji z AMDjeve strani so rešili problem.

Sem imel podoben problem. Video se je zatikal, bolj rahlo, ampak dovolj da mi je žrlo živce. Zadnji driverji z AMDjeve strani so rešili problem.

Bom poskusil z driverji iz AMDjeve strani, najlepša hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kubuntu 13.10

Oddelek: Operacijski sistemi
71777 (1568) Zvezdica27
»

Fedora 15 ali Ubuntu 11.04

Oddelek: Pomoč in nasveti
172136 (1862) xandros
»