» »

Kateri mikrofon za snemanje diatonične harmonike?

Kateri mikrofon za snemanje diatonične harmonike?

Aeroplane ::

Torej, verjetno je tudi kaj glasbenikov med člani slotecha. Zanima me, če mogoče kdo pozna kakšen dober mikrofon za snemanje glasbil. Torej rabil bi mikrofon za snemanje diatonične harmonike. Takšen, da pobere čim manj šuma iz okolice. cena ni toliko pomembna. Če je res dober, sem pripravljen plačati tudi primerno ceno.
Kakšni predlogi?
Hvala.
  • spremenil: podtalje ()

NeOman ::

Ze z osnovnim Shure SM57 nimas kaj zgresiti. Kako pa bos snemal?
http://xhtml.si - HTML, CSS in JavaScript po vaši meri.

Aeroplane ::

snemal bi na prenosni računalnik. Sam sem že tudi gledal tale mikrofon. Če bi ga priključil na vhod, bi po moje dobil zelo slab posnetek. Potreboval bi neko zunanjo zvočno kartico s priključkom za mikrofon. Ali kdo pozna kaj takšnega? Namenjeno prav za snemanje preko mikrofona. Mešalne mize ne pridejo v poštev (premalo denarja).

Naabo ::

Pomoje bi bilo smiselno investirati v kakšen kondenzorski mikrofon (čeprav za osnovno snemanje bi bil tudi shure vredu - če želiš budget varianto). Je pa res, da nisi naredil nič, če boš imel slab predojačevalec za mikrofon. Najboljša izbira je tako dober predojačevalec in dobra zvočna kartica, vendar ti bo to kar dobro izpraznilo denarnico. Cenejša opcija je izbira zvočne kartice s spodobnim predojačevalcem (naprimer focusrite). Za bolj podrobne nasvete se obrni na forum PlanetAudio

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Naabo ()

NeOman ::

Gotovo. Brez primernega audio interfacea bodo posnetki zanic. Koliko denarja pa si pripravljen vloziti? Morda kaksen TC Electronic Konnekt 8, ki ze ima vgrajen predojacevalec. Na spletu se prodajajo ze od 180€ naprej.
http://xhtml.si - HTML, CSS in JavaScript po vaši meri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NeOman ()

Aeroplane ::

OK, na http://www.shure.com/ProAudio/Products/...
je en komplet, kjer je zraven mikrofona še en vmesnik X2u. Ali naj bi to bila zunanja zvočna. Če je, bi pol kr tole nabavu.

Naabo ::

Za silo/za domačo uporabo bo, ne pričakuj pa studijske kakovosti...

Avian ::

135+ddv je pa cena če te zanima :D za tega shure-a
"Sound is fifty percent of the motion picture experience" - George Lucas

Aeroplane ::

Sem se odločil. Kupil bom komlpet Shure SM57 + X2u USB vmesnik. Všeč mi je ta kombinacija, ker je mikrofon standarden za razliko od na primer Samson C1usb ali pa Behringer c1usb, ki imata samo USB priklop in vgrajen vmesnik v samo ohišje mikrofona. Čeprav sta oba baje kr dobra (Youtube). Shure SM57 pa lahko potem kdaj kasneje tudi uporabim za kakšen nastop in ga priklopim na mešalko. Pa Shure je tudi dinamični in ne bo pobral toliko zvoka iz ozadja. Ko nabavim, bom sporočil moje mnenje...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači snemalni studio

Oddelek: Loža
123224 (678) midiboss
»

Studijski mikrofon -pomoč

Oddelek: Zvok in slika
61684 (1568) Zvezdica27
»

Snemanje vokala?

Oddelek: Zvok in slika
235203 (4915) zcetrt
»

snemalni studio

Oddelek: Zvok in slika
234062 (3805) Backup22
»

Mikrofon

Oddelek: Zvok in slika
81040 (874) .:joco:.

Več podobnih tem