» »

Studijski mikrofon -pomoč

Studijski mikrofon -pomoč

buddhalaser ::

Dober dan. Odločil sem se za snemanje svojih rap komadov in me zanima kakšen studijski mikrofon naj nabavim, da bo zvok kvaliteten in čist ter kaj je za to primerno, da ne odštejem preveč, zvok pa bi bil isti kot pri cenejših,pripravljen pa sem dati tam 200-300 recimo 350€. Je bolje da se kupi pri nas, v kakšni trgovini ali se bolj splača naročiti kje iz tujine in kje ? Zanima me tudi potem kako je z zvočnimi karticami, ki jo menda potrebujem za priklop na računalnik (kje se začnejo cene,kakšna je kvaliteta) in glede studijskih zvočnikov čemu so točno namenjeni ter ali so nujno potrebni. Hvala.

jype ::

http://www.thomann.de/gb/the_tbone_sc11... se je meni super obnesel za voice.

Aja, prav ti bo prišla še kakšna zvočna kartica z XLR vhodi. Jaz imam http://www.m-audio.com/products/en_us/F...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

buddhalaser ::

Pa si naročil preko te spletne trgovine ? Potem misliš da ni vidne razlike med tem naprimer http://www.thomann.de/gb/rode_nt2a_stud... ?

Zvezdica27 ::

lp,

jesus christ, pa ste normalni...

spet odvisno kaj bi rad, ampak to ni racionalen nakup. Če boš sam zase snemal doma, potem je škoda denarja za dober mikrofon, ker imaš zvočno v kurcu (predvidevam) in ... lej. Če bi rad kako dobro zadevo za malo denarja, je klasika kak Shure SM 58 ali celo sm 57 (je sicer kao za inštrumente, sam se presenetljivo dobro odreže)...

Če pa boš studijsko snemal... bo imel pa studio res profi mic. Presenečen boš, ko boš ugotovil, da bo vedno v ozadju pripravljen za akcijo shure sm 58 - failsafe zadeva.

Verjemi - škoda denarja, če se greš DIY varianto, pa tudi če se greš oreng - sm 58 je skoraj gotovo best buy za kvalitetno amatersko rabo - celo za profi (pred leti sem bil zagrižen glasbenik).

zz

SaXsIm ::

Sploh če gre za rap, ne priporočam kondenzatorskega mikrofona, kot je Rode NT2. Če že more biti Rode, naj bo M1, drugače pa ja, Shure SM58 ali beta 58 bo super.
Kondenzatorski mikrofoni praviloma "lovijo" dosti bolj kot dinamični, kar zna biti precej problem, če nimaš porihtane akustike.
Kar se tiče zvočne je pa dosti vseeno, bilo katera od M-audia bo uredu, ok so tudi E-MU, Echo, Presonus, Motu, RME... Pač, po finančnih zmožnostih. Upoštevaj še, da boš potreboval še kakšno stojalo, pop filter, kabel /kable, slušalke, kasneje mogoče tudi studijske monitorje... In pa seveda software.
SaXsIm

Goran's Blog ::

Za začetek bi ti proporočal kaj takšnega dobiš še zraven pop-up filter.
T-bona ne kupovati ker ima nizko cenovne izvedbe kot behringer recimo (kaj se dobi tudi uredi):
http://www.thomann.de/gb/rode_nt1a_comp...
Mikrofon sem že preizkusil in deluje čisto dovolj dobro sploh za ta denar je super pa tudi tistega ki si ti prilimal link je super.
Tako kot prejšnji kot so ti rekli je sm58 tudi uredi mikrofon(klasika) vendar zame je to mikrofon za nastope in ne za snemanje.
Zvočno vzemi od m-audia ker imajo uredi zvočne kartice.
Za snemat ti priporočam adobe audition saj je enostaven in močen program za uporabo.

Zvezdica27 ::

lp,

saj ne govorimo o neki profi produkciji... sam vem kako so se v hypu kupovali tisti retro mikrofoni (katerekoli firme) v stilu USA 30. leta... po ne vem koliko matranju pa se je na koncu v wanna-be-profi studiih vse posnelo s Shure-om. KOndenzatorski so problem takoj, ko nimaš "tihe sobe". Že ventilator računala se bo na vokalih slišal, da ne omenjam da skor noben kvazi umetnik, kaj šele ti, ne zna pravilno peti...

Če misliš resno delati doma imaš vse kaj večjega za porihtati, kot je sam mikrofon in snemalna tehnika (tu pač glej da je OK mic, da je mešalka in/ali zvočna čimboljša (čimvečje vzorčenje, biti itd, naj ima vsaj nekaj kanalov - lahko snemaš hkrati preko več mikrofonov in pol kombiniraš zvok, ju mešaš itd...)

Na koncu vse to niti ni tako važno, važna je akustika sobe in kvaliteten končni processing/mastering. Tu pa lahko znalac tudi iz povsem cheap plastične robe doseže čudež.

Saj pravim, čudil bi se, kako zadeve rešuejjo v studiih, recimo za primer, najbolj gromeč kitarski distorsion ali overdrive se pogosto (recimo ko kaj ni tako kot mora biti je to prva varianta alternative) snema z micro ojačevalci, ki so v škatlah za čevlje... po obdelavi pa je zvok fantastičen, kot ga iz 100w marshalla ne boš dobil nikoli.

Ne kompliciraj preveč, glej na price/performance in v glasbi še vedno šteje največ sama ideja glasbe, torej dober komad.

Obdelavo pa najboljš da enga znalca plačaš - najdit ga pa je problem, sploh enega ki ne računa grozno.

veliko sreče!

zz

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači snemalni studio

Oddelek: Loža
123219 (673) midiboss
»

Oprema za snemanje vokala

Oddelek: Zvok in slika
341870 (1314) AtaStrudl
»

Bass kitara na komp (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
563818 (3179) dottor
»

domači snemalni studio

Oddelek: Zvok in slika
64821 (4581) neve
»

Snemanje vokala?

Oddelek: Zvok in slika
235201 (4913) zcetrt

Več podobnih tem