» »

Starcraft 2 brez LAN večigralstva

Starcraft 2 brez LAN večigralstva

bit-tech.net - Novica, da Starcraft 2, ki ga mnogi že nestrpno pričakujejo, ne bo podpiral večigralstva preko lokalne mreže, odmeva po internetu in je povzročila mnogo razburjanja. Marsikdo je, ko je novico slišal prvič, verjetno dobil pogled začudenja, a Blizzardovemu Robu Pardu, ki je podpredsednik razvijanja iger, podpora LAN večigralstvu ni bistvena.

Gospod Pardo celo meni, da bo delež igralcev, ki bodo funkcijo pogrešali, precej majhen. Za to potezo so se odločili, da bi lahko vsakršno večigralstvo povezali z njihovim omrežjem Battle.net. Če le-ta iz kateregakoli razloga ne bo dosegljiv, večigralstvo enostavno ne bo možno, vsaj ne s človeškimi nasprotniki. Čeprav je mnenja, da funkcija ni bistvena, vseeno pravi, da bodo prave posledice videli šele po izidu igre, ki je trenutno napovedan za leto 2010. Povedal je tudi, da vseeno obstajajo dobri razlogi za podporo večigralstva preko lokalne mreže. Kot primera je izpostavil LAN-partyje in študentsko stanovanje, ki je zavarovano s požarnim zidom in nima možnosti dostopa do Battle.net, vsaj ne z večimi uporabniki hkrati.

Slednje bodo poskušali rešiti s popravki, razmišljajo pa tudi o peer-to-peer igrah za primer študentskih stanovanj, v katerih bodo prirejali Starcraft žurke. Rešitve za turnirje ni omenjal, a bi se lahko rešilo z lokalnim Battle.net strežnikom, ki bi na uradnega pošiljal podatke po igralcem sicer nedostopni internetni povezavi.

19 komentarjev

Tilen ::

Škoda.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Rippy ::

Če le-ta iz kateregakoli razloga ne bo dosegljiv, večigralstvo enostavno ne bo možno, vsaj ne s človeškimi nasprotniki.


Glede na njihove izkušnje s WoW strežniki in da battle-net obstaja že vrsto let (sedaj ga tudi posodabljajo) to skoraj, da ni mogoče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rippy ()

karagoth ::

Sej je pa jasno zakaj ne bo podpore, Battle.net bo ali je celo že prešel iz "plačaj enkrat" na "plačaj mesečno", torej je treba to maksimalno izkoristit, pa še mal zvijat roke. Bi mislo človk da majo zadost polne žepe od miljonov namolzenih preko WoW...

Ah denar, preveč preveč diši :))

lufy ::

NE NI RES TA NOVICA JE STARA VEČ KOT MESEC PA POL!!!!!!!!!!!!!
Zitat:

We are working on solutions with regard to things we can do to maintain connectivity to Battle.net in some way, but also provide a great quality connection between players.

Zheegec ::

Battle.net je zaenkrat zastonj... WoW je druga zadeva...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Grey ::

Totalno trapasto, če mene vprašate, ker spet okrnjajo in klestijo igro, rešili pa ne bodo s tem nič. Ko da se tega ne da skrekat...

christooss ::

Ok tole je pa res stara novica!

Ampak kot so že mnogi pred mano rekli: itak bo en shekal battle.net da se bo lahko "lokalen" server postavil.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Dragi ::

Če le-ta iz kateregakoli razloga ne bo dosegljiv, večigralstvo enostavno ne bo možno, vsaj ne s človeškimi nasprotniki.


Glede na njihove izkušnje s WoW strežniki in da battle-net obstaja že vrsto let (sedaj ga tudi posodabljajo) to skoraj, da ni mogoče.


Kaj bi se smejal da kdo tukej omeni "vendor" lock-in.

ta_ki_tke ::

Saj ne da ne bi cenil ostroumnih prevajalskih poskusov, ampak LAN večigralstvo, prosim lepo! Kakšne meje si je pa že treba postaviti.

r0ker ::

to pa je zelo krut poizkus prisiljenega vendor lock-in!
torej če prav razumem je z nakupom igre multiplayer zastonj 4 ever?

Good Guy ::

Gospod Pardo celo meni, da bo delež igralcev, ki bodo funkcijo pogrešali, precej majhen.


hja če bo tko kot je z enko, pol igre sploh noben ne bo kupu
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Mavrik ::

Igro bodo kupili vsi. Saj ravno zato si Blizzard lahko privošči take natege na suho. Za SP kampanijo ti bodo poskušali igro prodati 3x (izgovori o tem da je "dolga" in "epska" so bebavo nakladanje kravatarjev ko hočejo čimveč denarja s tebe potegnit), prisilili bodo vse na svoj Battle.net servis tudi na LANih, sigurno bo še prišel kak DLC ali kaki dodatni "servisi" na B.net proti plačilu...

Zaslužkarstvo nad feni ko omedlevajo nad imenom Starcraft. Bom ostal pri Hearts of Iron ;)
The truth is rarely pure and never simple.

ahac ::

Ne, ni fora v tem, da bi hotl naročnino računat za SC2. Battle.net bo še vedno brezplačen (če kupiš igro).

V bistvu gre njim bolj za statistiko, achievemente in community. Se pravi.. če si ti zmagal ali izgubil igro na lanpartyju oni hočejo to vedt in upoštevat pri tvoji statistiki / ratingu. Želijo tudi, da tvoji prijatelji vidijo, če ti igraš igro.

Z battle.net hočejo naredit center za vse njihove igre (oz. nekaj podobnega Steamu).

Prehod z WoW accountov na battle.net je že nekaj časa možen (potem se v WoW logiraš z b.net in ne več starim WoW username) in bo kmalu tudi obvezen.
Zdaj je tudi tako, da če daš nekoga v WoW na friend listo bo tam samo tisti en character. V prihodnosti bo pa b.net povezoval WoW, SC2, Diablo 3, (in mogoče kasneje tudi starejše igre) kar pomeni, da bo treba prijatelja dodat samo enkrat in bo vedno viden online, ne glede na igro ali characterja, ki ga igra. To pomeni, da bo možno chatat tudi, če prijatelj igra hordo in ti alliance, če igra na drugem serverju in tudi če igra drugo (Blizzardovo) igro.

Zaradi tega, ker hočejo povezat vse igralce njihovih iger (ne glede na to kaj in kako igrajo) bo b.net kmalu obvezen pri WoW in bo obvezen pri SC2 in Diablo 3.

Niti ni fora v piratstvu. Oz. je, ampak ne tako kot nekateri razmišljate. Ja, SC2 bo sigurno crackan in tud "privat" serverji bodo verjetno prej ali slej obstajal.
Blizzard ve, da ne more preprečit piratstva, ampak lahko pa ponudi nekaj, kar piratski serverji ne morejo in z tem poveča vrednost igram in prepriča igralce v nakup.

Vsaj tako razmišlja Blizzard.

Jaz v bistvu vidim samo dva problema:
1) NEST in podobni lanpartyji
Letos se na NESTu nisem mogel connectat niti v WoW in niti na Steam. Če bo enako tudi v letih po izzidu SC2, potem ga ne bo možno igrat.
Lanpartyji so pa ravno tisto, kar je zelo vplivalo na uspeh prvega Starcrafta. Ljudje, ki hodijo na lane so mogoče res v manjšini... ampak so pa core gamerji. To so tisti, ki bi prvi kupili igro in to so tisti, ki bi tudi druge prepričevali v nakup.
Zaradi tega je dost butasto, da se ne bo dalo igrat samo zato, ker je preveč folka na netu.
No, če bo Primoz poskrbel, da se net ne bo uporabljal za leechanje pr0na, potem to niti ne bo problem. ;)
2) Počitnice.
Velikokrat na počitnicah ni interneta in včasih bi mogoče zapasalo igrat kakšen multiplayer (recimo, če je slabo vreme,...).



ps.
Za SP kampanijo ti bodo poskušali igro prodati 3x (izgovori o tem da je "dolga" in "epska" so bebavo nakladanje kravatarjev ko hočejo čimveč denarja s tebe potegnit)

To bomo pa še vidl.

Sej.. če bi Valve hotel HL2, ep1, ep2 in ep3 vse združit v eno igro... potem HL2 sploh še ne bi izšel + bil bi zelo, zelo dolg. ;)


ps2.
V bistvu je ta QQ zdaj dost podoben tistemu QQ pred izzidom HL2. Ampak... zdaj smo pa vsi na Steamu and we love it.


ps3.
Aja... še nekaj. Trenutno Blizzard pravi, da neke vrste LAN bo. Se bo pa še vedno connectal na b.net na začetku igre in potem na določene intervale (kar še vedno pomen, da bo useless, če nimaš dobrega neta).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Blazz ::

Diablo 3 tudi ne bo imel LANa

vse bo na battlenetu ki pa še ne deluje, zato so SC2 prestavili na 2010

CARJI!...not

element ::

Na pro lanpartyjih, kjer igrajo hardcore starcraft igralci, bodo poskrbel za dobro linijo do neta brez problema. Na vaških lanih s piratskimi kopijami pa se pač ne bo igral, če ne bo nekdo postavu še skrekanega serverja.

ahac ::

Ja, ampak jaz ne bi želel crackat SC2 samo zato, da bom na NESTu lahko igral. :8)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

G-man ::

Good Guy ::

http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

ahac ::

btw.

battle.net chat



Ima friend listo, ima okno za vsak chat in "party chat" (očitno se bo dalo naredit party in skupaj joinat game). Na friend listi se tudi vidi, da je en igralc v WoW.
Chat ostane odprt tudi v game lobby ("taskbar" spodaj):


med igro se pa malo bolj skrije:



V WoW naj bi pa izgledalo tako (podobno kot je, samo da imaš cross-server in cross-game chat):



Pa malo bolj offtopic:
Full mi je všeč, da je Achievement/Stats UI zelo podoben tistemu z WoW (samo druga grafika).


Isto login UI:



Več slik tukaj:
Battle.net 2.0 Screenshots
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Destiny 2 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Igre
32743010 (2277) oo7
»

StarCraft II v beta stadiju

Oddelek: Novice / Igre
359140 (8022) 49106
»

Starcraft II zamuja

Oddelek: Novice / Igre
294950 (2787) PrimozR
»

Starcraft 2 brez LAN večigralstva

Oddelek: Novice / Igre
194233 (3113) ahac

Več podobnih tem