» »

Država je spet našla način, da napolni proračun

Država je spet našla način, da napolni proračun

Tomi ::

Sedaj sem lepo prišel na faks, da še uredim nekaj zadev, in ravno dobim od Mobitelovega press centra SMS, ki me je spravil na noge. Namreč, ponudniki bodo zvišali cene za recimo 10%.
In da je bera polna, to sploh ni maslo ponudnikov, ampak gre za direktivo Agencije za telekomunikacije, radiodifuzijo in pošto Republike Slovenije.
Hja, kaj hočem, bo pač 10% višji račun za mobitel.
Več pa najdete na Mobitelovi press strani.
metrodusa.blogspot.com
  • spremenil: Tomi ()

darh ::

Ne da bi ponudniki znižali svoje cene, tko da bi uporabniki ostali na istem... ccc...
Excuses are useless! Results are priceless!

tejo ::

O tem piše tudi na 24ur.com...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tejo ()

b ::

Bah.

agencija je predlagala ponudnikom, da naj cene prilagodijo stroskom. Torej naj se medomrezni klici pocenijo, klici znotraj omrezja pa naj bojo taksni, kot so stroski, ne zastonj. Zdej so se pa providerji odlocil, da bojo uposteval samo ta del o zvisanju znotraj omrezja, prvi jim pa ni glih zanimiv. Saj jih razumem :-) Uglavnem, ne krivit agencije za telekomunikacije. Sicer pa se govori, da so ponudniki imeli povisanje v planu ze prej.

lp,
Borut.

darh ::

Mislim da je cenovna politika pri naših ponudnikih mobilne telefonije povsem zgrešena....

Poglejmo zadnjo anketo na STju

- Mobitel 57% (971);
- Si.Mobil 23% (402);
- Debitel 7% (127);
- Vega 6% (105).

Kako mislita Vega in SiMobil uspeti, če "imajo vsi naši prjatli in kolegice" Mobitel...oni ti zaračunavajo pa cca 40sit na minuto... Bom šel ja k Mobitelu rajš....

Ne vem.. a mora simobil kaj plačat mobitelu, če jaz z 040 kličem na 041 da moram jaz potem plačat dračjo tarifo...

ih...
Excuses are useless! Results are priceless!

The Unknown ::

a mora simobil kaj plačat mobitelu, če jaz z 040 kličem na 041 da moram jaz potem plačat dračjo tarifo..

Seveda. In tudi ne zelo malo, ampak toliko, da bi, če bi znižali cene, z vsakim klicem z 040 na 041 M@ zaslužil več kot S!.

darh ::

areees... pol pa tole sux use skupej.... eh.. kr naj se pobijejo med sabo če se hočejo... jest grem do konca počitnic na Mobitel... tale svinski S!Mobil k nima pametnejšega dela kt pa da mi zvezo prekinjajo bom pa pustu ostalim mrhovinarjem ;)
Excuses are useless! Results are priceless!

TESKAn ::

Kolikor vem, je bila finta v tem, da si pogovor v istem omrežju plačeval (pre)poceni. Ta manjek pa so operaterji nadomestili z višjimi cenami za pogovore med različnima omrežjema. Tako da so v bistvu tisti, ki so veliko klicali v druge omrežne skupine, plačevali tistim, ki so klicali znotraj svoje. Tako da so z to podražitvijo 'izenačili' uporabnike, ki veliko kličejo znotraj svoje omrežne skupine in tiste, ki veliko kličejo v druge omrežne skupine.
So pa bile cene v isti skupini do sedaj tako nizke zaradi reklame - spomnite se samo 'prijatelje kličem za 0 SIT/minuto' in podobne, nikjer pa niso povedali, koliko so cene za medomrežne pogovore...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Matty ::

no ja... agencija je res drzavna, verjetno pa je mobitel zelo uspesno lobiral za povisanje cen (oz. kaksno direkcijo)... ker enostransko dejanje stranke ne bi dobro sprejele...

S tem ko povisajo cene notranjih pogovorov pac prilagodijo cene blizje pogovorom izven omrezij... Seveda da bi pa slednje znizali o tem pa ne duha ne sluha... >:D

ABX ::

Mene samo zanima zakaj te pizde ne naredijo GSM z več istočasno delujočih sim kartic.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

freejack ::

Dokler bodo uporabniki samo stokali, naredili pa nič, bodo ponudniki lepo računali. Čeprav se mobitelu verjetn ne bi mogel popolnoma odpovedat, sem pa pripravljen drastično zmanjšat stroške, ki jih imam. Da bi to naredili še ostali slovenci, se začnejo naši ponudniki mobilnih storitev križati. Lahko tudi nabijejo cene preostalim, sam pol bodo zgubli še tiste, ki bodo ostali. Vsesplošen štrajk. Za en mesec jim zbijmo dobiček vsaj za pol, pa bodo pol vidli, kako nas lahko imajo za norce.Pa dobr, ko se ravno gremo EU. Cene, ki so pri nas nižje, kot v EU, z veseljem nabijajo gor, cene, ki pa imamo mi, v primerjavi z EU višje, jih pa nič ne briga. Vsake tolk časa se nas pa usmilijo pa spustijo cene, za kak tolar, češ, da se bo vidlo, da delajo neki na tem. Našo vlado bi blo treba postrelit, ker skrbijo sam za svoje riti, ne pa za prebivalstvo. Jst še vedno plačam XY računa za telefon, internet, en frend mi je pa rek, da ko je šel študirat na Finsko, al kam že, se ne spomnem, so mu lepo napeljali kabel, zastonj internet, itd. itd. No ja, če bi verjel, da je blo zastonj vse, bi blo verjetn res mal pretirano, sam tolk, ko pa telefonija pri nas pobere denarja, pa to ni mogoče. Pa to še sploh ni vse. Poleg telekomunikacij in podobnih zadev, so prisotna še druge bedarije, ki jih delajo naši politiki, od Duty Free Shopov, do ... (hmm,..prodajalne so zaprte, kje smo pa mi? Bogu iza leđima, pa xy let do EU)

webby ::

V sloveniji je pač tako, če ti kaj všeč greš še zmeraj lahko v tujino. Dokler bo na oblasti mafija, ne pričakuj da bodo kaj storili za "male" ljudi.

Gandalfar ::

webby: ok zdej mi pa pokazi drzavo kjer ni na oblasti (kakor ti pravis) mafija?

webby ::

Če malo pogledaš po svetu, najdeš precej držav, ki četudi oblast skrbi samo za svoje riti, še vedno ne peljejo države v bankrot. Zakaj pa misliš, da hočejo pri nas tako NUJNO v EU?

freejack ::

Ampak ponekod imajo mali ljudje to, kar se nam zdi daljna prihodnost, za samoumevno. Naj Telekom potegne T3, al pa vsaj T1, pa bom rade vojle plačeval tak računa za telefon, kot ga zdej.

matter ::

Jest bi bil že zadovoljen z možnostjo priklopa ADSL,
ker bi ceneje skoz vozu ko pa dialup, več bi bil gor
pa hitreje bi vse delal. Pa so me že 3x nategnil za datum
tak da jih mam dost.

Thrivial ::

Mali ljudje so v vseh drzavah, tudi v drzavah blaginje.

Telekom bi pa ze potegnil xDSL do vsakega gospodinjstva, ce bi Slovenija imela recimo 3x visji BDP.

Jamrarije o mafiji na oblasti pa bolj spadajo k zapitezem v gostilni, ki niso uspeli uresniciti svojih sanj. Seveda so prisotne nepravilnosti, napake, korupcija(quite a lot of it), ampak bistvo je v tem, da po bolj ali manj istem principu funkcionira tudi ostali razviti svet, tako da nimamo kam dosti za oditi iz tega pokvarjenega sistema. Aja, se vedno ti ostaja politicno nepokvarjena planota na 4500 nekje v Himalaji, kjer bos brez problema prakticiral liberalno zivljenje, ne da bi videl znake civilizacije nekaj let.

:)

lp

:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tretji operater mobilne telefonije: Tuš mobil

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
4710529 (5168) neres
»

Mobitelov študentski paket: pazite, kam kličete !

Oddelek: Mobilne tehnologije
284304 (3329) ahac
»

Telefonirali bomo dražje!

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
122316 (2316) CaqKa
»

Voljatel morebitna konkurenca Telekomu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
272712 (2712) dr.J
»

GSM operater

Oddelek: Loža
322396 (2056) Medved

Več podobnih tem