Forum » Programiranje » Python, novo vprašanje...
Python, novo vprašanje...
tadej123321 ::
Spisal sem spodnjo kodo, pa bi prosil, če bi mi kdo lahko obrazloži, zakaj noče delati:
class ime_in_ostalo(): def __init__(self,name): self.ime=name print "Vnasaj imena, za konec vtipkaj besedo 'konec':" k=0 i=0 while i==0: tmp=raw_input("Ime: ") oseba[k]=ime_in_ostalo(tmp) if oseba[k]=="konec": i+=1 else: k+=1
- spremenil: Mavrik ()
jype ::
To si pa zlo čudno naredil...
Ne deluje, ker dictionary "oseba" ne obstaja in ker objektov iz razreda ime_in_ostalo ne moreš direktno primerjati z nizi, če nimaš za to ustrezne metode (v tem razredu).
Ne deluje, ker dictionary "oseba" ne obstaja in ker objektov iz razreda ime_in_ostalo ne moreš direktno primerjati z nizi, če nimaš za to ustrezne metode (v tem razredu).
tadej123321 ::
Se pravi, na začetku pač naredim oseba=[], pol pa appendam nove. Sam kako pa potlej naprej???
Mogoče svetuješ kakšen drugačen način izvedbe programa?
Mogoče svetuješ kakšen drugačen način izvedbe programa?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tadej123321 ()
class ime_in_ostalo(): def __init__(self,name): self.ime=name print "Vnasaj imena, za konec pritisni Ctrl-C." oseba = list() try: while True: oseba.append(ime_in_ostalo(raw_input('Ime: ')) except KeyboardInterrupt: pass
tadej123321> Amm, men tole noče delat, če skoperam v Pythona...
Preberi sporočilo o napaki, ane.
Jaz ne morem rešitev namesto tebe pisat na forum.
Preberi sporočilo o napaki, ane.
Jaz ne morem rešitev namesto tebe pisat na forum.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | python-rabim pomočOddelek: Programiranje | 2758 (988) | rnla1973 |
» | Python - težava s slovarji - vnosOddelek: Programiranje | 1287 (1109) | RatedR |
» | Python - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 17932 (8680) | black ice |
» | [Python] Tutoriali za začetnika v Notepad++ (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 16220 (13314) | black ice |
» | python pomočOddelek: Programiranje | 1783 (1603) | jype |