» »

Python - pomoč

Python - pomoč

1 2
3
»

BigWhale ::

Ce imas ze kaj narejenega, ti lahko pomagamo. :)

em2595 ::

Zivijo, jaz bi pa rabila pomoc za to nalogo, ce kdo ve kako da je naredim prosim da mi pove...
Hvala za vas odgovor :)

Naloga

V plesno društvo standardnih plesov Glinščica je včlanjenih več plesalk in plesalcev z različnimi nivoji znanja. Za vsakega plesalca in plesalko v društvu hranimo med drugim podatke o imenu in o nivoju znanja; enolično pa jo oz. ga identificiramo z njeno oz. njegovo številko članske izkaznice. Plesalci plešejo v parih, pri čemer razlika med nivojem znanja obeh plesalcev v paru ne sme biti prevelika.
V Pythonu napišite modul plesalci, ki bo vseboval naslednje funkcije:

-par
-vsi_pari
-brez_para

Podatke o posameznem plesalcu bomo podajali kot terko. V terki bodo podatki o plesalcu podani v naslednjem vrstnem redu: identifikacijska številka, ime, nivo znanja, spol. Na primer:

(11, 'Anja', 4, 'ž')

Funkcija par kot argument prejme dve terki (po eno za posameznega plesalca) in največjo dovoljeno razliko v nivoju znanja plesalcev. Funkcija ugotovi, ali lahko plesalca tvorita par. Plesalca lahko tvorita par, če sta nasprotnega spola in če se njun nivo znanja razlikuje za največ podano stopnjo. Če plesalca lahko tvorita par, vrnemo njuni identifikacijski številki kot par (2-terka). Ker je npr. par (3, 11) isti kot (11, 3), vrnite par v vrstnem redu, kjer je prva številka para vedno manjša od druge.

Funkcija vsi_pari kot argument prejeme množico plesalcev in največjo dovoljeno razliko v nivoju znanja plesalcev. V množici je vsak plesalec opisan z zgoraj definirano terko. Funkcija pa vrne množico vseh možnih parov glede na podano množico plesalcev.

Funkcija brez_para kot argument prejeme množico plesalcev in največjo dovoljeno razliko v nivoju znanja plesalcev. V množici je vsak plesalec opisan z zgoraj definirano terko. Funkcija pa vrne množico identifikacijskih številk vseh tistih plesalcev, ki ne morejo tvoriti para pri podanih pogojih.

BigWhale ::

Po mojem bo najboljs, ce se s sosolko zgoraj dobita, probata narediti kaj skupaj in ce vama ne bo slo, se se enkrat oglasita. :>

black ice ::

Zgolj, da se pofočkam. Kar je že BigWhale omenil. Za vse ostalo obstajata oddelka 'Zaposlitve' in 'Mali oglasi'.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

python-rabim pomoč

Oddelek: Programiranje
162643 (873) rnla1973
»

Naloga iz Putka - UPM

Oddelek: Programiranje
242041 (1377) NejcSSD
»

urejanje - python

Oddelek: Programiranje
51272 (1049) ktka
»

Število decimalk???

Oddelek: Programiranje
71492 (996) donkihod
»

Blackjack

Oddelek: Programiranje
61409 (1036) urosz

Več podobnih tem