» »

Glajenje 220V napetosti

Glajenje 220V napetosti

Cash ::

Pozdravljeni

Zanima me, kakšno napravo ali UPS naj dam doma za glajenje špic in padce napetosti. Nanj bo bil priključen samo LCD 82cm diagonale. Če zmanjka elektrike ni panike, se lahko LCD ugasne takoj; bolj me zanima samo glajenje napetosti. Ali se to reši samo z UPS-jem ali obstaja še kaka druga naprava brez akumulatorja v sebi, kot jih imajo UPS-ji. Če ima kdo kak link do naprave, bi ga lepo prosil, če ga prilepi.
Hvala

Azrael ::

Obstaja stabilizator napetosti, pogosta "obvezna oprema" pri ČB TV na lampe. Če ga še kje dobiš. So za moči od 150 do 200W, zelo redki do 400W.

Samo vsak TV grajen za naše kraje, brez izjeme, mora normalno delovti od 180 do 250V. Od tistih na lampe, do današnjih LCD in vse vmes.

Za pobiranje manjših napetostnih špic lahko uporabiš prenapetostne zaščite v podaljških. Sicer za kaj hujšega ni, če ni tudi vsa inštalacija v objektu grajena pravilno in s pravilno stopnjevanimi prenapetostnimi zaščitami.

Vendar zelo verjetno neglede kako boš izboljšal kvaliteto napajanja, težko, da bo LCD dočakal enako starost kot CRT izpred nekaj let. Žal.
Nekoč je bil Slo-tech.

Brane2 ::

Po moje bo za prvo silo klasični UPS povsem dobra rešitev.

Po sedanjih cenah te "višek" akuja ne bi smel motit.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Cash ::

Hja, problem je v tem, da sem 3 mesece nazaj kupil lcd in se je zgodilo, da se je lcd-ju malce zmešalo; daljinec je zaštekal, tipke na lcd-ju za glasnost so kar spremenile svojo vlogo in niso več ubogale. Po izklopu lcd-ja za kaki 2 uri deluje spet vse normalno. No, tv sem nesel na servis, rekli so mi, da so ponovno instalirali softwer, nakar se je po parih dneh znova pojavila napaka; samo od sebe je šlo na glas in podobne fore, kot prej, nakar sem znova nesel na servis in tipson mi je rekel, da mu ne pokaže nobene napake in da ne ve, kaj naredit, saj lcd dela tako, kot mora (murphijev zakon!!!) Naložil je ta zadnji najnovejši softwer in sedaj malo razmišljam, kaj bi bilo krivo in na misel mi je padlo to, da morda napetostni sunki zjebejo lcd, da dela to, kaj pa vem.

techfreak :) ::

Težko, da bi ti napetost tako nihala ... in zakaj ti med nihanjem tipke ne bi delovale?

Ko se ti to zgodi ... je slika v redu ali ne?

Pyr0Beast ::

Kriviti za to slabo napajanje je rahlo dvoumno.

Današnja tehnika je poden od podna, programi napisani samo tako da 'dela' in nič več.

In če LCD ne prežveči osnovnih sunkov ali nestabilnosti omrežja je za to potrebno kriviti LCD in njegovo slabo kvaliteto.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Azrael ::

Zelo dvomim, da bi bilo krivo napajanje In tudi če je LCD grajen v stilu restart and drive on, bi moral normalno delati približnmo enak čas, tebi pa se problem stopnjuje, kar nakazuje, da nekaj odpoveduje.

Upaj, da bo ta klump nepopravljivo odpovedal preden se mu izteće garancija in upaj, da boš dobil potem malo manj šrotatst klump. Upanje umira zadnje, saj navdno dokončno crkne šele nekaj dni po izteku garancije.

Dolgoživosti in kvalitete CRT, širpkopotrošni LCD klump ne bo dosegel nikoli, kljub absulutno prenapihnjenim cenam.
Nekoč je bil Slo-tech.

Cash ::

Hmm, ne vem, kaj naredit. Sedaj bom počakal, da vidim ali se obnese s ta novim softwerom in če se ne, bom posnel napako, kajti le tako se bo videlo (saj ko nesem LCD na servis, je vmes izklopljen in na servisu lepo dela) Posnetek bom pokazal serviserju, da bo videl kaj se dogaja. Rekel mi je tudi to, da če se še enkrat zgodi to, bo naročil novo osnovno ploščo in jo zamenjal, saj drugega ne ve, kaj narediti.

Pyr0Beast ::

Kaj narediti ? Zahtevati vračilo kupnine.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Cash ::

In od koga naj zahtevam vračilo kupnine...od serviserja ali od vodje prodaje v BigBangu/Bofu

Pyr0Beast ::

Tam, kjer si kupil. Pa pazi da ti ne podtaknejo kakšnih darilnih bonov in podobnega sr*nja.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Gwanaroth ::

Ojoj, Bigbang.. za prodat so zelo hitri, ko pa uveljavljaš garancijo je pa jeba. Obilo sreče.
Lights often keep secret hypnosis..

hodu63 ::

A nam zaupaš proizvajalca in model televizorja?

l.p.

LordTado ::

Jaz mam doma en star stabilizator če te zanima...
Je močan težak pa tudi tko kot zlato:))

Cash ::

Se opravičujem za pozen odgovor, ker me ni bilo doma.....

-Pyr0Beast, hvala za nasvet

-Gwanaroth: sej ni problem uveljavljanje garancije. Problem je, da serviser ne odkrije napake. Dejal mi je, da če se to še enkrat zgodi, bo naročil novo osnovno ploščo

-hodu63: LCD je od Philipsa, model 32PFL5404H/12

-LordTado: zaenkrat bom počakal, da vidim, kaj se bo sedaj dogajalo s ta novim softwerom

Pyr0Beast ::

Problem najbrž ni v serviserju ampak sami izdelavi tega TV-ja. Kar je F*d up by design včasih sploh ni vredno popravljati, ker se bo napaka kmalu _zagotovo_ ponovila.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

hodu63 ::

Še enkrat spravi tv na servis. Pri tem modelu je za tovrstne napake kriv kabel, ki povezuje IR sprejemnik in digitalno ploščo. Gre za znano zadevo - cca 10 minut dela, če je kabel na zalogi.

l.p.

Cash ::

hodu63, kaj si ti morda pooblaščen serviser za Philips? Če si, bi k tebi prinesel to na popravilo, ker v bistvu že točno veš, kaj je narobe in bi kar tam počakal, da se zadeva uredi?

Cash ::

....torej naj še enkrat ponovim napake: LCD avtomatsko gre potiho oz. naglas, programov se z daljincem ne da več spreminjat, stranske tipke na LCD-ju recimo za glasnost, ko pritisneš za bolj naglas, odpre na zaslonu kar menu, stranske tipke na LCD-ju za premikat programe, ni važno, katero pritisneš (za nazaj ali naprej), v obeh primerih bo premikalo programe samo še naprej itd. Če LCD izklopim iz elektrike za par ur, deluje potem spet vse normalno.

hodu63 ::

Cash, ja servisiram te aparate, ampak tv spravi v tebi najbližji pooblaščen servis. Pred tem se po telefonu dogovori za termin, da boš imel aparat čim prej popravljen in da naročijo kabel, če ga slučajno nimajo na zalogi.
Na servisu, kjer sem zaposlen običajno tovrstno zadevo popravimo isti dan, če je tv prišel na popravilo dopoldan, če pa pride popoldan, pa je običajno popravljen naslednji dan. Da bi kar počakal praviloma ne prakticiramo, saj aparate popravljamo po vrsti, kot so prišli na servis, poleg tega pa je čas dopustov in se pozna, da manjkajo serviserji.
Delam pa v Mariborskem servisu, torej če si iz okolice Maribora se vidimo.

l.p.

Cash ::

Ok, hodu63, najlepša hvala za tole informacijo. Žal se ne bova videla, ker sem iz Postojne in imam najbljižje v LJ ali pa v Kopru. Morda veš, kako se reče strokovno temu kablu (recimo, ko naročate nov kabel, kaj napišete??), da me bo serviser razumel al samo rečem, naj naročijo nov kabel, ki povezuje ir sprejemnik in digitalno ploščo?

hodu63 ::

Dovolj bo, če poveš model in da potrebuješ kabel, ki povezuje SSB modul z IR sprejemnikom. Na osnovi tega bo serviser poiskal šifro kabla. Če bodo radovedni, od kod ti podatki, povej, da si se pogovarjal z Dušanom iz mariborskega servisa.

l.p.

Cash ::

No, še enkrat, najlepša ti hvala :)

Cash ::

evo me...hodu63, kot verjetno že veš, se je zopet pojavila napaka (avtomatsko je šlo potiho in daljinec ni več delal) Javil sem na LJ servis (Prešeren Janez s.p.), kjer sem tudi povedal, da si mi ti pomagal pri težavi in te je tip prepoznal (mislim, da te je klical, kot sem mu svetoval, da mi bo verjel :)) in sem sedaj naročen za ponedeljek, ker ima te kable na zalogi. Morda veš, kakšna napaka je sploh na tem kablu, ker me res zanima?? Hvala :)

hodu63 ::

Nič posebnega, priključki na kablih prekinjajo. Verjetno je imel Philips smolo s slabim dobaviteljem.
Z novim - izboljšanim kablom ni problemov.

l.p.

Cash ::

aha, ok, tenx :)))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LG LCD TV in Digitalna kabelska

Oddelek: Zvok in slika
3219587 (11765) triker
»

Težave z LCD zaslonom prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
898165 (5550) denci
»

LCD tv in napaka pri osvetlevanju in neupoštevanje garancije

Oddelek: Pomoč in nasveti
246888 (6294) kristjan26
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

Oddelek: Zvok in slika
198196 (7700) ta_ki_tke
»

Benq v2400w pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
61174 (979) Testman42

Več podobnih tem