Forum » Strojna oprema » Problemi z računalnikom - kaj mu je?
Problemi z računalnikom - kaj mu je?
Trancedeejay ::
HI
Ne vem kako naj začnem. Odkar sem nabavil novo plato, procesor in ram imam probleme z računalnikom. Procesor je AMD 7750, plata Asus M3N78 in pa 4GB rama Patriot. Torej kje je problem? Če dam računalnik v stand by se normalno ugasne, a ko ga želim prižgat se zalaufajo samo ventilatorji, disk ne trza, nč. Ga moram še enkrat ali dvakrat ugasnit, da normalno pride v WIN XP. Dogaja se mi tudi, da zadeva zmrzne ko se pokaže WIN XP logo (ga sploh še dobro ne pokaže in se ne odtemni do konca, tiste modre črtice ne laufajo, pri miški gori lučka in se ne odziva). Naložil sem nov Bios, ker se je procesor pregreval. Pojma nimam kaj naj nardim, da zadeva ne bo zezala. Mi je skoraj žal, da sem prodal AMD XP in ostale zadeve, ker je delalo res dobro.
Imate kakšen predlog?
LP
Matej
Ne vem kako naj začnem. Odkar sem nabavil novo plato, procesor in ram imam probleme z računalnikom. Procesor je AMD 7750, plata Asus M3N78 in pa 4GB rama Patriot. Torej kje je problem? Če dam računalnik v stand by se normalno ugasne, a ko ga želim prižgat se zalaufajo samo ventilatorji, disk ne trza, nč. Ga moram še enkrat ali dvakrat ugasnit, da normalno pride v WIN XP. Dogaja se mi tudi, da zadeva zmrzne ko se pokaže WIN XP logo (ga sploh še dobro ne pokaže in se ne odtemni do konca, tiste modre črtice ne laufajo, pri miški gori lučka in se ne odziva). Naložil sem nov Bios, ker se je procesor pregreval. Pojma nimam kaj naj nardim, da zadeva ne bo zezala. Mi je skoraj žal, da sem prodal AMD XP in ostale zadeve, ker je delalo res dobro.
Imate kakšen predlog?
LP
Matej
Music is the key
mtosev ::
testiraj ram z memtestom
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
galu ::
Jaz bi rekel da rami al pa nekej takega ob prižiganju iz spanja ne dobi dovolj štroma oz. voltaže. Meni je trebalo vsaj 5min da se je zbudil (prejšnji), AMD 955BE pa zalaufa takoj.
energetik ::
V BIOS najdi ACPI nastavitve. Preberi tole in poskusi nastaviti na mode S1. Ker na moji kišti z XPji sem hotel nastaviti na S3, da bi računalnik utihnil v standby, pa se tudi ne zbudi.
drzni86 ::
ponavadi ko zamenjaš plato je potrebna tudi sveža namestitev OS-ja tko da jst mislim je to problem!
Galaxy ::
Glede na to, da si menjal plato, vrjetno nisi odstranil gonilnikov stare plate. Najvrjetneje je vse skupaj konflikt z gonilniki. Priporočam ponovno namestitev OS-a
Trancedeejay ::
Operacijski sistem sem zamenjal ze n-krat. Danes sem poizkusil z drugim (starim in svohnejsim) napajalnikom in zadeva se mi še ni obesla oz. zaenkrat normalno pride iz standby stanja. Bom videl, če je napajalnik tisti, zarad katerga mi nagaja rač.
LP
Matej
LP
Matej
Music is the key
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se noče prebudit - AMDOddelek: Strojna oprema | 5412 (4913) | opeter |
» | Atom za domači server (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 21024 (14931) | fx |
» | Problem na PC ohišju ali procesorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1077 (680) | solatko |
» | ASUS M2N-E (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7591 (4515) | planetparty |
» | Nakup novih delovOddelek: Kaj kupiti | 1586 (1146) | mkonci |