Forum » Strojna oprema » Razlika v spominu.
Razlika v spominu.
Cancer ::
Mene zanima če je kakšna razlika v pomnilniku, če daš 4870 1gb v crossfire ali pa če imaš 4870 2gb na enem PCB-ju.
Zanima me predvsem če se pomnilnik sešteje.
Sem uprašal na enem drugem forumu, ampak vam bolj zaupam.
Q: Zdej mam 1GB, in če dam še eno isto not bo 2GB?
A: Ni čisto tako. Igra bo uporabljala 2x po 1gb. Malo z ene malo z druge kartice. Se ne sešteva.
Torej me zanima če je ta odgovor pravilen ali je kaj drugačen.
Zanima me predvsem če se pomnilnik sešteje.
Sem uprašal na enem drugem forumu, ampak vam bolj zaupam.
Q: Zdej mam 1GB, in če dam še eno isto not bo 2GB?
A: Ni čisto tako. Igra bo uporabljala 2x po 1gb. Malo z ene malo z druge kartice. Se ne sešteva.
Torej me zanima če je ta odgovor pravilen ali je kaj drugačen.
galu ::
Ja, ne sešteva se, ampak je moč pomnilnika pač taka kot je na eni sami grafiki... Mislim da z 1. jemlje ves GDDR, ampak nisem ziher. Sem pa 100%, da če maš 2x 1GB NI 2GB (v praksi).
boogie_xlr ::
Ta odgovor je žal... pravilen.. pomnilnik na grafiki se v SLI ali CF ne sešteva. Praktično so podatki(teksture in ostalo) v pomnilniku na obeh karticah identični.
To je pa zato, ker ne more gpu dostopat do pomnilnika na kartici od drugega gpuja ali obratno.
To je pa zato, ker ne more gpu dostopat do pomnilnika na kartici od drugega gpuja ali obratno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava 2 grafičnih kartic - CrossfireOddelek: Zvok in slika | 997 (898) | hojnikb |
» | GeForce GTX Titan Black je tukajOddelek: Novice / Grafične kartice | 9322 (4992) | FlyingBee |
» | Radeon HD 7790 je prispel, objavljeni so testi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 18119 (14714) | hojnikb |
» | Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 20386 (10471) | bobi1992 |
» | Ram grafičnih kartic v SLI/CF in GX2/X2Oddelek: Strojna oprema | 867 (799) | mesoreznica |