Forum » Hlajenje in modifikacije » pregrevanje procesorja
pregrevanje procesorja
slovencslo ::
jaz sem zdaj zamenjal ohišje. mam pa eno težavo. procesor se mi zelo segreva ostalo je pa ista temperatura kot pri prejšnem ohišju. ali bi bilo lahko to narobe kaj z ohišjem ali procesorjem. mam pa ohišje hi-tech 7 pro.
R-S-LoVe ::
termalna pasta, preveri pretok zraka po novem ohišju
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!
axee ::
Omeni kakšne temperature, "zelo segreva" nič ne pomeni. Seveda povej, kateri procesor imaš in kakšen hladilnik. Drugače bo res edini nasvet pretok ter termalno pasto.
ja jaz imam intel pentium 4. prej sm ga imel tko na normalni temperaturi prb. 30-35° zdj se mi pa v normalnem stanju segreva na 40-50°. mam pa originalen hladilnik.
bluefish ::
jah, če si jemal dol hladilnik in nisi odstranil stare paste/pravilno nanesel nove, potem nič čudnega.
solatko ::
Potem je pa zadnji čas, da vzameš dol hladilnik, ga dobro spihaš, zamenjaš termalno pasto in priklopiš nazaj. Ne pozabi priklopit ventilatorja.
Revenant ::
Procesor se ti najverjetneje pregreva zaradi previsoke temparature.
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.
sam jst nism nc saru po procesorju pa hladilniku. pa grafa pa trdi disk je cist uredu to js ne razumm k prej k pa nism zamenu uhišja je pa čist lepo delal pa je bla dobra tep. pa jst sm zdj tud nazaj u tastar ohišje dal pa je še zmerom isto.
Nekaj si pač zasral. Glede na povsem nerazumljivo pisanje pa je itak težko konkretneje pomagati.
pa kva je tok nerazumljivga v moji pisavi. djte mi sam povedat ce je mogoce to lahko s procesorjem narobe??
pa kva je tok nerazumljivga v moji pisavi.Ta piši šta kao govoriš način, odsotnost osnovnih ločil, smiselnost zapisanega,...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
galu ::
pa kva je tok nerazumljivga v moji pisavi. djte mi sam povedat ce je mogoce to lahko s procesorjem narobe??
Z procom narobe? Prej bi ti RAM eksplodiral..
a je to prav ko sem snel hladilnik od procesorja je bila termalna pasta čist strjena.
a je to prav da je strjena??
a je to prav da je strjena??
blackbfm ::
Ne. Očistiš lahko recimo z acetonom ampak moraš ful pazit da ne zdrgeš česa okoli procesorja. Seveda moraš kupit še novo svežo pasto in gor kapneš pasto v velikosti riža ali pa pač po občutku. Rajš manj kot preveč.
Definiraj strjena. Si jo lahko stran obrisal s papirnato brisačko ali je bilo treba uporabiti dleto?
ne čist je strjena tko da če jo aceton raztopi bom mogu kr tist uporabit. a pa je to mogoče razlog da se mi procesor segreva??
Če je pasta strjena, potem vsekakor ni dobro za hlajenje. Očisti packarijo s procesorja in hladilnika, kupi eno spodobno pasto ala AS5 ali kaj podobnega, jo kani za malo večje riževo zrno na procesor in namesti hladilnik brez packanja z rokami po pasti.
blackbfm ::
Še to aceton daš na krpo in drgneš, ne kapljat po procesorju. Če ti pa ni škoda loh pa kupiš prav namensko stvar za čiščenje paste.
zakaj pa je to do tega pršlo da se je pasta strdila. pa prej pred kšnim pol mesca se mi ni pa nic pregreval procesor.
Galaxy ::
Virusi so ti. software. Software ne more fizično spremeniti hardware (v tem primeru tvoj CPU). Lahko pa tvoj procesor obremenjuje neprestano na 100%, kar povzroči segrevanje.
sam jaz ko pustim računalnik čisto pri miru in je prižgan je čisto normalna temperatura prb. 35°C ko pa nekaj prižgema npr. kakšen program pa se mi temperatura zelo zviša.
prosim pomagajte.
upam da boste znali prebrati sem se potrudil
prosim pomagajte.
upam da boste znali prebrati sem se potrudil
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termalna pastaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5510 (929) | fujtajksel |
» | Težave s HP 6735s (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7599 (5873) | jan01 |
» | Računalnik se samodejno ugasne po 15ih sekundahOddelek: Pomoč in nasveti | 1763 (1189) | solatko |
» | hlajenje processorja!!!!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1411 (1044) | Baxxxter |
» | barton 2600+ (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4976 (3720) | SepoX |