» »

Računalnik se samodejno ugasne po 15ih sekundah

Računalnik se samodejno ugasne po 15ih sekundah

mAXTER ::

Imam naslednji problem, pri čiščenju prahu znotraj ohišja se mi je očitno moralo nekaj premakniti saj se mi je računalnik po vnovični priključitvi pričel ugašati po ca. 20-30 sekund delovanja. Ima kdo mogoče kakšno idejo kaj bi mogoče bilo narobe...prej je deloval brez problema. Je pa malce starejši p4 presscot 3ghz na MSI 915P combo plati.

L.P.

Han ::

Verjetno se procesor pregreva zaradi slabega stika s hladilnikom...

Glede na to da se ventilator na hladilniku suče je sploh možno da bi se procesor v tako kratkem času pregrel?
Kakšna ideja kaj bi bilo možno storiti glede tega...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mAXTER ()

Han ::

Poglej, da ni nosilna plastika, za katero je zahakljan hladilnik, polomljena ali premaknjena (dvignjena). Če je vse ok, zrahljaj hladilnik (ročki za fiksiranje hladilnika prestavi v nasprotno stran), nacentriraj hladilnik in zapni nazaj. Če ne bo pomagalo, boš moral hladilnik v celoti odstraniti in očistiti. Prav tako s procesorja odstrani staro termalno pasto in nanesi tanek sloj nove...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Sedaj sem vzel dol hladilnik, očistil prah ter ga namontiral nazaj vendar brez termalne paste in se še kr ugaša vendar na daljši časovni interval. Ima sploh kakšno poanto da poskusim še enkrat le da tokrat nanesem še to (nimam je pri sebi pa ne vem ali se mi splača v trgovino ponjo). Močno se mi dozdeva da bi bilo možno da so ročke šle..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mAXTER ()

Scorpia ::

Če lahko, greš v bios, pa na hardware monitoring. Tam lahko vidiš temp. procesorja in če je le ta problem.
////

solatko ::

Če si dal hladilnik na procesor brez termalne paste, si na najboljši poti, da ti v bližnji prihodnosti sploh ne bo več delal. Hladilna pasta namreč termalno poveže procesor in hladilnik (izboljša prevodnost in s tem odvod toplote). Procesor brez hladilnika v parih sekundah zažari in se vžge. Brez termalne paste se ti segreje čez 90stopinj, zato se računalnik resetira.

Sedaj sem nanesel termalno pasto, dal gor hladilnik in računalnik deluje že 15min tako da upam na najboljše :)
Mislim pa da je bilo to krivo saj ko sem pogledal procesor ter hladilnik je bila zadeva že pošteno zasušena. Mogoče kdo ve na koliko časa je potrebno to zadevo ponovno nanašati?

Hvala vsem za pomoč ter nasvete

L.P.

FrancBula ::

kaki dve leti mora vsaka pasta držat.

solatko ::

Če imaš dosti prahu, je potrebno računalnik temeljito očistit vsake 6 mesecev, kompletno z odstranitvijo hladilnika in menjavo paste pa vsaj na eno leto do leto in pol.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
285494 (913) fujtajksel
»

Ali je to možno? (procesor okrog 90 C)

Oddelek: Pomoč in nasveti
495234 (4396) bond007
»