» »

Odvetniške provizije in zavajanje

Odvetniške provizije in zavajanje

gorazdkozm ::

Odvetniki ne lažejo, ampak zgolj zamolčijo.
Prav to se je zgodilo, ko sem poizvedoval o višini provizije, pri uveljavljanju avtomobilskega zavarovanja AO+.

Odvetnik Gregor Dobrajc mi je dejal: »Mi ne zaračunavamo provizije!«

Zelo prijazno me je sprejel, a me nikoli ni seznanil z nobenim odvetniškim cenikom ter osebno povedal, da oni izstavijo fakturo zavarovalnici.
Sem prepričan, da mnoge odškodninske družbe zaračunavajo svojim klientom tudi več kot 10 % provizijo, vendar upam, da imajo obraz in stranki vsaj sporočijo svojo namero.
Kot hočem povedati, je odvetniška družba GREGOROVIČ – PUNGARTNIK, v kateri sem srečal »gospoda« Gregorja, ki je brez obraza, vendarle pa ima velik nasmeh do svojih strank, velika skleda nedorečenih, nesposobnih in predvsem brezobraznih »ljudi«.

Kot rečeno, so mi brez kakršnihkoli predhodni opozoril, obvestil, pogovora ali samo majhnega namiga od odškodninske premije utrgali dobrih, zelo dobrih 10 % ...... 10 % ..... 10 % .... Mogoče zasluženo za par minut dela (cca. 300 €), ampak res dobesedno na nepošten način.


PAZITE, odvetniki v odvetniški družbi GREGOROVIČ-PUNGARTNIK d.n.o., o.p., V. Orožna 8, 3230 Šentjur, in sicer v mojem primeru Dobrajc Gregor, brez pogovora in z zavajanjem, zaračunavajo visoke stroške njihovih storitev, kljub temu, da zadevo dobijo izplačano s strani zavarovalnic.
Prosimo, ne zaupajte slepo njihovim besedam!


Bodite pozorni na vse odvetnik, odvetniki, poravnava, odškodnina, odškodninski zahtevek, pravno, pravo, pravno svetovanje, provizija, Gregor, Gregorovič, Pungartnik, Dobrajc


Zgoraj navedeno je zgolj osebno mnenje ter misli

MadMicka ::

Če prav razumem, si dobil od zavarovalnice cca. 2.000 EUR. Odvetniku si podpisal pooblastilo, računal ti je po odvetniški tarifi. V takšnem primeru, bi ti lahko računal tam nekje 150 EUR max. Nagrada je s predpisi sicer točno določena, tako da če poveš, za kakšen znesek se je šlo, ti pač lahko točno povem, koliko si odvetniku dolžan.

Če pa bi šel preko odškodninske družbe, bi pa poleg teh odvetniških stroškov po odvetniški tarifi moral plačati še provizijo 10%.

Seveda, če ti je računal, potem znesek, ki mu ga je priznala zavarovalnica za stroške, ne pripada njemu, temveč tebi!! To je jasno. Dopuščam možnost, da si mu poleg pooblastila še posebej podpisal, da mu plačaš toliko in tolike provizije, kar sicer ne verjamem.

Tako da, najprej moraš točno vedeti, koliko si mu v resnici dolžan. Nato pa greš do njega, zahtevaš presežek nazaj in če ga ne da, mu zagroziš s tožbo ter prijavo na odvetniško zbornico. Ta prijava sicer nič ne koristi, tožba pa precej.

blackbfm ::

Ja seveda, tožu boš odvetnika:)) Sej ne da se vsi med sabo poznajo in dogovarjajo, kje pa. Moja mat je pri eni zadevi menjala že 5 odvetnikov, ker pri vseh je bilo nekaj narobe. Tožbe, odvetniki, sodišča..ma nima smisla sploh govort.

Ziga Dolhar ::

... Ponavad se odvetnike menja tolk casa, dokler ne najdes taksnega, ki ti pac da 'prav' :-).

Odvetnik velikokrat odraza osebnost svojega klienta.
https://dolhar.si/

gorazdkozm ::

Micka hvala za odgovor.

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Ziga_Dolhar>>Odvetnik velikokrat odraza osebnost svojega klienta.

Trdim, da je v večini posegov daleč bolj učen v lopovščini =(iskanje pravnih, moralnih ali celo bioloških opravičil in metod za nezakonito ravnanje)), od kateregakoli klienta.
Trdim, da je v večini posegov daleč bolj poučen o klientovih pravicah.
Trdim, da je v večini posegov daleč bolj poučen o formi in vsebini birokratskih postopkov.
Trdim, da je v večini posegov daleč bolj poučen o pomenu tolažbe:)
In vse skupaj da znanje, ki ogromno stane. Vkolikor brezplačna pravna pomoč prestane kakršenkoli test učinkovitosti in na drugi strani odvetniki brez problemov in preganjanj lahko tarifo znižajo (ali se dogovorijo za bonus), ne vidim tu nič napačnega. Morda bi imelo dober duh poštenosti, če bi skupina študentov prava, lepo na internet spravila; (lopovščine iz znanih razlogov ni treba:)...klientove pravice so...ni pa neke enostavne logične tabele:) Primer: v ustavi kliknemo na člen kjer piše, da nam je zagotovljena svoboda razen...in se odpre drevo zakonov za razen see?....birokracija...word muštri dokumentov, ki jih ljubosumno skrivajo vse notarske in odvetniške pisarne...in tolažbo dam kar jaz tukaj: smrtne kazni ni. Zapori se sicer poslabšujejo, a obstaja možnost pritožbe na evropsko sodišče:) Tako bi študenti (morda bi pobudo dal profesor) presegli nivo služenja velikega denarja skozi enostavna znanja in preproščino, kar bi dvignilo nivo strokovnosti in same vzročnosti odvetniških in morda (vivat academia!) splošnih družbenih težav:) BTW: Why študenti: trening in študij plača davkoplačevalec in ne mamica.... In tak site bi bil najboljši trening..... Jebemti morem srat..tako lepo sem napisal:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Ziga Dolhar ::

Lepo si napisal, a nimam jebene ideje, kaj si hotel povedat.
https://dolhar.si/

donfilipo ::

Če si profesor zahtevaj da študenti naredijo stran z word muštri in logično tabelo zakonov (povezave in hirearhija). Je bolje? To je pomembno. To da advokat služi zaradi splošnega nepoznavanja prava in birkoracije ne bomo spremenili še lep čas:) Znanje ki je dostopnejše, se nadgradi z strokovnejšim za dobro plačilo. Ekonomija.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Aja konkreten primer: upam (pobožno) da za uveljavitev odškodnine ni ravno potreben advokat, ki zaračuna 300€.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

gorazdkozm ::

Za omenjeno zadevo, o kateri teče jedro razprave, ne potrebujemo skoraj nobenega znanja, minimalno časa in le štampiljko in odvetniški podpis.
Pa take cifre.....kdaj bom jaz izdajal takšne račune ...lol...absurd

Apple ::

En pregovor pravi: več k hodiš v šolo, večji lopov si :))
LP, Apple

McNato ::

Če (ko) bo odvetnik prebral tale tvoj post bo tožil tebe :-)

Ziga Dolhar ::

Ok, flamebait: kolk vas je zdejle recimo (tko kot jest in se ene par kolegov absolventov) zdejle v kniznc? :-)

Drgac pa - za 90 posto pravnih zadev zastopanje po odvetniku NI predpisano. Lahko kamot sami zastopate svoje interese.
https://dolhar.si/

Loki ::

hjam, ce ni v pogodbi nic omenjenega o nagradi, potem lahko bp tozis. smisel le-tega je pa ze drugo vprasanje.
I left my wallet in El Segundo

cybermedo ::

Če si profesor zahtevaj da študenti naredijo stran z word muštri in logično tabelo zakonov (povezave in hirearhija). Je bolje? To je pomembno. To da advokat služi zaradi splošnega nepoznavanja prava in birkoracije ne bomo spremenili še lep čas:) Znanje ki je dostopnejše, se nadgradi z strokovnejšim za dobro plačilo. Ekonomija.


Uf kako si pameten, a te lahko imam za odvetnika. Mislim, koliko let moraš biti star, da lahko predlagaš to, da bi celotni pravni sistem spravil v "logično tabelo". Da postaneš odvetnik, moraš končat univerzitetni študij prava, opravit dve leti sodniškega pripravništva in opraviti pravosodni izpit (ki ni glih mala malica). In vse znanje, ki ga nekdo akumulira v vseh teh letih izobraževanja in številnih letih nadaljnjega dela, bi ti spravil v "logično tabelo", ki jo bo vedel uporabiti vsak laik. Ma saj nisi resen. Potem pa je najbolje, da v logično tabelo spravimo še znanje zdravnika, da ne bomo rabili hodit k dohtarju, ampak si bo vsak doma kakšen bypass ali dva naredil. Pa še znanje programerjev bi bilo fajn pospraviti v kakšno tabelco, da ne bomo rabili kupovat licenčnih programov, ampak bomo kar sami svoje naredili...

Zavedaj se, da je pravo vse več kot le poznavanje nekaj zakonov. To, da vidiš ti kot laik pravo kot silno preprosto zadevo, seveda ne pomeni, da je to res. Jasno pa je (enako kakor pri vsaki stroki), da je laičen pogled vedno popreproščen, saj je logično, da brez ustreznega znanja neke zadeve ne moreš razumeti, če pa to znanje pridobiš, pa jo sicer razumeš, ampak potem nisi več laik, temveč strokovnjak. Ti pa lahko predlagam, da se tudi sam izobraziš za odvetnika, pa boš potem sam izstavljal velike račune za 5 min. dela. Glede na tvojo (nerealno) predstavo, bi ti s tvojim pronicljivim umom to btw. rešil.

P.S. Logična tabela zakonov se že nahaja, in sicer se ji reče register predpisov, ter ga najdeš na naslovu http://zakonodaja.gov.si, keč je le v tem, da si ti s tem ne boš mogel pomagati, ker pač o pravu nimaš pojma.

jype ::

Ziga Dolhar> Lahko kamot sami zastopate svoje interese.

"kamot" je kar primerna beseda, ja.

Pa glejte, da ne pozabite na knjižnico.

Ziga Dolhar ::

Na informiran.si imas nebroj 'mustrov' po deset evrov. (O kvaliteti raje ne bi.)

Na ius-info agregirane predpise, in to celo preciscena besedila.
https://dolhar.si/

TESKAn ::

Za omenjeno zadevo, o kateri teče jedro razprave, ne potrebujemo skoraj nobenega znanja, minimalno časa in le štampiljko in odvetniški podpis.
Pa take cifre.....kdaj bom jaz izdajal takšne račune ...lol...absurd


In zakaj nisi sam napisal zahtevka? Mogoče zato, ker sam ne bi dobil pol toliko odškodnine? Jaz sem imel enkrat primer, ko sem zahteval odškodnino od zavarovalnice. Sam bi zahteval največ X (kot laik pač ne veš, kakšna je realna zahteva), odvetnik mi je dobil 5*X. Da ne omenjam, da mi ni bilo treba naredit NIČ, nobenih dopisov pisat, nič se zafrkavat z zavarovalnico, NIČ. Samo pokasiral.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Aston_11 ::

Skupina študentov :)) Tale je najboljša. Študent, ko diplomira, nima pojma, za kaj se gre v real world. Je bolj futr za kakšen kompostnik kot za resno delo. Nobeden pri pameti noče študenta, da mu kaj resnega naredi. Čeprav se od njih pričakuje, da so vseznalci. WTF?!

Drugič, za odškodnino se lahko potrudiš tudi sam. Se pač nisi. Odvetnik ti da jasno vedeti, da del plačila dobi od zavarovalnice po nekih čudnih tarifah (šturmova, po kateri bi moral delati zastonj ali pa OT iz leta 2003, ki je tudi precej nizka), del pa od tebe (običajnih 10%). Odškodninske hiše te ocolajo za cca 2/3. Od 2500 EUR bi pri njih dobil enih 500. Se zmislijo račun za izvedenca, ki je povsem nepotreben, pa še en par nepotrebnih storitev, v glavnem te nategnejo, da ne veš, kako ti je ime. Si pa zadovoljen. So se potrudili. In potem se buniš za 10%. Je slabo opravil delo? Če je, potem je 10% preveč, če ni, potem je premalo. Škrtica, ne morem drugega rečt. 10% si mu dal iz svojega žepa. Uau.

Tudi sicer je to že splošno znano. In če ti ni kaj prav, ga toži. Če znaš. Če ne znaš, te bo pač še en ocolal, pa sodno takso boš plačal, pa izpadel boš kot budala na koncu, ker boš verjetno izgubil in še njemu plačeval stroške.

Tisto o nekaj minutah ne drži - odškodninski zahtevek je treba sestaviti, treba je preštudirati zadevo, to pa stane, če ti ni prav, najdi skupino študentov, ki bo pripravljena zastonj nekaj spacati skupaj :))

Kot da te je kdo silil, da greš k odvetniku.
In res je, neumnost ali nevednost sta oba draga - te pač ocola odvetnik. Kot da te razni serviserji, keramičarji in drugi ne. Davek na neumnost/nevednost plačujemo.

Eni gredo radi na PIC. Tam jasno večina njih nima pojma, potem pa jočejo pri odvetnikih ali pa si sestavljajo razne pogodbe po obrazcih iz interneta in se še hvalijo kako poceni so bili wtf, kam gre ta svet!?

Se strinjam z Žigo: odvetnik je v večini primerov ogledalo svoje stranke - neverjetno je, kje razni tečneži najdejo sebi podobne odvetnike. To da mora nekdo zamenjati 5 odvetnikov, pove več o njem, kot o 5 odvetnikih.

Po OT 2003 bi bilo za 2800 EUR odškodnine po tarifi min, ki ga priznavajo zarovalnice, oziroma so ga pred 2009 3x300 točk + DDV. Za sestavo in za sklenitev poravnave. Po tarifi pa imaš še mimogrede nekaj postavk, ki bi jih lahko odvetnik komot uporabil in jih skozi tistih 10%. Šturm ni tako ugoden, se mi zdi. Bo kdo popravil, koliko bi bilo po sedaj veljavni tarifi.

lp

Aston_11 ::

Logična tabela: v naši državi tedensko spreminjajo predpise, po defaultu pa takrat, ko kritična masa predpis razume in ga prične uporabljati. Takrat ponoven reset predpisov. Pa imej tako logično tabelo, ki bo temeljila na neveljavnih predpisih.

Jes, informiran.si ali nekaj tekega ima zastonj pogodbe, ki jih folk z veseljem uporablja. Pač, da prihrani nekaj eur takoj, na ta račun jih komot izgubi precej več kasneje.

Aston_11 ::

Ziga: tole s knjigo v rokah sredi poletja, ko vesoljna slovenija moči noge v kakšni senci ali luži, mi je zelo znano. Cena slave pač 8-)
In pol folk zajebava, da na podlagi 10 let študija zmelješ odškodninski zahtevek v kao nekaj minutah in ti je jasno, kako poteka postopek pri zavarovalnici in potem se še klinc buni?

Kaj sam dela pa zastonj? Za šuške?

Brane2 ::

Tip ni stokal zaradi odvetnikovega znanja ampak tega, da ga s provizijo ni seznanil.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Ziga Dolhar ::

Tip ni stokal zaradi odvetnikovega znanja ampak tega, da ga s provizijo ni seznanil.


In tega (potencialnega) natega nihce ne zagovarja, da ne bo pomote.
https://dolhar.si/

Aston_11 ::

Ja, sem prebral. To ni prav. Praviloma bi moral imeti glede teh 10% pisno pogodbo.

donfilipo ::

Cybermedo to sem že videl narejeno, a ni bilo na spletni strani in ne za slovensko zakonodajo. Ne nadomesti advokata, a precej poveča osnovno znanje o pravu. Register predpisov je enostavna zbirka. Lahko se naredi preglednejša. In razdeljena na področja povezana na klik. Zaenkrat to v 'vsevedno' tabelo ne gre ali pa tudi, se je še nisem lotil...hvala dobra ideja.... malce difficult task a dober izziv_ morda se bova lotila s Thomasom avtorjem zadeve...oba aberveznika v pravu in če bo kak rezultat, pomeni, da si ti tudi:). Tako pregledna zadeva da ljudem občutek, da recimo ravno ta, uveljavitev odškodnine morda kje stane manj, ne glede na silne študije. Sem poudaril, da bi glede na ravno te, take račune izstavljali za pomembnejše zadeve. In če bi bil odvetnik, se ne bi ubadal z osnovami prava in glodal angleško filozofijo prava. Verjemi:) Res pa je, da verjetno tud tu tipkal ne bi.
....In ja tudi doktorski expertni sistemi obstajajo. Ne bo dolgo pa bodo dovolj dobri tudi na internetu. Dober domači zdravnik.... včasih zelo dober. Nikoli ne more nadomestiti pravega, ga pa večinoma razbremeni. In seveda te expertne sisteme uporabljajo tudi zdravniki. Res pa da še niso zastonj:) Ne boš me prepričal, da je to nemogoče narediti v pravu. Sem 50 let star in ne ravno tako naiven, da ne bi videl tako pravo strokovnost, kot ležanje na šolskih lovorikah, ja tudi pravnikov. In ko delaš tak expertni sistem, se ogromno naučiš. Morda celo več, kot z neprestanim ponavljanjem o neobladljivosti prava. Ta naj ostane res tistim , ki so se šolali 25 let z namenom pravniki postati.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

aston11>>Tisto o nekaj minutah ne drži - odškodninski zahtevek je treba sestaviti, treba je preštudirati zadevo, to pa stane, če ti ni prav, najdi skupino študentov, ki bo pripravljena zastonj nekaj spacati skupaj

To je mnogo težje, kot najti cenejšega advokata in dokler si popolnoma zgubljen (prava ni praktično nikjer razen na fakulteti), je vsakršna zastonj pomoč države dobrodošla. Pa še manj pištol se proda;)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Aston_11 ::

DonFilipp: večina odvetnikov dela po tarifah. Svetovanje ni lih postavka, ki bi bila visoka. Seveda ni treba tečt k Čeferinom, tam Čeferina itak ne boste srečali, če je to komu pomembno, svetoval vam bo kakšen njegov podrejeni. Povsem dobri so tudi tisti, ki niso iz Ljubljane, da ne bo pomote. Pomota je zgolj prepričanje, da imajo študenti kaj koristnega in uporabnega znanja. Za kakšen zajeb edino. Mogoče tisti iz MB fakultete, v Lj pa se fura bolj ali manj teorija. Tega si ne bi upal trditi niti za tiste, ki so že dve/več leti pripravniki na sodišču po diplomi. Drugače je s tistimi, ki delajo pri odvetnikih. Tam ne moreš blefirati in še dobiti plačo.

+ kolegica mi je povedala dobro rečenico: Boj se zdravnika s knjigo in pravnika brez nje - tu ne pomaga expertni sistem, je treba odpreti kar nekaj knjig za pravi odgovor. Seveda bi tak sistem iskanje odgovora olajšal. Vendar ti sistemi že obstajajo - ius info ter google.it.

donfilipo ::

aston11>>Vendar ti sistemi že obstajajo - ius info ter google.it.

Se kar strinjava o praktični uporabi prava. Zna biti zelo zelo muhasto, kar pomeni zelo zapleteno ali nepredvidljivo. Filozofsko bi temu rekli vgrajena napaka. (Glih ta pravi a ne:)

Ampak ius.info je sicer čisto ok....pa vendarle bi kaj boljšega pričakoval že na spletni strani pravne fakultete. (No ja če sem čisto iskren, malce napihujem moja realna pričakovanja:) Ampak poizkusiti ni greh. Včasih komu tudi rata:)
.... Trdim, da bodo v prihodnosti, na spletnih straneh od države plačanih univerz, ne samo predavanja (video)..ampak tudi študijski material in celo zapiski. No in potem boš pač tistih 300€ dal lažje. Obstaja poštena alternativa. Ali 300€ ali pa preštudiraj tole, zastonj:) In marsikdo ne bo več čista budala, pa tudi pravnik ne:) Ampak splošna razgledanost manjša kriminaliteto in veča dodano vrednost. Torej državniki?
...Naj povem, da si je to zanimivo najprej privoščil v nasprotju z mojo logiko MIT, (ameriški-tech ne pravo) kjer imajo šolnino. Sem zelo vesel. Jezen samo zaradi tega, ker ga to /zaenkrat/ ni bistveno dvignilo na top lestvici univerz.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Karaya 52 ::

Absolutno se strinjam z donfilipo. "Ustava/pravo za telebane" bi morala biti v vsakem domu na vsaki knjižni polici poleg Kekca, kuharske knjige, gobarskega vodnika, SSKJ... Ista tematika razdelana še v elektronski obliki. Skratka, "navodila za uporabo" preden se kdo spusti v "temen, nevaren gozd prava". Tako, za laike in pravne analfabete.

Ziga Dolhar ::

V knjigarni imajo polno 'druzinskih pravnih prirocnikov'.
https://dolhar.si/

donfilipo ::

>V knjigarni imajo polno 'druzinskih pravnih prirocnikov'
Ha sem enega ravno šel kupit. A bargain:) Da vidim, kaj skrivate:) Ampak gospoda internet je medij za živo materijo kot je pravo. Knjiga je bil neroden predhodnik, ki pa je kljub informacijskim berglam uspešno izšolal čez kilotono pravnikov:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Priročnik mi je padel na nogo in lahko mirno rečem, da je pravo boleče:) Imam pa v lepi kleni slovenščini čitljivo zadevo, ki mi bo odvzela spet kar nekaj časa. Ampak sem trmast. Iz moje ontologije mora pravo vendarle biti hierarhičen logičen sistem. Gora besed in gosto spreminjanje podatkov za mašino ni noben problem. Ne vem, če bi vsi uradni listi od avtroogrske zusamen zasedli kaj omembe vrednega diskovja:) In še vagajo praktično nič, v papirju lahko utoneš:) Še vprašanje za Thomasa. Halo kamerad, a si spustil hudiča nad javne baze, da pokaže, če niso ravno odvetniki najbolje plačan poklic? Obstaja sum:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

ABX ::

Kaj pričakuješ ko skleneš pogodbo z hudičem? :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

donfilipo ::

ABX>>Kaj pričakuješ ko skleneš pogodbo z hudičem? :)

God news: Obstaja posmrtno življenje. Bad news: ni advokata, ki bi pogodbo znal razveljaviti:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

God=good:)

Obstaja site pravo za telebane. http://www.pravozatelebane.com
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddaja škodnega primera

Oddelek: Na cesti
324028 (1618) ZveeZ
»

odškodnina za vrat (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6410978 (3490) Slopek
»

kateri odvetnik za odškodnino - imate kakšne izkušnje?

Oddelek: Loža
4731567 (16152) mirkuma

sodnija in 2 sv vojna in po krivem zaprti ljudje (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
524350 (3750) Barakuda1
»

Odvetniške akrobacije ali "ne se zaj* z zavarovalnico"

Oddelek: Loža
91701 (1380) sketch

Več podobnih tem