Forum » Operacijski sistemi » Katere windowse priporočate
Katere windowse priporočate
cosmicsuper ::
Lp trenutno si lastim windows xp original celo, pa mi je selstari računalnik rakom zvizgat. Naročilsem novi komp:
phenomii x2 550be
saphire 4770
4gb rama,
kateri operacijski sistem mi priporočate? Naj ostanem na xpjih, pridobim visto, windows 7... 32 oz. 64 bitni. Uporaba bo osnovna, kakašen spil, film, pa internet ter ms office.
Hvala za pomoč.
P. S.
Upam, da nism zgresu izbe
phenomii x2 550be
saphire 4770
4gb rama,
kateri operacijski sistem mi priporočate? Naj ostanem na xpjih, pridobim visto, windows 7... 32 oz. 64 bitni. Uporaba bo osnovna, kakašen spil, film, pa internet ter ms office.
Hvala za pomoč.
P. S.
Upam, da nism zgresu izbe
- polepsalo: overlord_tm ()
karafeka ::
kateri operacijski sistem mi priporočate? Naj ostanem na xpjih,pridobim visto,windows 7...32 oz. 64 bitni.
Zakaj si pa potem omenil windowse 7 ?
XP-ji so čisto dovolj, res pa je, da več ne dišijo po novem, ampak so pa vsaj preizkušeni.
Master Chief ::
Mene pa zanima kako in zakaj priporocate W7, ce OS sploh se ni zunaj?
Zunaj ali nezunaj, so najbolsi. Odloci se vsaj med xp in 7. Ampak ker mas 4gb, in so xp 64bit zelo slabi in sedaj niti ne vec podprti, in ce ze mas novo masino, daj se nov os. Torej kaj ostane? 7 64bit. Ce mislis terat xp, zakaj si menjal te masino. Denar si vrgo stran. Popravek- crknla je stara, sn spregledal. Ampak se zmer drzi kar sem napisal :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master Chief ()
trnvpeti ::
pride kupec v ms trgovino
pa vista home, profesional, ultimate,...
cisto zmeden vprasa trgovca, kaj naj kupi
in trgovec, vi kar kupite osx, tam ne morete zgresiti
pa vista home, profesional, ultimate,...
cisto zmeden vprasa trgovca, kaj naj kupi
in trgovec, vi kar kupite osx, tam ne morete zgresiti
srus ::
Dolga leta delam na različnih Windovsih - tako desktopih kot serverjih. Vsekakor ta trenutek nabavi Visto - odloči se sam katero verzijo. Če sedaj nabaviš uradno Visto jo boš lahko kasneje brezplačno upgradiral na Windowse 7. Predlagam, da takrat ko bodo že kakšne pol leta uradno zunaj in bodo drugi uporabniki preboleli otroške bolezni.
Pri tvoji konfiguraciji in verjetnih aplikacijah ne vidim nobenih razlogov za uporabo 64 bitne verzije, predlagam ti da nabaviš 32 bitno.
V medijih vsi povprek pljuvajo po Visti - kaže, da je to moderno in nisi in, če ne počneš tega. Sam z njo delam leto in pol (Ultimate verzija) in ni ne bistveno boljša, ne bistveno slabša od XP. Ocenil bi, da je malenkostno boljša t.j. rahlo boljša v veliko malenkostih. Vsekakor pa zame tisti, ki nekomu predlaga instalacijo release candidata ni resen.
Pri tvoji konfiguraciji in verjetnih aplikacijah ne vidim nobenih razlogov za uporabo 64 bitne verzije, predlagam ti da nabaviš 32 bitno.
V medijih vsi povprek pljuvajo po Visti - kaže, da je to moderno in nisi in, če ne počneš tega. Sam z njo delam leto in pol (Ultimate verzija) in ni ne bistveno boljša, ne bistveno slabša od XP. Ocenil bi, da je malenkostno boljša t.j. rahlo boljša v veliko malenkostih. Vsekakor pa zame tisti, ki nekomu predlaga instalacijo release candidata ni resen.
cosmicsuper ::
Dolga leta delam na različnih Windovsih - tako desktopih kot serverjih. Vsekakor ta trenutek nabavi Visto - odloči se sam katero verzijo. Če sedaj nabaviš uradno Visto jo boš lahko kasneje brezplačno upgradiral na Windowse 7. Predlagam, da takrat ko bodo že kakšne pol leta uradno zunaj in bodo drugi uporabniki preboleli otroške bolezni.
No če povem po pravici, sem imel namen počakat, da win 7 uradno izidejo,za ta čas pa xp-ji. Ampak potlej je vseeno, če nabavim visto in potem pač upgrejdam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri OS za "slab" prenosnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5754 (5050) | GTX970 |
» | Računalniki postajajo 64-bitniOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12624 (10927) | MrStein |
» | Instaliranje win7 preko visteOddelek: Operacijski sistemi | 1173 (1120) | bluefish |
» | Windows 7 in virtualni cd-ji??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1598 (1426) | gregor2346 |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12997 (9229) | Icematxyz |