» »

RS232 modbus komunikacija

RS232 modbus komunikacija

_jura87_ ::

Da razložim moj problem...
V visual basicu.net sem napisal software z katerim lahko preko modbus protokola komuniciram za PLC-jem.Preden sem računalnik formatiral mi je program deloval povsem pravilno brez težav, zdaj ko sem pa računalnik formatiral pa mi več ne dela tako kot naj bi program deloval.Težava se pojavi v CRC kodiranju, katere prej ni bilo.Če program preizkušam na drugem računalniku prav tako vse deluje, torej je težava v mojem rač ampak ne vem kje.zanima me če je že kdo imel kakšen podoben problem in če bi lahko povedal ršitev? Razvojno okoolje uporbljam Visual studio 2005, prof ediditon.

20sdfj093f ::

Isti source, isto razvojno okolje, pa deluje drugače?

slawc ::

Skrajno nenavadno. Če prav razuem, si moral okolje na novo inštalirat. Je možno, da so kje kakšne nastavitve optimizacije sedaj drugačne?
LP, Slawc

int47 ::

Če na računalniku, na katerem tvoj program ne deluje poženeš kakšen drug program - npr. modbus poll komunikacija deluje?
Se je karkoli spremenilo? Verzija gonilnikov, drug USB->RS232, drugo razvojno okolje, pretvornik...?
Je z RS232 vmesnikom in 485 pretvornikom vse v redu? So instalirani vsi gonilniki?
Uporabljaš isti 232 vmesnik, kot prvič? Je USB, ali PCMCIA?, vsebuje podporo - način za 485 ?
Kateri 485 pretvornik uporabljaš? 2, ali 4 žice ? Je GND - oplet je povezan? Kako je izveden preklop smeri pri 2žićni povezavi?

Sam sem naletel na PCMCIA kartico, kateri je bilo pred prvo uporabo potrebno nastaviti kateri interni oscilator uporablja, brez tega je bitna hitrost odstopala. Kartica je imela tudi HW podporo za 485.

_jura87_ ::

ja komunikacijo sem preveril z programom hyper terminal(ki je vključen že v windowsih) in mi deluje vse normalno.Nekaj težav pa sem imel z inštalacijo gonilnokov za USB>rs232 pretvornik ki je od ATEN-a in sicer windows mi vedno javi da gonilniki niso najboljši za to napravo, vendar jih vseeno naložim in potem v device menegerju prav tako kaže da naprava deluje pravilno.No pa da še razložim probllem konkretno.Z svojim programom bi rad pisal vrednosti tipa single v krmilnik na točno določene lokacije.če povem v frame-u da želim začeti pisati na lokaciji 4000 in pri tem uporabiti 18 registrov, ne dobim odgovora krmilnika, če pa začnem pisati na lokaciji 4018 pa dobim pravilen odgovor in vrednosti se pravilno zapišejo, tako recimo na lokacijo 4036 spet ne morem zapisati meritev na 4054 pa lahko, torej lahko zapišem le na vsako drugo lokacijo.
Ne vem v čem je problem zato ker mi je prej program normalno deloval in prav tako tudi zdaj na drugem računalniku normalno deluje.tako da če je kdo imel podoben problem bi res bil hvaležen za pomoč...hvala že v naprej:)

20sdfj093f ::

Uporabljaš pri komunikaciji signale Data Terminal Ready in Data Set Ready ?

slawc ::

USB v RS232 je zelo tricky zadeva, ki lahko v sistem vnese precej latence. Je možno, da je ta tvoja naprava kakorkoli povezana s timeouti oz. pričakuje podatke v nekem časovnem obdobju?
LP, Slawc

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Esp8266 / arduino modbusRTU

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
242402 (1705) AndrejO
»

USB preko omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
131058 (698) Invictus
»

Kje kupit prenosnik z RS232 COM portom

Oddelek: Kaj kupiti
353843 (2801) johnnyyy
»

Merjenje napetosti akumulatorja z Arduinom

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
449592 (8320) Red_Mamba
»

kje kupiti PCMCIA MEMORY CARD in PCMCIA TO RS232 adapter?

Oddelek: Kaj kupiti
72207 (2174) Egii

Več podobnih tem