Forum » Pomoč in nasveti » kva je lohk sfukano
kva je lohk sfukano
FALLOUT ::
mam samsunga 900NF in voodoo 3000. Po kkšnih 15 minutah, mi začne na resulucijah 1024x768 do 1280x1024 monitor hreščat. zvok ki ga spušča je meja med hreščanjem in zelozelo visokim piskanjem. kva se je lahko sfukalo.
P.S. bil je že na servisu, pa je spet začel. Tokrat je le tišje kot prejšnič.
P.S. bil je že na servisu, pa je spet začel. Tokrat je le tišje kot prejšnič.
Loki ::
na pamet bi rekel, da monitor; in sicer katodna cev - kot posledica pregrevanja le-te.
nesi se enkrat na servis in ce ti ne morejo popravit (kar so ze jasno dokazali s tem, da ti je ponovno zacel piskat) jih prisili, naj ga zamenjajo (se mi zdi, da ce ne morejo popravit v 3 tednih, da morejo zamenjat).
nesi se enkrat na servis in ce ti ne morejo popravit (kar so ze jasno dokazali s tem, da ti je ponovno zacel piskat) jih prisili, naj ga zamenjajo (se mi zdi, da ce ne morejo popravit v 3 tednih, da morejo zamenjat).
Tomi ::
Pa kaj mora biti vse, kar ne dela, v tej temi vsaj, sfukano. Kaj res ne moreš uporabiti česa bolj primernega?
metrodusa.blogspot.com
Tomi: ja
ej sm probau spreminjat osveževalne pa ugotovu neki čudnga. Jst sm dal na 1280x1024 in je začel piskat, ko se mi je monitor segrel. grem nato v advanced options in vidm, da ma osveševalno že na 60Hz. Jo dam na 75Hz in monitor utihne.
pol dam na 1024x768 in monitor spet začne hreščat. dam osveževalno na 85Hz in monitor utihne. kva je zdej sfukano?
ej sm probau spreminjat osveževalne pa ugotovu neki čudnga. Jst sm dal na 1280x1024 in je začel piskat, ko se mi je monitor segrel. grem nato v advanced options in vidm, da ma osveševalno že na 60Hz. Jo dam na 75Hz in monitor utihne.
pol dam na 1024x768 in monitor spet začne hreščat. dam osveževalno na 85Hz in monitor utihne. kva je zdej sfukano?
stromar ::
ni kriva katodna cev in nič drugega razen visokonapetostnega transformatorja. Ko se segreje se tuljave na njm bolj raztegnejo kot feritno jedro in dobi "luft", in ti slišiš vibracijo tuljav oz. ferita. Morda bi pomagalo malo zatisnit šravfe s katerimi je zašravfan skupaj, če je pa komplet zalit pa ga moraš zamenjat. Poskušaš lahko tudi s silikonskim kitom zalepit okoli feritnega jedra, da ne bo vibracij.
ni panike, zdej dela. garancijo mam pa še dost dolg, če bi tut pr 85Hz začel hreščat. thanks
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A še komu piska monitor? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5587 (3858) | Pyr0Beast |
» | llyama 454proOddelek: Kaj kupiti | 1142 (1051) | krho |
» | Dva različna IIyama 454 monitorja???Oddelek: Kaj kupiti | 1197 (1108) | krho |
» | Samsung 757NF (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4817 (3832) | Marjan |
» | Monitor - na kaj biti pozorenOddelek: Kaj kupiti | 1082 (954) | frudi |