» »

Vprašanje za lastnike Teacovega 40x pekača...

Vprašanje za lastnike Teacovega 40x pekača...

TheJack ::

Premišljujem o nakupu novega pekača. Teac CD-W540E se s svojo ceno (slabih 28 jurjev) ponuja kar sam od sebe.

Je pa en problem. Jaz hočem, da je cd-rom pri branju tih, za tegale Teaca (40/12/48) pa povsod piše, da je noro glasen. Glede glasnosti pisanja mi je vseeno, ker bom tako ali tako pisal z največ 16x hitrostjo (tožite me, ampak temule Z-CLV prav nič ne zaupam...), problem je pri glasnosti branja.

Baje je nekaj časa nazaj Teac izdal nek program, ki hitrost branja zniža na 40x. Zanima me, če je kdo od vas to zadevo preizkusil in kakšna je bila potem glasnost pri branju? Kako zadeva sploh deluje (jo je treba ob vsakem zagonu posebej vklopiti, ali se nekako zapiše v firmware?)?


Še podvprašanje: Ima morda kdo kakšne izkušnje z Liteonovim 32x pekačem? Njega cena je namreč pod 20 jurjev....

Lime ::

Jaz ti lahko potrdim, da je Teac pri branju in pisanju zelo glasen, hitrosti branja pa nisem poskušal znižati na 40x.

TheJack ::

Hmm...tečno. Resno premišljujem o 32x Liteonu. Za 16x pečenje bo dovolj, podpira correct EFM, baje je tih, predvsem pa je noro poceni. Bom še videl.

malinavc ::

zakaj hočeš 40x snemalnik, če boš zihr zapisoval sam z 16x ?
...odvisno s katere perspektive gledamo...

Malecky ::

search...........use it.....search......

Han ::

Ne bi rekel, da so Lite-Oni tihi. Če Teacu znižaš hitrost branja na 40x, se to zapiše v firmware in ostane pri tem dokler spet ne poženeš programa in spremeniš hitrost.

Ne vem zakaj bi za branje uporabljal pečko?! Za take stvari so CD in DVD-ROMi. Jaz sem s kombinacijo Toshiba DVD + Teac CDR zelo zadovoljen.

Pancho ::

Meni osebno se 40 kratni Teac ne zdi pretirano glasen, spoh ce ne nameravas pect z vec kot 16 kratno brzino.
Sem pa preprican, da teac bolj kvalitetno zapece CD kot LiteON. Izkusnja: na 16x Philipsov medij sem zapeku glasbo, ki jo je izbircen veksler u avtu mojega kolega brez tezav predvajal.

Teac pa tko al tko rula ze dolg cajta, boljsi je po mojem le Plextor, ki pa je predrag. Se en argument za teac: mount rainier paketni zapis podpira.
LP, Pancho

TheJack ::

Grrrrr.... Sem imel že celo stran napisano, pa je elektrike zmanjkalo. Prekletowje. No sedaj pišem v Wordu, tako da neprijetnih presenečenj ne bo več.
No, pa gremo še enkrat od začetka.....

Stvar je taka. Imam Teaca CD-532E-B (32x) in PlexWriterja PX-W8432T (8x/4x/32x). Zla usoda je hotela, da sta ga oba dva začela sedaj naenkrat srati, tako da moram zamenjati oba.

Teac tu ni problematičen, saj mi je zvesto in dobro služil skoraj šest let. Bil je tih in prebral je vse, kar si mu dal, ne glede na to, kako spraskano, umazano je bilo in na kakšnem stružilniku je bilo posneto. No, sedaj vsaj drugega pogoja ne izpolnjuje več, saj je postal pri prebiranju cedejev precej izbirčen in počasen, kar kaže na to, da se mu počasi bliža konec življenjske dobe. Po skoraj šestih letih ZELO intenzivne uporabe ni to nič čudnega. Brez dvoma najboljši cdrom, kar sem jih kdajkoli imel.

Popolnoma drugačna zgodba je z vseh strani tako hvaljenim Plextorjem. Po nekaj več kot treh letih nikakor ne intenzivne uporabe (en ali dva spečena cedeja na teden, za branje ga pa nisem uporabljal, saj je kot bralnik, milo rečeno, porazen), ga počasi jemlje vrag. Z najvišjo hitrostjo (8x) snema le še na najdražje cedeje (TDK reflex ultra), medtem ko se mu pri večini ostalih pri tej hitrosti nekje na sredini ustavi in javi napako. Pa tudi če cd posname do konca, so na njem potem CRC-ji. Tako sem bil prisljen preiti na 4x hitrost snemanja, ampak tudi tu ne gre vse gladko. Tako je v zadnjem mesecu zajebal že kar nekaj cedejev (prej nikoli nobenega!). Situacija se je nekoliko izboljšala, ko sem zadevo odprl in očistil lečo.
Kar se mene tiče, lahko mirno rečem, da bolj precenjenega sranja od Plextorjev računalniški svet ne pozna. And you can quote me on that!
Skratka, jeba. Jasno je, da perfekcionist kot sem (to ste verjetno že ugotovili, ko sem napisal, da ne bom snemal z več kot 16x hitrostjo, ne? :D), s tem ne morem živeti. Hočem pekač, ki piše do bita natančno, vedno in povsod.

Kar se zamenjave za Teaca tiče, sem se nekako že odločil za Toshibo SD-M1612, ki mi bo služila predvsem kot bralnik cedejev. Kljub temu vas prosim za nasvet (predvsem tebe, Han, ki to Toshibo imaš). Kako dobro bere ''neoptimalne'' cedeje (spraskane, umazane, posnete na takih in drugačnih pekačih, medije vprašljive kvalitete....)? <-- To je moj najpomemnejši pogoj za bralnik. Prebrati mora vse (no, vsaj večino), kar mu daš. Biti mora tih. Imeti mora sprejemljiv dostopni čas. Nepomembni pa nista niti hitrost in zanesljivo ripanje glasbenih cedejev. Ali ta Toshiba izpolnjuje te pogoje? Vsekakor je sprejemljiva glede cene (slabih 15 jurjev), saj ni dosti dražja od (dobrih) cd-romov.

Glede pekača so pogoji še bolj jasni. Daaaaleč na prvem mestu je zanesljivost pisanja. Pisati mora na vse. Pisati mora zanesljivo brez enega spuščenega ali napačno zapisanega bita. Snemal bom tako ali tako pri 16x (vsaj zase ;)), tako da je hitrost pisanja nepomembna. Biti mora tih in imeti dolgo življenjsko dobo (daljšo kot Plextor, vsekakor). Nepomembno pa ni niti branje, saj imam rad v računalniku dva bralnika cedejev. Predvsem je tu pomembno da bere vse in kratek dostopni čas. Za hitrost pa še raje vidim, da je 40x, ne pa 48x. Nič ne škodi, če zna delati kopije zaščitenih cedejev, ostale stvari so pa tako ali tako samoumevne (da so njegovi izdelki berljivi povsod, overburning, zanesljivo ripanje glasbe, neproblematičnost...).
V igri sta dva: LiteOn LTR-32123S (32/12/40) in Teac CD-W540E (40/12/48). Prvi pri Mlacomu pride 19.800 SIT, drugi pa 27.720 SIT. Popolnoma jasno je, da je Teac boljši. Je pa tudi za skoraj tretjino dražji. Moja logika je takale: Ker sta oba pekača narejena za 32x oz. 40x snemanje, bi morala pri 16x hitrosti oba snemati superzanesljivo. Imam prav? Če imam, potem je po moje bolje kupiti LiteOna, saj je precej cenejši. V tem primeru bi namreč dobil DVD in pekač za manj kot 35 jurjev!
Kaj pa vi mislite?

Da še odgovorim na nekaj vprašanj...

malinavc: 16x pekačev (na žalost) več ne prodajajo...
Malecky: ?

Han: Baje so Liteoni precej tihi (vsaj tisti, ki berejo s 40x hitrostjo).
Fino je imeti dva dobra bralnika v računalniku.

El Pancho: Mount Rainier je verjetno odlična zadeva. Ampak vsaj zame pri nakupu ni odločilna. Še posebej pri taki razliki v ceni. Za osem jurjev, kolikor je med njima razlika v ceni, mora biti argument v prid Teaca že kar precej močan. :D


Pa hvala za morebitne odgovore in mnenja...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Malecky ::

Malecky:?

Search uporab pa boš nedavno tega dobil en doooolg thread o tem!!

PS, ne mi o glasnosti Teaca govort ker če bi bil sploh glasnejši od 40dB pri polni pari
me nebi ubilo, glih da Volcano 7 pri 3K rpm preglasi pa to itrak za 3min kolkr dolg traja za CD
in ne bit bedni....

TheJack ::

Ta thread (in ostale o tej tematiki) sem prebral že takrat (če misliva istega). Ampak mi ne ustrezajo čisto.
Prvič, govora o Lite-Onih je na tem forumu zelo malo, saj pri nas še vedno veljajo za tajvanski crap (v tujini so precej cenjeni, poleg tega pa je Lite-On, kolikor vem, trenutno največji proizvajalec pekačev na svetu).
Drugič, cene so se od takrat že kar precej spremenile, saj padajo takorekoč dnevno. Tako danes pride (cene so z Mlacomovega cenika. Če kdo ve še za kakšno slov. podjetje, ki objavlja svoj ažurni cenik na netu, naj mi prosim pove) 32x Liteon 19.800 SIT, 40x Liteon 22.200 SIT, 40x Teac pa 27.720 SIT. Ostali so predragi. Kaj se pri teh cenah splača vzeti? Se splača dati za Teaca 8, oz. 5 jurjev več kot za Liteona? Je vreden dodatnega denarja?
Tretjič (najbolj pomembno), moje zahteve glede pekača so precej drugačne od zahtev velike večine ljudi na tem forumu. Niti malo me ne zanima hitrost pečenja, ampak le zanesljivost pekača in kvaliteta spečenega (+ tihost, kratek dostopni čas, dodatne funkcije...). Pravzaprav, če bi jih še prodajali (po ustrezno nizkih cenah, se ve), bi takoj vzel 16x pekač.
Zanima me predvsem razlika med Teacom in Liteonom... Bosta pri 16x hitrosti oba pekla enako zanesljivo? Bodo njuni proizvodi povsod enako berljivi? Kako je s CD-RW-ji? Glasnostjo? Dostopnim časom? Dodatnimi funkcijami (Mt Rainier, overburnining, correct EFM encoding, 99 min cdji...)? Življenjsko dobo?

Slišal sem tudi (na tem forumu), da ima 40x Teac probleme z nekaterimi ploščami, baje tudi z Elitko, ki jo imam jaz. Koliko je resnice na tem?

Še nekaj.... Se da mogoče še kje dobiti 24x Teaca (novega, seveda)? Kakšna je cena?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

kuglvinkl ::

TheJack: takor rekoč si mi vzel besede izpod keyboarda, iščem namreč štanco s točno takimi specifikacijami (zanesljivost..., ne bom ponavljal)

Sem videl v eni štacuni Teaca 24× za okrog 25k SIT, ampak nima smisla, ker je pri uvozniku Izid.si 40× že za okoli 26k SIT (just stay awwy from Mlacom).

In kaj mi šine. Teaci imajo dve leti garancije, Lite-oni pa eno. Če ne drugega se mi morda splača odrinit 5k SIT več za podaljšano garancijo.

Po drugi strani, slej kot prej (oz. že), bodo podjetja predstavila 48× nike. Torej se bo cena 40× znižala. Kul bi blo, da bi se ravno na 20k SIT.

Your focus determines your reallity

bond007 ::

btw 16 kratni pekač še prodajajo v comtronu - LG8160 (16/10/40), pride te pa manj ko 15 jurjev - zlo ugodno če mene vprašaš, pa tut kr kvaliteten po testih je dobu 9 od 10 pik

Dami ::

Js sn kupu tega teaca takoj k je ven pršu in dal 44k za OEM. Še nikol mi ni blo za karkoli tak žal. Poleg preplačanosti so bli problemi non-stop. V xpjih ni in ni hotel snemati, ker kot se je izkazal, mi ne dela drugje kot na secondary al pa primary slave in obvezno na konc kabla. Na master mora takisto biti nekaj (disk al pa cdrom) kr drugač spet tema. Na mlacomu so mi itak skoz govoril naj dam 98 gor kr tam v redu dela. Pol s časoma opažam da ma tud pri snemanjih probleme. Določene cd-je (gta3 cd2 in Heroes of MM 4 cd2) enostavno ne more posnet v redu. Gta že posname, vendar se tega cd-ja pol ne da kopirat. Homm4 pa tud posname ok, sam se pol sploh ne da inštalirat ker pri 99% javi eror. Pa ni pomagal al sn ta dva cd-ja zapeku iz .bin fajlov al pa cd-copy. Pa ene par cdjev zapeče v redu in jih tud prebere pol v redu (pekač) sam cd-rom jih pa sploh ne prebavi.
Ne vem, mogoč sn izjema, sam ne kupim teaca nikol več. Rajš plextorja al pa liteon-a.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

bf4ed ::

Zdaj vam pa še jaz nekaj povem!

Teac in edino teac,dvd pa od pioneera če kdaj kupim.

Mam teaca 40x cdrom CD-540E pa recorder 8x CD-W58E.

Mel sem probleme in vse so bili krivi windowsi 98 in xp!
Sem formatiral pa je delalo vse v redu kak še vedno dela.
Če vas kaj jebe potem 1. uninstal nero pa na novo gor dat pa ne dajat dma gonilnike od vie gor.Vse je programsko če kaj jebe.Če ne mi niti zdaj ne bi delalo.

Pa ne čakat da pridejo novi ven pa potem kupit starejši model, ker sem jaz hotel kupit 4x teaca pa je prišel ravno ta 8x ven pa niso več meli 4x.

Han ::

Toshiba ni tako dobra pri branju poškodovanih cedejev kot starejši Teaci. Če boš kupil za snemanje Teaca (24x bolje bere poškodovane kot 40x), to ne igra bistvene vloge, saj lahko takšne cedeje bereš z njim. Enkrat sem dobil v videoteki zelo spraskan DVD, katerega predvajanje se ni niti enkrat zataknilo... Toshiba je sprejemljivo tiha, definitivno tišja od Teacovega 40x cdroma, sploh pri nižjih hitrostih, ko je skoraj neslišna. Dostopni časi so dobri, hitrost branja podatkovnih CD(R) in CDRW plošč pa sega še vedno v sam vrh. Mislim, da glasbo ripa zanesljivo, a ne najhitreje. Začne s 13x in konča s 30x.

Če boš "cincal" med 24x in 40x Teacom, vzemi slednjega (pri Izidu seveda). Novejši ima bolj natančno mehaniko, večji buffer in podpira snemanje in branje 99 minutnih plošč. Poskusi pa se zmeniti, da ga lahko zamenjaš za 24-kratnika, če ti ne bo ustrezal.

TheJack ::

Najprej hvala lepa vsem za odgovore!

Bi odgovoril že prej, pa nisem imel časa, ker sem se včeraj lotil razstavljanja dveh računalnikov (zamenjal sem ohišja) - in to prvič v življenju! - nakar se je izkazalo, da bo to celodnevni projekt. Preden sta obe mašini zalaufali, sem ene petnajstkrat izgubil živce. In še danes me vse boli. Needless to say - tega ne bom več počel. :D :(

Glede cdromov sem se že nekako odločil, da bom vzel Toshibo in 40x Teaca pri Izidu, kar me bo prišlo par tolarjev manj kot 40 jurjev. Po mojem je to zelo ugodno. Malce na živce mi gre sicer, ker moram oboje naročiti v njihovi internetni trgovini (drugače je dražje), ampak bo že. Pozanimati se moram še o garanciji in o tem, kaj bo, če bo Teac delal probleme (kot opisuje Dami). Ju bom pa imel priklopljena na secondary IDE, Toshibo kot master in Teaca kot slave (tako kot imam sedaj že Teaca in Plextorja).
Verjetno grem ponju še ta teden. Držimo pesti, da bo vse v redu, kajti težav z računalnikom sem imel že včeraj dovolj za celo leto (in to prav s prekletim secondary IDE-jem!).;(

kuglvinkl ::

Glej da postaš v tej temi, da se krog zakluči (ali pa ne... hehe).
Your focus determines your reallity

Han ::

Lahko se tudi osebno zglasiš pri Izidu (distribucijski center v LJ na koncu Viča) in se zmeniš za popust. Meni so ga še vedno dali (cca. 4%).

Han ::

Danes sem bil tam. Izgleda, da so se res bolj usmerili na internetno trgovino, saj se za popust ne da vec zmenit. Poleg malo visje cene pa ti zaracunajo se 500 SIT manipulativnih stroskov. :(

Sam trgovec mi je rekel, da je najceneje, ce narocis robo v IziShopu, potem se pa ali sam oglasis ponjo ali pa jo posljejo. Pri ceni nad 40k SIT ne placas postnine...

DeLonghi ::

DAmi> imel sem skoraj iste probleme, dobil skoraj zivcni zlom, nakar cisto na koncu (tik pred tem, da zamenjam teaca za liteona) zamenjam IDE kabel (prej sem imel ata66/100, sedaj dal navaden ata 33) in voila-ne mores verjet...zacel je snemati VSE brez problema in brez napak...
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

Dami ::

Men na obeh kablih enako sirje:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

DeLonghi ::

Potem pa kojci v stacuno, opis napake in zamenjat! ..skoda zivcev pa nesigurnosti
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

Tzar ::

Fantje se splača izkoristit nakup prek Izishopa, ker bojo sle kmalu cene gor. Pa pri takih nakupih se probajte zmen s kaksnihm frendom (ce niste z lublane) k mata potem ob nakupu v vrednosti 40k brezplačno dostavo.
Se bo pa stran kmalu posodobila, kjer bova s kolegom dodala še kar precej artiklov.
Življenje je lepo!

kuglvinkl ::

In kje je logika, da bodo šle cene gor? Na svetovnem tržišču zmanjkuje leč? Da ni to muha Teaca, Izida? Eh jebiga, bomo šli pa drugam. Lite-onove cene bodo šle ziher dol.
Your focus determines your reallity

DeLonghi ::

RAM je sel gor..za 100%...jebemti, sovrazim to logiko..enkrat dol potem gor...mater nobeni komponenti ne varira tako mocno cena kot RAMU;(
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

Dami ::

Delonghi: a misliš da nisem težil v štacuni? Sam kr je to bil mlacom tak nisem kej pričakoval. Kr njim dela na 98 lepo js pa niti pod razno nisem hotu xpjev zamenjat smo vsi vztrajal pr svojem.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

DeLonghi ::

Dami, direkt tezit k sefu...pa fajn je, da imas nekoga sabo, ki zna gobcat..tocen opis napake povej in prinesi sabo ce je treba masino in ene 10 CDjev..pa naj se oni jebejo s tem...enostavno nisi ti kriv ce ti ne dela! ti si ga kupil novega in to TEACa in naj se oni s tem ubadajo
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

kuglvinkl ::

Kaj je? Imamo torej še eno firmo, ki se trudi biti na vse pretege podobna Mlacomu?
Your focus determines your reallity

Pisk ::

Kupi Liteona 32x retail, je solidna zadeva, ki je prepričala celo gigante kot npr. Sony in TDK, ki te identične enote prodajajo pod svojimi imeni.

TheJack tukaj bi te popravil: "V igri sta dva: LiteOn LTR-32123S..."

Liteon pri Mlacomu ni LTR-32123S ampak LTR-32125W
to je identičen 48x liteonu, in če hočeš ga lahko celo flešaš s firmwarejem od omenjenega 48 kratnika:

LiteOn LTR-32125W, LTR-40125S users can "overclock" their recorders to the latest LTR-48125W model with a simple firmware upgrade. The exact procedure is posted below for anyone who wish to try it. This can void your warranty so do it at your own risk!

a) Download the VS01 or a newer VS02 firmware
b) Download the mktflash firmware updater
c) Boot in plain DOS and make sure no CD-ROM drives are loaded
d) Type mtkflash "x" w /b vs01.bin

where "x" is a number from 1 to 4:

1: Primary master
2: Primary slave
3: Secondary master
4: Secondary slave


The firmware updater will flash the new firmware to the recorder. It will take sometime to finish, turn power off and after switch power back you have a brand new 48x recorder, with Mt. Rainier supported. Read here our test results: http://www.cdrinfo.com/forum/topic.asp?...

In case you wish to downgrade you drive to its original state, here you can find previous firmware (just replace the vs01.bin with the name of the new firmware).
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Pisk ::

Še par besed o Liteonu 32x:
- Glasbo prebiraj(ripaj) s 16x in zapisuj z 12x (lahko kar z Nero-cdcopy; Nero >v5.5.7.8.).
- Uporabi Emtec 74' medije (nekdanji Basf; 16x ali novejše -imajo strahotno odbojnost!) made in germany/france/italy nikakor pa NE made in india!!!

Preizkusi zgornje napotke in povej, če si uspel dobit osebo, ki je ločila kopijo od originala, saj so takšne kopije dejansko jitter-free.....

Try to believe! :)
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

bf4ed ::

:D

TheJack ::

Pisk: Hvala za informacije! Bil pa si nekoliko prepozen, kajti odločil sem se že za 40x Teaca. Mimogrede, z Basfom nimam ravno najboljših izkušenj. Njihove kasete so smrdele do neba (čeprav so nekateri prisegali nanje), s cedeji pa po mojem ni bilo dosti bolje. Je pa res, da Basfovih (oz. Emtecovih) cedejev nisem kupil že vsaj nekaj let.

Gremo sedaj k aktualnemu dogajanju.....

Dela!

Danes dopoldne sem dobil paket s Teacom CD-W540E in Toshibo SD-M1612 (Izid). Cena: 39.000 SIT.
Teac je bil narejen maja 2002, pri Toshibi sem pa pozabil pogledati. Zraven so prijazni pobje priložili še en IDE kabel, en Teacov inštalacijski cd in en čuden audio kabel (na enem koncu ima dva priključka).
Inštalacija je šla gladko, Toshibo sem priključil kot master, Teaca pa kot slave (secondary IDE). WindowsiXP so ju brez težav prepoznali in ju priključili na Ultra DMA mode 2 (upam, da je to v redu...?).
Teac ima firmware 1.0D, Toshiba pa se mi zdi da 1.04.
Nero in CloneCD sta Teaca brez težav prepoznala, pri Feuriu pa sem moral iti na net po driver. Oba dva sta pri branju dokaj glasna (vsekakor bolj kot 32x Teac, ampak to je razumljivo, saj vrtita plošče z 10.000 rpm, 32x Teac pa jih je s skoraj polovico manj), ampak ne pretirano. Vsekakor preeeecej manj kot 52x LG, ki sem ga imel zadnje čase v računalniku (sposojen). Teac ima po dobri stari navadi ubijalsko kratke dostopne čase, Toshiba pa ne zaostaja dosti. Glasbo ripata noro hitro (EAC, secure mode), Teac z 8x, Toshiba pa z 12x (Plextor je dosegal 1.7x!). V tehle parih urah nisem dosti preizkušal, zato spraskanih cedejev še nisem probal (jih tudi nimam ravno veliko 8-) ), DVD-ja pa nimam nobenega doma.
Kar se pečenja tiče, sem preizkusil le en CD-RW (10x), ki ga je Teac spekel perfektno. Kje bi dobil 12x CD-RW-je?
Pečenje pri višjih hitrostih bom preizkusil, ko bom imel kaj za speči. :D

Dve stvari sta me presenetili. Prva je ta, da ima Teac spredaj napis ''TEAC'' in ''40x WRITER'', kar do sedaj pri Teacih ni bila navada. Pravzaprav je to prvi Teac z napisom, ki ga vidim.
Druga zanimiva stvar je ta, da Nero pri ''Recorder Buffer'' napiše 8192 KB, kar je spet nekaj novega. Kolikor mi je znano, so namreč Teaci do sedaj javljali le razpoložljivi buffer (nekaj čez 6MB).

Jutri se bom lotil še iskanja najnovejšega firmwara za obe enoti in tiste zadeve za regije pri Toshibi. Mi lahko kdo kaj namigne?

To je zaenkrat vse. Držimo pesti, da bo tudi v prihodnje vse v redu. Nasvetov bom seveda vesel.



TheJack ::

Popravek glede CD-RW-jev. Teac tudi na10x CD-RW-je (lahko) piše z 12x hitrostjo. Sem imel pa to smolo, da je bil prvi cd-rw, ki sem ga sprobal SKC in pri njem so bile razpoložljive hitrosti le do 10x (ali pa nisem dobro pogledal). Pri TDK-ju imaš lepo na izbiro 4x, 10x in 12x.

Han ::

Teac je prehodno opustil pisanje oznak na vratca svojih pekačev, ko so začeli prodajati IDE enote. Vsi SCSI zapisovalci so imeli na enak način odtisnjeno hitrost (4x, 6x, 8x writer). Pri 24-kratniku (sprva samo na retail pakete) so hitrost zapisovanja spet začeli tiskati na vratca in dodali še ime TEAC.

TDK CDRW plošče sodijo med najboljše!

Za Teaca trenutno ni novejšega firmwara - pravzaprav je na netu starejši 1.0C, v katerem so zaradi "pritiska" uporabnikov spremenili sporočanje velikosti medpomnilnika.

Glede Toshibe sem pa že napisal, da "novejši" firmware naredi več škode kot koristi, zato ostani pri originalnem 1004. Če si boš sposojal/kupoval filme, glej da bodo vsi regije 2 in RPC1 firmwara ne boš niti potreboval. Jaz imam Toshibo dobrega pol leta in nisem v videoteki naletel še na niti en DVD regije 1.

TheJack ::

Hvala za informacije!

Še mimogrede: Kje bi dobil TDK-jeve 10x 700MB CD-RW-je? Preprosto jih nikjer ne najdem. Nobenih, ne samo TDK-jevih. Baje imajo v Comtronu SmartBuye, ampak tem ne zaupam ravno.

Pisk ::

Heh na podlagi izkušenj s kasetami.... 8-O
Ja no, kaj čmo, naslednjič bom bolj gledal komu dajem nasvete, še posebej takšne kjer smo porabili cele tedne snemanja/poslušanja in kup denarja za malo morje vseh pri nas dobavljivih medijev. Gluhim že ne. :\
Samo izjave o tvoji zahtevnosti ala 'no compromise' pa naslednjič kar zadrži, ker očitno ne sodiš v ta krog. :(
Ni mi pa jasno zakaj daješ CDRW na slave.
Ta detajl me res zanima :))
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

TheJack ::

Saj ti nisem mislil odgovarjati, ampak vseeno....

Zase posnamem izredno malo glasbenih cedejev. Imam pa zato originalov preko dvesto. In dobro opremo. Tako namreč delamo zahtevni (''no compromise''), ki nam za glasbo ni škoda denarja.

Za nasvet te nisem prosil. In če svoje nasvete tako zelo ceniš, jih naslednjič prosim obrži zase.

Pisk ::

"Saj ti nisem mislil odgovarjati, ampak vseeno...."
Saj tudi drugo si bolj malo premislil tako da se ti zdaj ni treba opravičevati. Si opravičen.

"Zase posnamem izredno malo glasbenih cedejev. Imam pa zato originalov preko dvesto."
Aha, hočeš rečt, da jih imaš veliko? :)) :)) :)) :)) :))
Joj s kakimi debatiram......
Uf..... in kaj sploh ima veze kolko originalov imaš??
Ti si začel nekaj okrog 16x, jaz sem ti povedal kako boš dobil maximum, če tega nočeš te nobeden ne sili.
Žalostno je le to kako si utemeljil zakaj ne Emtec.....
Sicer konec koncev to niti ne bi bilo tako žalostno, če se ti v zgornjih pisarjenjih ne bi imel za nekega know-how, kar je na žalost odločilno vplivalo na moj zadnji odgovor.

"In dobro opremo."
Si predstavljam. Če imaš celih 200 originalov potem imaš najmanj zlatega McIntosha, mogoče celo Levinsona SE :))

"Tako namreč delamo zahtevni (''no compromise''), ki nam za glasbo ni škoda denarja."
Potem ne trobi kako boš kopiral na 16x max., a ne?
Pa niti ne poskušaj z razlago kako si mislil na podatke ker tudi glasba so podatki in pri obojem veljajo enaki fizikalni zakoni vsaj kar se tiče integritete podatkov in življenske dobe, jitter pa je edini relevanten pokazatelj, vsaj pri tistih, ki ne premoremo naprave za umetno staranje.

"Za nasvet te nisem prosil."
Nisi prosil, si le spraševal.

"In če svoje nasvete tako zelo ceniš, jih naslednjič prosim obrži zase."
Drži, vendar boš ti naslednjič moral pripisati: "Ne verjemite vsemu, oziroma ne jemljite resno vsega kar pišem. Sem kljukast, majhen in nebogljen. Ne me tepst'". :)) :)) :P

V glavnem, svojih nasvetov niti ne, cenim pa ves vložen trud, katerega rezultat sem ti vljudno ponudil. Raje se ti poglej kako si pameten in kako pametne odgovore daješ. Kasetko Basfovo je on imel......
Za zahvalo pa se še nekaj frajerišeš.
Pač sodiš med tiste ljudi, ki si kar nekaj predstavljajo, namesto, da bi najprej sprobali, a se vseeno upajo imeti za super strokovnjake. Ko ti kdo tak način očita pa takoj defenziva :\

Saj vem, jaz sem kriv ker sem ti nasedel.
Bo v redu?
Sedaj sem najbrž spoznal kam sodiš, tako, da te v bodoče pač ne bom jemal resno.
O.K.?

Pa še kabel z dvema konektorjema si prvič videl, in če si sedaj na podlagi te tvoje izjave upam trditi, da si popoln laik bo spet huda voda... Tak je ta svet.

Raje povej zakaj imaš TEACa na slave.
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Dami ::

No, js mam teaca na slave kr mi na master, kot sem že povedal, ne dela. Bog ve zakaj.
The Jack, zgoraj si napisal da ma teac 1.0d firmware. Si ziher?? Na netu je sam 1.0c, razen za 24x model obstaja 1.0d.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

webby ::

Jest mam moj TEAC kot vse TEACe dosedaj na Master, na Slave mam pa CD-ROM, pa mi dela vse. Mogoče si "pozabil" na jumper pri TEACu, pa da za to ne dela. Če to ni to... pol pa ne vem kaj je.

TheJack ::

Dami: Precej ziher. Tako ob zagonu, kot tudi Nero napiše 1.0D.

Pisk ::

Dej cepec kako si lahko PRECEJ ZIHER? Ali JE alpa NI. ;( Štroncade si pršparaj za druge forume.
Tukaj je POMOČ IN NASVETI ne pa MOJE OSBENE FILOZOFIJE, NAKLADANJA, LOVSKE UGOTOVITVE IN PREPRIČANJA.
Bo šlo?
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pisk ()

TheJack ::

Ej fantič, a si lahko tako dober in nehaš smetiti po topicu? Bo šlo? :D

Sergio ::

nivo in kultura dialoga. če ne, bom postal jezen pa začel nazive talat.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

TheJack ::

Temu se reče hitrost.... :D

Sem se pa pred poldrugim mesecem spraševal kje ste, ja.

Sergio ::

ma ja, dobil sem link v enem drugem threadu in nisem pogledal datuma.

to, da se tema že takrat ni moderirala, je logično, saj smo bili vsredi počitnic.

morte pa priznat, da vas držimo kar precej na kratko. no - tiste, ki si to zaslužijo.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

teacovi pekači-da ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
221988 (1491) AngelOfDeath
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515147 (4460) wilecoyot
»

Teac 48x12x48 ?

Oddelek: Kaj kupiti
191606 (1237) TheJack
»

Teac cdW540E v winXP - ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
171781 (1456) TheJack
»

Vaše izkušnje z raznimi CD-RW pogoni prosim (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
605527 (4520) ender

Več podobnih tem