» »

Vaše izkušnje z raznimi CD-RW pogoni prosim

Vaše izkušnje z raznimi CD-RW pogoni prosim

«
1
2

AtaStrumf ::

Sem glih nabavil TEAC 24x pečko pa me mal zanima a sem dober kupil al slabo, zato me zanimajo vaše izkušnje z TEAC-om 24x in tudi drugimi CD-RW-ji, da mal primerjam.

Kako vam recimo vaš pekač:

1. copira igre (branje in pisanje, original in copije) glede na razne zaščite, ki jih le-te imajo ali pa tudi ne,
2. kolk hitr in kolk kvalitetno ripa musko,
3. kako hiter je z CD-RW diski (pisanje in branje),
4. kompatibilnost z raznimi mediji,
5. kvaliteta posnetih CDR-jev (a jih predvaja povsod (stolp, avtoradio, stari CD-ROM-i) al kje ne delajo recimo, če so posneti pri višjih hitrostjih snemanja),
6. kolk je kaj glasen,
7. kake cool dodatne funkcije,
8. gretje
9. in seveda tudi kolk je zanesljiv, trdoživ, ...

Upam, da ni preveč :D

Han ::

Preberi si opise na CDRLabs, CDR-Info in recimo CD Freaks. Sam imam sicer starejšega Teaca (SCSI 8x), s katerim sem nadvse zadovoljen, tvoj model sem pa namestil prijatelju in zaenkrat deluje odlično.

1. kopira praktično vse - vedno se najde rešitev
2. do 40x, brez napak
3. pisanje 10x, branja nisem preizkusil (glej teste)
4. odlična
5. zelo dobra, plošče je moč predvajati praktično povsod, je pa seveda odvisno, kakšno podlago imajo; najbolje, da sam preizkusiš kompatibilnost
6. pri višjih hitrostih kar precej
7. preberi opise; najavljen je nov firmware z Mount Rainier standardom paketnega zapisovanja na CDRW plošče
8. ni sile
9. Teaci sodijo med najbolj zanesljive in trdožive pogone

bastadu ::

Ponavadi se take stvari sprašuje, preden zadevo kupiš, ane?:P ...no vsaj pri meni je tako;)

AtaStrumf ::

Han to izčrpno (hvala) poročilo predvidevam, da si govoril za TEAC-a 24x, ne?

Ja res ponavadi to sprašuješ prej, ampak ker sem mal na hitrco nabavil nisem uspel vsega preučit, pa me zanima a sem v redu kupil, al bi bilo boljš kaj drugega.

Sem že bral opise na CDRinfo in CD freaks, pa na CD Freaks nimajo opisa TEAC 24x, na CDR Info pa je opis samo je že precej star. Mogoče so z kakšnim novim Firmware-om kaj izboljšali, dodali itd. Pa a ma TEAC kakšen pameten page ker jez najdem same bedne sajte, ki mi nič pametnega ne povedo o pekaču in firmware-ih zanjga? Grem sčekirat še CDR Labs!

ender ::

Imam TEAC CD-R55S (SCSI, 4x12), v ponedeljek grem kupit TEAC 40x (pri anni ga majo baje za 32k SIT)
Podatki o mojem:
1. kopira igre brez zaščit (stvar je že zelo stara)
2. branje muzike: 12x, vendar cachira, zato ga ne uporabljam. Ugotovil sem, da brez težav kopira zaščitene audio CDje (zaščiten Natalie Imbruglia: White Lilies Island prebere kot da nima zaščite)
3. ne podpira
4. dela z vsem kar sem dal noter (tudi odlično bere CDje, ki jih drugi cd-romi sploh ne vidijo)
5. dela povsot (razen 90min medijev moj radio noče brat pravilno - preskakuje)
6. tih
7. SCSI :)
8. med pečenjem je kar topel, vendar je itak osamljen na vrhu škatle (imam 5 5.25" rež)
9 zelo zanesljiv, čeprav nima burn-proofa, lahko delam med pečenjem skoraj vse (ne smem edino vstavit novega CDja v CD-ROM in ga poizkusit prebrat). imam ga že 2.5 leta, v tem času sem posnel ogromno CDjev (10-20/mesec), vendar je žal postal prepočasen. kljub temu ga bom obdržal, tudi ko kupim novega

AtaStrumf ::

ender no lepo, da si se oglasil tu, da vsaj tebi preprečim polom, ki sem si ga sam privoščil. Tudi sam se nasedel na to anni-jevo foro, da imajo 40x TEAC-a za 32k. Bull shit. Imajo TEAC-a 40x24x10 ta 32k, samo prva cifra je hitrost branja, šele druga pisanja in tretja prepisovanja. Pa sem trikrat preveril in so me vseeno zavestno nategnili. Najprej pošljem e.mail in vprašam takole:

Sem naletel na reklamno pasico, ki pravi da prodajate TEAC-kove pekače 40x-ne za 32k SIT. A je to res, kolk je kaj tega na zalogi, in ali je to končna cena (z DDV in vsem)?

LP Luka

in dobim odgovor takole:

Cena drži, zaloga je, za ziher pa prilagamo še ponudbo.

LP,
Marko Zver

<>
*************************
Marko Zver
ANNI d.o.o.
Podutiška 92, 1000 Ljubljana
mailto:marko.zver@anni.si
tel: +386 1 583 99 92
fax:+386 1 519 98 01
*************************

Potem, poličem in isto vprašam in mi spet potrdi, da je res.

OK pridem tja, preden kupim, še enkrat vprašam v živo in mi spet reče da ja. Potem plačam in grem en štuk nižje dvignit in mi poturi v roke 24x-tko, pa razlagam modelu, da se je zmotil, da sem kupil 40x-tko, pa mi pol on končno pove v čem je fora in jaz nisem mogel verjeti. Seveda bi še vedno lahko vzel 40x-tko, a za doplačilo cca 10k SIT, ki pa jih nisem imel in niti nisem bil pripravljen dati. In pazi to obadva sta bila kao ta zadnja, da si nebi jaz kaj preveč zmišljeval in ostal brez obeh. Tako da jih pošlji v kurac še zame. Če bi to vedel , bi raje kupil Lite-On-a 32x za 33k SIT in tebi predlagam, da storiš prav to. Anni napizdi kaj nategujejo folk, pol pa pejd v PCX lepo po Lite-On-a 32x za čuka več. Je boljši pekač od TEAC-a kot berem zadnje čase. Predvsem pri zaščitenih CD-jih in pri CD-RW-jih.

Han ::

Ja, pisal sem za 24x in kar velja splošno za vse Teace. Lite-On je sicer solidna firma, a po kvaliteti zaostaja za Teacom, tako da se ne preveč sekirat. Tistih 15 sekund, kolikor 32x hitreje posname cel CD, je pa tudi praktično zanemarljivih.

Teac 24x peče na praktično VSE CDR plošče pri najvišji hitrosti, kvaliteta zapisa pa je nadpovprečna. Kar se zaščit tiče: vedno se najde rešitev. :D

ender ::

eh, potem bom pa kupil TEACa v Mlacomu - 37k SIT. glede kopiranja zaščitenih CDjev - če sem lahko do sedaj živel brez tega, bom lahko tudi v prihodnosti.
vseeno, hvala za opozorilo

Han ::

Še dve uradni strani: OEM (firmware, podatki o pogonih) in nemška uradna stran, kjer lahko prijaviš tudi kakšno napako, željo ali pa se samo pozanimaš o podrobnostih.

MadMax ::

Ata: me veseli, da si zbral pogum in cas za razlago, da ne bojo se koga "na suho"...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

krucymucy ::

Jest mam liteon-a 32x12x40 ... pa me je kar prijetno presenetu!
Ni firma kot teac, sam je pa kul za musko ripat povrečje pride tud do 35x in več!

AtaStrumf ::

No nekaj sem pa le našel o teh firmware-ih na tej nemški strani, samo mislim da jo te stvari spisal en nemc, ki mu angleščina ne gre ghil preveč dobr. Jaz imam že original gor ta najnovejši firmware 1.0C, samo me zanima v čem so izboljšave gleda na osnovni firmware, ki ga je imal pogon, ki so ga testirali na raznih straneh na internetu. A so dodal podporo za Mound Rainer (al kera gora že) al ne ipd.

Totalna tema tile TEAC-ovi sajti.

Han ::

Hmm, kaj vse bi pa rad videl na njihovih straneh? Na japonski enostavno izbereš pogon, ki te zanima, in dobiš pregledno tabelo s podatki. Če iščeš nov firmware, spodaj izbereš pečko, prebereš kaj je novega in si ga pretočiš...

Za tvojega npr. lepo piše:

1.0A -> 1.0B

- When starting or changing the track of Audio CD, in some cases, it took relatively long time to start The starting time was shortened.
- In some cases, the drive could not read the ISRC of the CD-R and CD-RW disc. This problem was corrected.
- After writing 99 track data with Track-At-Once operation, in some cases, there was an error at "finalization". This problem was corrected.
- Writing quality was improved.

1.0B -> 1.0C

- Some of high-speed CD-RW media write performance is to be improved.

MikeP ::

kupi cisto novi TEAC CD-W540E 40/12/48 pri Mlacomu.
TEAC CDRW 40/12/48 IDE OEM 31.300 37.560 SIT z DDV.

Odlicen model, poglej si podatke tukaj...TEAC

AtaStrumf ::

Tistga iz a na b verzijo nisem najdu, tistga iz b na c pa sem, pa ne razumem:

Some of high-speed CD-RW media write performance is to be improved

Kva hudiča naj bi to pomenilo. Dobesedno to pomeni kaj še morajo popraviti, ne pa kaj so popravili. Zato sem tudi rekel, da je stvar pisal nek nemec, ki mu angleščina povzroča nemalo preglavic. Kolikor jaz vem je zgornji stavek v prihodnjiku. Rajt? Pa kaj je z obljubljenim Mount Rainerjem? Pa zakva točno je sploh dobra ta gora? Saj imamo že packet writing (InCD, Direct CD).

Han ::

"Some of high-speed CD-RW media write performance is to be improved" je res malo zgrešeno napisano, čeprav si lahko to razlaga tudi tako, da bi zapisovanje na nekatere CDRW plošče moralo biti zdaj boljše oziroma hitrejše...

Mount Rainier standard naj bi bil kmalu podprt v samem operacijskem sistemu (Windows XP), zato ne boš potreboval posebnega programa (zdaj rabiš npr. DirectCD, InCD ipd.) za paketno snemanje na CDRW. Mount Rainier tudi omogoča, da lahko na obstoječe CDRW plošče začnemo zapisovati skoraj takoj, saj formatiranje medija poteka v ozadju. S tem ne dosežemo samo večje zanesljivosti, ampak tudi standarden zapis, ki ga bodo znali prebrati vsi kompatibilni pogoni.

Tzar ::

Obrnite se na podjetje Izid d.o.o., ki je pooblaščeni in uradni zastopnik za TEAC, Logitech, Matrox, Maxtor ter Gainward.
Tam boste dobili najboljše cene.
lp
tzar
Življenje je lepo!

chucki ::

hm teac sam teac vam gre po glavi! samsung tudi dela BP! itaq maš pa garancijo 1 let! več kot 1 let pa ziher ne boš imel tega snemalnika!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Han ::

Še glede novega firmwara, ki bo podpiral Mt. Rainier: CDR-Info je objavil novico, da bi se naj to zgodilo konec meseca. No, sam bolj verjamem, da bo firmware na voljo enkrat maja.

Sicer pa M$ tako ali tako mečka s podporo zanj...

AtaStrumf ::

Thanx za info Han. Tist je pa res dvoumno napisano, čeprav je logično to kar si ti napisal, samo nebi pričakoval takega jezikovnega lapsusa od folka, ki skrbi za TEAC-ov sajt.

Han ::

To piše tehničen folk, ki se nima časa ukvarjat z izgledom, lepoto ipd. strani, še najmanj pa s slovnico. Glavno, da vse funkcionira...

Bodi vesel, da sploh prideš do novega firmwara in opisa sprememb. Na tem področju Teac lepo skrbi za uporabnike. :))

AtaStrumf ::

Ah Han ti si pa res skromen. Jaz sem bolj kompliciran tip in hočem, da je vse kot se spodobi. No saj zdaj sem kar zadovoljen z vsem skupaj in še enkrat hvala za pomoč.

Han ::

Še kar zadovoljen? Hmm, jaz bi bil zelo zadovoljen. Imaš eno najboljših pečk, ki jo podpirajo praktično vsi programi za snemanje: Nero, CloneCD, Feurio, CDRWIN, WinOnCD, Easy CD Creator, NTI CD-Maker, VOB InstantCD, Fireburner, Blindwrite Suite, Exact Audio Copy itd. Dobil si jo relativno poceni, deluje brezhibno, podpora je zagotovljena, imaš garancijo... Kaj še hočeš več?

chucki ::

jao klepci ker senmalnik pa ne podpira vseh programov za snemanje! jao klepci!8-O
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

ender ::

Ok, včeraj sem kupil TEAC CD-W540E, moram rečt, da je super zadeva. (sicer mi je ratal prvi CD ki sem ga z njim pekel uničit, ampak to je za pričakovat, če mu daš eno leto star no-name CD pečt pri 32x hitrosti :) - šlo je za muziko, in od tam, kjer je preklopil nad 16x hitrost, je bolj ali manj samo še šumelo; z Mitsui problemov ni)

AtaStrumf ::

Kaj več še hočem. Uuuuuuuuuuu!!! Raj me ne spraševat takih stvari, k ko enkrat začnem naštevat ne znam nehat:D .

No lahko bi tko kot ender za 5k več nabavil TEAC 40x-ko pri Mlacomu (čeprav sem že 100x rekel, da tam kupoval več ne bom) in si prišparal še eno minuto pri snemanju in imel Mount Rainer, samo tudi to nebi bilo perfect.....

Nezadovoljen sem predvsem ker sem mislil da kupujem 40x-ko pa sem kupil 24x-ko in ker ne podpira kopiranja Safe disk v 2.5X zaščitenih CD-jev.

...

TheJack ::

Mene kar malo skrbijo tile novi CD-RW pogoni. Res da so hitri (kolega je ravno kupil 24x Teaca), ampak bojim se, da zanesljivost čedalje bolj šepa.

Lep primer je 40x snemanje na razne no-name medije. Šur, saj je res hitro posneto, pa bo plošča potem sploh v redu? Morda ja, morda ne. In to me moti. Današnji pekači imajo preslabe sisteme za prepoznavanje kvalitete medijev. In bojim se, da so za to krivi tudi raznorazni testi (na internetu ali v časopisju in revijah) takih in drugačnih ''strokovnjakov'', ki jim je pomembna le hitrost, zanesljivost jim pa preprosto dol visi. In tako so najbolje ocenjeni pekači (temu pravijo ''boljša kompatibilnost z mediji''), ki na vsako sranje snemajo z najvišjo hitrostjo in jih pri tem malo briga ali bo plošča potem čitljiva (povsod) ali ne.
Pri tem prednjačijo Lite-Oni, izgleda pa, da je temu trendu podlegel tudi Teac, saj njihov zadnji pekač (40x) jasno daje prednost hitrosti pred zanesljivostjo.
Prvič, zadeva bere cedeje z 48x hitrostjo. In to je pekač podjetja, ki ni nikoli naredilo cd-rom enote, ki bi brala z višjo hitrostjo od 40x (in so za to brez dvoma imeli dober razlog!). Posledica tega je hrup in manjša zanesljivost.
Drugič, hitrost snemanja vsake cone (Z-CLV) so dvignili na maksimum. Posledica tega je prav tako hrup, manjša zanesljivost, da o vzdržljivosti ne govorimo. Zakaj neki so to storili? S tem so pridobili morda nekaj sekund pri snemanju cedeja, izgubili pa ogromno. Preprosto - zaradi ljudi, ki po raznih testih hvalijo le hitrost (40x Teac je trenutno najhitrejši zapisovalec sploh), za drugo jih pa boli patak.

Kar se mene tiče, ni dileme. Stokrat raje imam pekač, ki v vseh primerih daje prednost zanesljivosti pred hitrostjo (pa čeprav pisanje potem traja pol minute dlje in čeprav vseh medijev ne posname pri najvišji hitrosti), ki je tih, in katerega izdelki bodo berljivi vedno in povsod, kot pa pekač, ki vse žrtvuje za hitrost, in se pri pisanju zanaša na ''kar bo, pa bo'' sistem.

Mimogrede: A še koga zanima, kakšna bo naslednja generacija pekačev? Bomo dobili 48x in 52x pekače, pa čeprav bo povišanje hitrosti zanemarljivo (=nično), ali nas bodo proizvajalci presenetili s čim drugim ali celo tretjim?:D

Okej, malce off-topic je tole (pa ne dosti), ampak se mi ne ljubi zarad tekele malenkosti novega topica odpirati...
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

AtaStrumf ::

Hja kar se kvalitete tiče, tale moj TEAC 24x peče kar lepo. Vsaj kot imam do sedaj izkušnje. Posnete CD-je mi Pioneer DVD 106s prebere bistveno hitreje kot ostale. Moram še sprobat z starim TEAC-ovim CD-ROM-om 32x, če bo pa tam delalo na 24x-ni hitrosti posnet medij BP, pol pa ni za skrbet.

Sem imel pa hude probleme z enimi CD-ji, ki mi jih je skopiral kolega, ki ful uiber velik kopira. Imel je takrat dva Plextorja 24x in je snemal vsak dan kot nor s 24x hitrostjo na 16x-ne intenso medije. Rezultat ni bil dober spljoh. Samo TEAC 4x-na pečka jih je zadovoljivo brala, tudi Pionner je odpovedal poslušnost pri njih (razna štekanja, zamrznitev ipd.) Samo pomoje je bilo krivo to ker je model pretiraval z snemanjem in čez čas pol tud Plextor začne crkvat.

TheJack ::

Jap 24x Teac se tudi meni ne zdi slab. Hiter, prebere vse, dober dostopni čas, hkrati pa (relativno) tih in zanesljiv. Vsaj take so dosedajšnje izkušnje. Res pa kolega kupuje relativno kvalitetne medije (Acer 24x).

Sicer pa poglejte si tole in vse bo jasno:




(ne znam zmanjšat telih slikic (in grem zato na živce tistim s 14 monitorji). Mi lahko kdo pove, kako to naredim?)

Zakaj je Teac žrtvoval zanesljivost in tihost pisanja za tistih par sekund hitrejšega pečenja (govorim predvsem o prvih conah)?
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Han ::

No, tole okrog hitrosti je relativno. Mislim, da se je Teac med vsemi proizvajalci najbolj potrudil pri svojem 40x modelu, saj edini podpira kalibracijo hitrosti med samo peko glede na kakovost medija. Poleg tega uporablja še druge mehanizme, ki zagotavljajo kar najboljši posnetek na plošči. Res je, da je nekje meja; če že ne pri hitrosti, gotovo pri hrupu. Vendar, če imaš na voljo kvalitetne plošče, ki podpirajo tako visoke hitrosti in zagotavljajo kvaliteten zapis podatkov, ne vidim razloga, zakaj ne bi pekel pri najvišji hitrosti. Čeprav te v to nihče ne sili, saj imaš na izbiro vsaj še tri nižje hitrosti...

Kar se tiče vzdržljivosti: Teac je pri novem CD-W540E debelino kovinskega ohišja še malo povečal, da bi zagotovil večjo robustnost in vzdržljivost.

TheJack ::

Tudi če hitrost znižaš, se bodo prve cone še vedno pekle pri (pre)visoki hitrosti....(vsaj zdi se mi)

Je pa res, da kar se 40 kratnikov tiče, Teac ni nobena izjema. Vsi več ali manj začnejo pisati z 20x hitrostjo (prej 16x) in se že v deseti minuti preselijo na 24x (prej pri dvajseti minuti).
In po mojem to nima nobenega smisla. Prihranek pri času je zanemarljiv, kvaliteta pisanja pa (vsaj po mojem) precej trpi.

Kar se kalibracije hitrosti tiče, glej enderjev post. Po mojem bi morali biti teli mehanizmi za prilagajanje hitrosti kvaliteti medija nekoliko bolj ziheraški....
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

BlackHole ::

Kako pa se kaj Yamaha 3200 (IDE) obnese? Prebral sem kar nekak pohval na njen račun, malo me edino "moti" dokaj nizka cena (v primerjavi s konkurenco).

MikeP ::

glede TEAC 540 E in 40x pecenja...

Hmm kaj pa vem, meni do sedaj se vsi CDji delajo odlicno. Res sem vecinoma snemal data Cdje, ne toliko glasbe, ampak vseeno.

CD-R plosce so TDK 700 MB, tiste ki so v paketu 50 komadov, bela prednja nalepka. Poskusil sem tudi par 650 MB TDKjev, isti rezultat. Snemal sem vedno na 40x, CD zapece v Nerotu v casu 3 minute do 3 minute in pol, dejansko hitrost snemanja sploh ne vem in me ne zanima, vazno je samo, da CD potem dela brez problema.

Za branje uporabljam Pioneer DVD 106 S, tako da je res mozno, da kateri od bolj obcutljivih bralcev morda ima kaksne tezave, samo meni to sedaj dela super .

Glasbe sem do sedaj posnel samo 2 CDja in to sem bil malo presran, da mi moj avtoradio ne bo prebral (starih pecenih na Mitsumi 4x nacinu mi skoraj obvezni ni bral, oz. je iskal komad po minuto ali dve), zato sem snemal na 4x in 8x. danes sem poslusal tistega na 4x v avtu in je delal super, od starta do cilja :-) Jutri poskusimo se malo visje hitrosti.. ampak cez 16 ne verjamem, da bom sel, ker imam raje zanesljivo igranje v avtu, kjer je CD bralnik najbolj obcutljiv, oz. cenen ce tako gledamo
:-)

Han ::

Glasba se na plošče snema brez korekcije napak (Mode2), zato tu nima smisla pretiravat s hitrostjo, če nimaš kvalitetnega CDR medija. Osebno glasbe ne bi nikoli pekel nad 16x, saj imajo nekateri slabši predvajalniki težave pri branju, posebno na ploščah, kjer se je med snemanjem vklopil BURN-Proof oziroma je pekač spremenil hitrost...

Mehanizmi snemanja bolj ziheraški? Hmm, ni to tako enostavno. Najbolj "ziher" je, če pekač nastavi tisto hitrost, ki je zapisana v ATIP na CDR plošči. Vendar ti to ne pomaga dosti, če proizvajalec navede lažno številko - za medij, ki je slabe kvalitete in v bistvu ne zagotavlja zanesljivega posnetka nad 16x, preprosto piše, da je deklariran za 24x ali še bolj preprosto kar MultiSpeed brez informacije v ATIP.

Sam takšnih težav k sreči nimam, ker imam še staro 8x pečko. Ostalim pa svetujem, da kočljive podatke in glasbo snemate le na visoko kvalitetne plošče. Tistih nekaj 10 tolarjev, kolikor je razlike med kakšnim SmartBuyem, Princom ali Intensom v primerjavi s TDK, Mitsui, Mitsubishi ipd. res nima smisla, če ti potem zapis na plošči ne deluje kot bi moral.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

ender ::

Han, saj kadar zase snemam, uporabljam vedno Mitsui (po možnosti Gold, vendar ga je veliko težje dobit kot obične golden dye). če pa snemam za sošolce pa najcenejš kar dobim :)

AtaStrumf ::

Glih sem nabavil 400 CD-jev Vivastar 700 MB 24x v slim škatlicah, s tem, da samo 100 zame, ostalo je za okoli. Pismo si nikol nebi mislu da bom kdaj dal 43k SIT za CDR-je. Sem preračunal, da pride gor 280 GB podatkov. Z temi 100, ki sem jih kupil zase jih imam sedaj skupno 173 komadov, kar bi moralo zadostovati za nekaj časa :D!

TheJack ::

Okej no, mogoče sem res malce prehudo paniko zagnal... :D

Po drugi strani pa še sedaj ne dojamem, zakaj je Teac (in večina ostalih, s Plextorjem vred) sploh moral dvigniti consko hitrost pečenja (prvo cono, ki je najbolj problematična iz 16x na 20x), s čimer so se močno povišali obrati, z njimi vibracije in posledično zanesljivost pečenja. Za tistih par sekund se po mojem res ni splačalo....
Bonis nocet, qui malis parcit.

MadMax ::

Zaradi kupcev/uporabnikov, ki mislijo, da je 15 sekund cela vecnost...
Na sreco nisem med njimi.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

ender ::

The Jack: kaže, da je bil tisti moj prvi CD napaka, saj mi pri ostalih precej bolj omejuje hitrost (Mitsui Gold 8x - dovoli do 20x, krneki [enaki kot tisti prvi] - do 16x...)
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

TheJack ::

MadMax: Žalostno, toda resnično...

ender: Kako pa je s hrupom&vibracijami (sprašujem za branje in pisanje)?

BlackHole: Tukajle je test: http://www.slo-tech.com/testi/pekaci02/...
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

ender ::

je sicer glasnejši od mojega starega pekača, vendar se ga pri šumu, ki ga oddaja računalnik, kljub temu komaj sliši
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Han ::

Vibracije naj te ne skrbijo, ker jih, če imaš spodobno ohišje, ni oz. ne bi smelo biti. Hrupu pa se žal ne moreš izogniti. Mislim, da Teacov 40x pekač ni nič glasnejši od navadnega 40x cdroma.

Zakaj te tako moti, da so pri normalnem 40x snemanju dvignili začetno hitrost na 20x? A ni fino, da lahko npr. izbereš 20x hitrost snemanja za celo ploščo, se tako izogneš spreminjanju ZCLV oz. vklopu BURN-Proofa, zadeva pa je posneta kakšno minuto prej kot pri 16x?!

TheJack ::

Teacov 40/12/48 pekač brez dvoma je glasnejši pri branju od Teacovega 40x cdroma (pustimo razna no-name čuda pri miru) - saj bere hitreje, kar pa ni ravno dobro (copy/paste iz Slo-Techovega testa novega Plextorja: Zakaj se niso pri Plextorju odločili za hitrejše branje? Recimo 48x ali celo 52x? Enostavno zato, ker so ugotovili, da lahko mediji slabše kvalitete zaradi majhnih poškodb na notranjem robu, temperature in velike centripentalne sile, pri tako veliki hitrosti celo razpadejo.)

Plošče se v današnjih cd-romih (cd-rwjih) vrtijo preko 10 000 obratov v minuti. Čudež bi bil, če vibracij ne bi bilo. Se jih pa da (recimo z dobrim ohišjem) ublažiti.

Moti me zato, ker se po mojem plošča, ko se nanjo piše na notranjem obodu (20x), vrti s previsoko hitrostjo. Poglej: Proizvajalci pekačev bi lahko hitrost pisanja prve cone dvignili že pri 24x pekačih, saj tehnoloških ovir (večjih kot danes, se pravi) za to ni bilo. Kljub temu so ostajali pri 16x. Šele tale nora tekma v hitrosti (ki je, zaradi zanemarljivega pridobljenega časa pri pisanju, absurdna) jih je prislilila, da so hitrosti zapisovanja posameznih con dvignili o skrajnih meja. In skrajne meje nikoli niso dobre. Še posebej ne pri napravah, kjer naj bi bila zanesljivost na prvem mestu.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

TheJack ::

Le mimogrede: Našel sem nekaj zanimivega in morda vas bo zanimalo...

How fast can CD Readers and Writers get?
Bonis nocet, qui malis parcit.

AtaStrumf ::

Zanimivo, saj zato so se pa spomnil CAV. Moj TEAC 4x pekač dela še vse CLV. Sam zelo počasi za današnje standarde.

Han ::

Samo mimogrede: včeraj sem na Teacu CD-W540E (1.0C) brez vsakih težav spekel 98 minut in 12 sekund dolg glasbeni CD s CD-Textom na 99 minutno CDR ploščo. Zadeva deluje brezhibno v predvajalnikih, ki so takšne plošče sposobni brati (npr. Arcam alpha 7)...

ender ::

to moram pa sprobat :)
zakaj Feurio še nima podpore za Teac CD-W540E???

Han ::

Novi Teac je naprodaj šele slab mesec. Gotovo bo podprt v naslednji posodobitvi gonilnikov (1.65.3).

piek ::

Brezpredmetno.
Naslednja generacija pekacev bo le vmesni korak, to je 48x.
Proti koncu leta lahko pricakujemo 60x pekace, kar je za sedanje opticne nosilce tudi svojevrsten maksimum.
Pocasi se ozirajte na DVD+RW sceno.

LP

piek
--- Finish it off if you started it! ---

TheJack ::

Izgleda, da moja paranoja le ni bila tako iz trte zvita...

http://www.cdfreaks.com/news2.php3?ID=3...

Mimogrede, res me zanima, kako bodo izgledali tile 60x pekači (tudi jaz sem bral o njih). Ker pri določenih obratih plošča preprosto razpade.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teac cd-w552e

Oddelek: Kaj kupiti
442106 (1500) tx-z
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515129 (4442) wilecoyot
»

Teac 48x12x48 ?

Oddelek: Kaj kupiti
191602 (1233) TheJack
»

TEAC W540E mi prepočasi peče ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
524394 (3437) sidney
»

Vprašanje za lastnike Teacovega 40x pekača...

Oddelek: Kaj kupiti
452584 (1706) Sergio

Več podobnih tem