» »

Poceni v Francijo

Poceni v Francijo

1
2
»

Swiper ::

OK, sem se odločil... Štartam iz Benetk preko RyanAir do Pariza (14.04 ob 08:40), potem pa naprej.. Edino me samo še nekaj zanima. Kolikor prej morem bit na letališču? Kak priti do Letališča iz Trsta?
Sem zasledil tole, štarta iz Trsta ob 4:24 in vozi do 6:28. Bo dovolj časa da pridem na letalo? Videl sem nekje da potem vodi bus do letališčca..

Hvala na potrpežljivosti :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Swiper ()

Okapi ::

Vse se da zguglati;)
http://www.veniceairport.it/page/serviz...
http://www.atvo.it/images_doc/linee/Lin...

Ob sedmih imaš bus za letališče, vozi četrt ure. Ob 7:15 si na letališču, kar bi moralo biti dovolj za letalo ob 8:40 - ampak prej nujno preveri, koliko prej se moraš čekirati pri Rynairu.

O.

fosil ::

Swiper je izjavil:

OK, sem se odločil... Štartam iz Benetk preko RyanAir do Pariza (14.04 ob 08:40), potem pa naprej.. Edino me samo še nekaj zanima. Kolikor prej morem bit na letališču? Kak priti do Letališča iz Trsta?
Sem zasledil tole, štarta iz Trsta ob 4:24 in vozi do 6:28. Bo dovolj časa da pridem na letalo? Videl sem nekje da potem vodi bus do letališčca..
Hvala na potrpežljivosti :)

Tole bo po moje premal časa. Na letališču naj bi bil dve uri prej.
Tole letališče na katerega vozi ryanair je dejansko tisto v trevisu in ne marco polo, ki je v benetkah.
Pravi link za bus je tako tale
Ne vem sicer iz kje si, ampak do benetk vozi bus in vlak tudi iz ljubljane.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Swiper ::

OHvala za odgovor. Drugač sem iz Rogaške Slatine. Planiramo da grem do Trsta z avtom in ga tamo pustimo pri prijateljci, lahko tudi prespimo. Edino me skrbi prevoz tako zgodaj do letališča...Poznaš mogoče kakšni hostel ali kaj podobnega v Trevisu?
Varijants je tudi da štartam čimbolj pozno zvečer in počakam par ur na letališču če je možno. Kaj praviš?:-)

fosil ::

Za koliko časa pa mislite it?
Zakaj ne bi parkiral na letališču? Če vas je več se to bolj splača kot hostel.
Benetke niso tako daleč da bi bilo treba spat vmes na poti do tja :)
Mal poglej še vlake, recimo tole
Ne vem kako je s spanjem na tem letališču, verjetno sicer lahko počakaš na kakšnem stolu, ali pa greš na nočni sprehod po benetkah in zjutraj s prvim busom na letališče :)
Tako je!

Swiper ::

Ze en teden, od sobote do sobote... Grem z punco samo. Našli smo hotel blizu letališča kar ugodno, okoli 50€ za oba.
Ja, varijanta z avtom je mogoče še bolja ker bo težko z temi vlaki. Koliko pa kaj stane parking na dan?:) Veš mogoče?

Hvala!

mikic007 ::

Na letaliscu moras biti, ce imas prtljago, kaksno uro prej, sicer pa pol ure. Avtobus pelje iz Venezia-Mestre na primer, ampak ce boste ze z avtom v Italiji, se definitivno splaca zategnit do Trevisa, pa tut ce placas parking (vlak je namrec 11€ po osebi iz Trsta, pol pa se bus 7€ in na konc se trepetas, ce prides, ker tile busi se hitro zaknofajo, ker ne grejo vedno pa avtocesti).

Hotel, zakaj ze? Toliko bi placal parkirnino, mogoce 10€ vec, pa se nic ne jajcas okoli z busi in vlaki. Cim sta 2, pride ceneje (drugace ni vec povezave med Itaijo in Slovenijo z vlakom). Jaz grem vedno sam in se fehtat moram, da me kdo pelje, pa se mi se vedno splaca.

Swiper ::

Hvala :) Kje pa je sploh vredu parking? Na samem letališču ali kje drugje blizu?:) Kakšni link?:)

Danke.

fosil ::

Bemti no, kako se lahko človek ki ne zna niti poguglat mal v samoorganizaciji odpravlja v tujino?
Da, obstaja cenik parkinga na letališču na netu, ampak kar malo se potrudi. Greš na stran letališča in tam pobrskaš.
Možno je tudi brezplačno parkirat na p+r parkiriščih v benetkah (mestre), ampak ta parkirišča niso varovana in glede na to da je to italija ne vem če bi jaz tam pustil avto cel teden.
Tako je!

Swiper ::

Ja, se lahko poguglam ampak kakšna iskušnja več ne bo slaba :)

Hvala.

Okapi ::

Meni je Air France malo prej poslal reklamo za 49 evrov od Benetk do Marseja.
http://www.airfrance.com/SI/en/local/re...

O.

Swiper ::

Ja, sem videl ampak boljše da nisem :/

sash69 ::

Da ne odpiram teme, saj je moje vprašanje dosti podobno.

Torej, načrtujem novoletni izlet (7 dni; 27.12-3.1) v Pariz z boljšo polovico. Večino stvari sem si že pogledal, tudi v glavi imam že nekako splanirano po dnevih kako naj bi zadeva potekala ko bova enkrat tam (prevoz po mestu, kaj bova obiskala, videla...), s prevozom do tja ni težav (letalo Benetke-Pariz z EasyJet-om cca.200€ za oba -> cenejše variante nisem našel, če pa kdo ve za kakšno, na plan z njo :) ). Nekako edino kolebam s prenočiščem.

Pred malo več kot pol leta sva šla na Dunaj na kratek izlet (2 nočitvi) in tam sva prenočevala v hostlu (Vienna City Hostel) ki mi je bil zelo všečen, ter za svojo ceno ponujal veliko (vsaj v kolikor sedaj gledam cene hostlov v drugih mestih po evropi, konkretno Paris oz. npr. London) - soba za dva s svojim WC-jem in kopalnico ter z zajtrkom za 25€/oseba/nočitev. Ker si oba želiva zasebnosti bi si želela tak "standard" tudi sedaj v Parizu. Težava pa nastopi da se takšnih hostlov, seveda, s spodobno ceno ne najde (vsaj jaz jih zaenkrat nisem našel) - seveda, vmes je novo leto, ampak kar sem pogledal hostlov, da bi imela sobo zase, je za 7 nočitev prišlo okoli 600€ oz. tudi več. To se mi zdi kar veliko in upam da se najde kakšna cenejša namestitev z podobnim "standardom" (tudi npr. če ni zajtrka, glavno da imava sobo in kopalnico/wc zase). Zato pa bom tule povprašal slo-techovske popotnike, :) če mi lahko namignejo kje iskati, oz. če veste za kakšen ugoden hostel/hotel/kakšen drug tip namestitve. (super bi bilo okoli 400€ za 7 nočitev)
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.

STASI ::

"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Okapi ::

V Parizu (predmestju) je Slovenski dom, ima pet sob za prenočišča, samo za novo leto je verjetno že zaseden. Se pa vseeno splača preverit. Je poceni, tam nekje okoli 25 evrov na dan, za študente še ceneje.

Slovenski dom/Maison slovene
3 impasse Hoche
92320 CHATILLON

Kontaktirati
Oče: Joseph Kamin (en Lorraine) : 03 87 01 07 01 Email : kaminjoseph@aol.com
Diakon : M. Ciril Valant : 01 34 85 26 66 | Email : valant.ciril@wanadoo.fr
Odgovoren za Slov.dom-upravitelj : M. Mevlja: 01 43 70 10 90
http://www.carniolan.info/VSE/PARIZ_LYO...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Matty ::

A 200 EUR za Easyjet vključuje prtljago? Če ne, (in če mislita čekirat), raje priporočam AF, ki je iz Benetk v tistem času samo 119 EUR povratna (na osebo)

Glede prenočišč pa... Pariz je drag, in praktično ni poceni prenočišč, vsaj ne v ožjem centru. Najcenejši so poleg hostelov (hostels.com če kaj najde, najbolj ugodni so kje okoli Bastille, včasih so bili tudi v okolici Montmartra) hoteli v verigah F1 in B&B. Ki ponavadi niso na OK lokacijah, oz. ki niso niti približno blizu centru. In med taka ugodna prenočišča spada tudi ta slovenski dom, ki je cirka 3km oddaljen od najbližjega metroja (končne postaje 13). Bodi pozoren kdaj priletiš, saj Easyjet iz Benetk na CDG zadnji prileti tudi po 23h, ko so prevozi v mesto zelo redki. Metroji pa vozijo nekje do 1h ponoči med tednom. Lani sem spisal tale vodič po CDG, če ti kaj pride prav... http://blog.hribcek.si/2011/12/cdgpariz/
Je pa Orly letališče manjše in bolj fajno če živiš oz. imaš prenočišče v južnem delu Pariza.

Glede zajtrka... v Franciji uradno ni nikjer vključen v ceno (lahko je kot complimentary), saj mora biti cena sobe navedena ločeno. Običajne cene zajtrka so od 5-7 EUR navzgor, in včasih je bolje zaviti v pekarno na rogljičke. Res pa je, da je tam že kava draga za slovenske razmere.

sash69 ::

No, cene za EJ sem podal okvirne. Točne so 177€ brez dodatne prtljage (samo osebna ki jo neseš na letalo, ki pa mora biti določenih mer - 56x45x25cm, teža načeloma ni važna), če bi pa vsak vzela dodatno prtljago do 20kg pa potem pride 227€ za oba skupaj. Verjetno bi pa en kovček načeloma zadostoval, čeprav...zima. :) Bomo videli. V glavnem ce cena vrti okoli 200-230€ za oba. Gledam pa seveda tudi na čase (npr. da priletim v Pariz dopoldne, grem pa od tam popoldne - no to je še malo za preštudirat, saj je kar nekaj opcij)

Hvala za predloge. @Okapi - za tale slovenski dom sem tudi že slišal ja, mi je pa malo sitno, da je kar nekaj stran od javnega prevoza, da. Ma sem se letos na Dunaju očitno res razvadil. :) Tisti hostelček je bil res super, do podzemne je bilo pa cca 5 min hoje, od tam pa 10 minut do v bistvu kamorkoli po centru Dunaja, malo ven pa kakšnih 5-10min dlje (zaradi prestopanja predvsem). @STASI, zanimivo, hvala. Sem tudi sam sicer gledal na booking.com ampak sem očitno napačno poizvedoval oz. sem imel kakšne filtre vklopljene katere sem spregledal... :S Kakšna izmed teh opcij bi bila sprejemljiva, da. Bom pa še pogledal malo okoli, mogoče se mi pa nasmehne sreča pa najdem res nekaj uber za dobro ceno pa, da je v centru. :) Poročam ko se bom odločil za kakšno izmed variant ali pa da najdem kakšno res dobro. ;)
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.

NeMeTko ::

Greš na Opodo.de pa daš noter zagreb-pariz za navedeni termin, pa dobiš Lufthansa povratno za 200,56€/osebo.

Ni vedno Ryan pa Easyjet najcenejši, pa tudi Benetke niso vedno najbolj ugodno izhodišče.
Sem že v veliko primerih zasledil, da se najbolj splača leteti iz Zagreba.
Zagreb ima to prednost, da si v eni uri tam, nimaš problemov z italjanščino,.....

Včasih se pa tudi splača telefonsko preveriti na letalski družbi, če imajo kakšno 'posebno ponudbo', tudi na Adriji, itd. Včasih imajo nekaj sedežev na letalu za določen dan s tako ceno, da dvakrat vprašaš, če si prav slišal.

NeMeTko ::

Sicer pa imaš tudi let z Brnika z Air France za 223€/osebo. Ne vem, če se za tistih 20€ razlike splača voziti do Zagreba ali Benetk?

Okapi ::

Ali pa če bi malo natančneje brali, preden "svetujete";((

Benetke-Pariz z EasyJet-om cca.200€ za oba


O.

moj_nick ::

Najcenejše povezave imajo avtobusni prevozniki iz Romunije, Bolgarije itd. Pobirajo tudi v Ljubljani. Avtobusna povezava Ljubljana - Montpellier recimo stane 69€.
110111001001010001010000

NeMeTko ::

Okapi je izjavil:

Ali pa če bi malo natančneje brali, preden "svetujete";((

Benetke-Pariz z EasyJet-om cca.200€ za oba


O.


Ja sorry no - včas člouk tut kej spregleda...

koyotee ::

NeMeTko je izjavil:

Greš na Opodo.de pa daš noter zagreb-pariz za navedeni termin, pa dobiš Lufthansa povratno za 200,56€/osebo.

Ni vedno Ryan pa Easyjet najcenejši, pa tudi Benetke niso vedno najbolj ugodno izhodišče.
Sem že v veliko primerih zasledil, da se najbolj splača leteti iz Zagreba.
Zagreb ima to prednost, da si v eni uri tam, nimaš problemov z italjanščino,.....

Včasih se pa tudi splača telefonsko preveriti na letalski družbi, če imajo kakšno 'posebno ponudbo', tudi na Adriji, itd. Včasih imajo nekaj sedežev na letalu za določen dan s tako ceno, da dvakrat vprašaš, če si prav slišal.


no dej mi prosim eno opcijo, kjer ryanair, easyjet,... ni najcenejši ponudnik.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

NeMeTko ::

Kalkulacija nikoli ni samo cena golega letalskega prevoza.

Razni Ryan, Easyjet, ipd. letijo samo ob določenih dnevih do določenih destinacij. Lahko se ti zgodi, da točno na tisti datum, ko moraš na pot ne letijo. Potem moraš na pot dan prej (ali pa dan kasneje domov), kar lahko pomeni tudi dva ali tri dni podaljšanja poti in temu primerne višje stroške hotela v tujini. Če te stane dodatna noč v hotelu 100€, je že vprašljivo, če se potem še splača niskocenovna varianta, ali je morda bolje izvrtati kakšno drugo opcijo, pri kater sicer morda stane letalska karta 100€ manj, zato pa nimaš stroškov na drugem koncu.

Sam sem se že velikokrat znašel v situaciji, ko bi z enim dnevom podaljšanja prihranil 100+€ na letu, pa vendarle nisem tako rad sam v tujini, da bi to pretehtalo odločitev za dražjo karto in hitrejšo vrnitev.

Seveda pa so različni kriteriji, če letiš poslovno, ali turistično. Če se greš turista (z družbo), je kakšen dodaten dan lahko dobrodošla alternativa.

Pri poslovnih letih, je običajno tudi zelo pomembna ura, kdaj boš prispel na cil in kdaj se boš od tam vračal. Niskocenovniki pa ponavadi ne letijo ravno ob najbolj ugodnih urah. Tudi če se greš turizem, ni ravno vsak navdušen, če na cilj prispe sredi noči, ko javnih prevozov praktično ni in se moraš potem odločiti za bistveno dražji taksi.

Upoštevati je treba tudi parkirnino za avto. Na Brnik, te lahko zategne kakšen sorodnik in nimaš problemov s parkirnino. V Benetkah pa se tudi na ta račun kar nekaj nabere?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NeMeTko ()

koyotee ::

a ti torej najprej bukiraš hotel in potem let? dozdaj sem vedno delal ravno obratno, kar je nekako logično, saj ponavadi pri ponudnikih ležišč ni nekih hudih pogojev. nekje pač do določene ure ne moreš not/moraš ven, ampak ponavadi to ni problem.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

koyotee ::

afaik je v benetkah zastojn parking, v trstu pa, če letis vsaj en mednarodni let z alitalio
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

NeMeTko ::

koyotee je izjavil:

a ti torej najprej bukiraš hotel in potem let? dozdaj sem vedno delal ravno obratno, kar je nekako logično, saj ponavadi pri ponudnikih ležišč ni nekih hudih pogojev. nekje pač do določene ure ne moreš not/moraš ven, ampak ponavadi to ni problem.


Če greš poslovno na kakšno konferenco, imaš točno določen datum in uro pričetka in konca.
Ponavadi te porinejo v hotel, ki je sa samem kraju dogodka, ki pa ni niti približno najcenejša opcija bivanja.
Tako ti ne preostane drugega, kot da iščeš najprej najbolj optimalni let, nato pa še raziskuješ, če se da kako ugodneje prespati eno ali dve noči.

Očitno imaš samo turistične izkušnje, zato ti stvar ni logična.

koyotee ::

poslovno pač ne letiš z nizkocenovnim, vsaj v večini primerov ne
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

NeMeTko ::

Če plačaš iz lastnega žepa, boš v vsakem primeru izbiral najugodnejšo vatianto.
Nismo vsi v vladnih službah, pa da nas davkoplačevalci častijo....

Karaya 52 ::

Sem zivel skoraj ducat tednov po pariskih hostlih, kaksnih petih vsega skupaj in piporocam verigo hiphophostels.com. Najboljsi se mi je zdel Woodstock, pod Sacre Coeur, imas zajtr in solidne metro povezave, placeval sem pa cca 18, 20€ na noc. Isci lokacije severno nad reko, ker juzni del ni ravno ekstra zanimiv, zivahen. Vecina fest pa se dogaja v 3, 4, 10 in 11 "okrozju", oz. trikotniku metro postaj Bastille, Republique, Chatelet.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Letalske karte + hotel

Oddelek: Loža
91185 (912) mojca
»

Trip to Manchester (anglija)

Oddelek: Loža
82189 (1820) unit3d
»

Izlet v VB

Oddelek: Loža
61639 (1466) popster
»

Najcenejši leti do Pariza in vse Informacije o tem

Oddelek: Loža
109123 (7059) inferno666
»

Najceneje do Londona

Oddelek: Loža
4410150 (7638) innerspace

Več podobnih tem