» »

Najcenejši leti do Pariza in vse Informacije o tem

Najcenejši leti do Pariza in vse Informacije o tem

Bournesson ::

Torej zanimajo me najcenejši leti do Pariza. Ponudnik ni pomemben samo da je stvar čim bljižja.Ker sem slišal da se vozovnice splača kupiti čim prej se za to zanimam že zdej. Šel bi septembra pa me zanima od kot se leti za koliko itd. Zanima me tudi za vse ki ste tam bili kje ste prebivali kakšne so cene kaj se splača ogledati skratka razpišite se. Kje je dobro jesti česa ne smem izpustiti. tam bom s svojo punco tako da lahko tudi iz romantične plati. T

Torej čim več informacij prosim. Hvala.

krneki0001 ::

Adria ima akcijo za 99 evrov karta v katerokoli evropsko prestolnico, tako da ti predlagam, da pokličeš na brnik in se pozanimaš.

Jackal ::

Zadnje čase precej letam v Pariz (kakšnih 15-krat v zadnjih 3 mesecih) in je situacija takšna, da tja letita vsak dan Adria Airways in Air France.

Povratna karta za Adrio stane okoli 280€ z vsemi vključenimi taksami, letalo pristane v Parizu na letališču Charles DeGaule, terminal 1. Vstopiš direktno v terminal, od koder imaš letališki vlakec (CDGVAL) do železniške postaje, ki povezuje letališče s Parizom.
Adria za to povezavo uporablja letala Canadair Regional Jet 900 (precej dobro), Boeing 737-500 (super) in Airbus A320 (super).

Povratna karta za Air France pa stane okoli 380€ z vsemi vključenimi taksami, pristanek je na istem letališču, vendar na terminalu 2B. Do letala se pripelje bus, ki te odpelje do letališke zgradbe od koder je treba it precej daleč peš, da prideš do železniške postaje.
Air France pa uporablja letalo Emraier Regional Jet (majhno letalo z malo prostora).

Na splošno je hrana pri Adrii veliko boljša kot pri Air France, ampak nikjer pa ni nekaj posebnega.

Karto si rezerviram vsakokrat nekaj dni prej (manj kot 1 teden) oz. mi jo rezervira tajnica >:D

Za nizkocenovne prevoznike (ala EasyJet) ne vem kako letijo tja. Velja pa, da te ti prevozniki odložijo iz letala na precej odročnih delih letališča in če se ne znajdeš tam najboljše, lahko imaš problem.

Ogledat si je potrebno Eiflov stolp (pešak po stopnicah do druge ploščadi stane 4€ po osebi), Louvre, katedralo Notre Dame. Če si pa že blizu se splača skočit še v Versailles pogledat dvorec. Do tja se pride precej enostavno in poceni z vlakom (RATP).

Nasploh pa lepo varčuj, ker je Francija draga. Tako prenočišča kot hrana. Sploh pa Pariz.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

Gandalfar ::

Za nizkocenovne se ti dejansko splaca pogledat povezave cez London

Bournesson ::

Recimo da se odpravljam za 10 - 14 dni. Koliko denarja naj namenim potovanju. S tem da nisem zahteven kar se hotela tiče samo da je čim bolj v centru ali pa zraven postaje da nebi zgubljal preveč časa.

Kje bi dobil koristne informacije kaj si ogledati?

Zeberdee ::

Res da v parizu še nisem bil, ampak glede denarja je po mojem mnenju najboljša rešitev "da ves denar ki ga imaš" naložiš na banko, katere kartico imaš. Če boš toliko časa v parizu, preveri, kdaj ima louvre "zastonj" dneve itd, tako boš več prišparal.

Zdej če računamo na dan - hostel te pride verjetno do 50€, hrana okoli 25€... Prevozi x. jackal naj ti pove več.

koyotee ::

louvre ima free entry 6 mesecev, tako kot se 14 drugih muzejev v franciji. Če zna kdo francosko, pa je na tej strani seznam http://www.culture.gouv.fr/culture/home/plan.htm
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Bournesson ::

Še nihče ni bil v parizu da bi delil izkušnje? Hm hm. drago vem da je vendar ve kdo kaj bolj konkretnega? Se morda splača do tja s kakim drugim prevoznim sredstvom namest z letalom ali je tako najceneje? Se splača spati bolj v centru ali tako da se voziš z vlaki naokrog? :)) :))

Jackal ::

Normalni hoteli s tremi zvezdicami so tam od 75€ dalje. Na noč za 1 osebo. Če sta v sobi 2 osebi, prištej k tej ceni 10-20%. Če želiš še zajtrk v hotelu dodaj še 10-15€ po osebi.

Javni prevoz v Parizu je Metro in RER. Prodajajo prav dnevne karte za metro za turiste. Cena mislim, da je nekaj drobiža manj kot 20€ - mogoče da je to celo za več dni. RER pa je prav železnica in povezuje bolj zunanje dele Pariza. Vlak RER-B iz letališča (Charles DeGaule) v Paris pa te stane 8.20€ v eno smer. Dobro je tudi vedeti, da moreš vozovnico shranit do konca vožnje, sicer na koncu ne moreš ven.

Okolica Pariza je malo bolj riskantna, saj tam živi predvsem bolj revno prebivalstvo in je veliko priseljencev in kriminala.

Sicer pa imaš drugače v Parizu prav organizirane toure z oglednimi busi. Za ceno žal ne vem, ker nisem nikdar bil na njih. Sem pa prepričan, da so te informacije na internetu. Google, ključne besede: Paris, metro, RATP, SNCF.

Glede drugih prevoznih sredstev ti lahko povem izkušnje, ko sem bil enkrat tam z avtom.
Iz čisto severnega konca Slovenije je do Pariza približno 1300km. Da bi to prevozil v enem dnevu je skoraj neverjetno - tako moreš nekje prespat na poti (dodatni stroški), za čez Avstrijo moreš kupit vinjeto, plača tunelnino (10-15€ se ne spomnim čistso točno). Avtocesta v Nemčiji je zastonj, v Franciji pa normalno plačuješ cestnino kot pri nas (cestninske postaje). Od nemške meje do Pariza se nabere cestnine za kakšnih 50€. Če upoštevaš kolikokrat moreš tankat, boš ugotovil, da letalska karta sploh ni tako zelo draga.
Promet v samem Parizu pa je bolj kot ne kaos. Ne priporočam.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

ali3n ::

BIl gor decembra.
Turistični bus (rdeči double deckerji, Bus Rouge - nekaj takega) stane 20 EUR; karta velja 2 dni; imajo krožne proge mimo bolj al manj vseh glavnih znamenitostih; izstopiš in vstopiš lahko na vsaki postaji; mi smo jih zlorabljali kar za prevoz po mestu; spali smo v kampu 10min od Slavoloka zmage; 30 EUR na dan (3 osebe + kamper, z elektriko in vodo);

Promet je res norija. Če se ustaviš, te požrejo. >:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

inferno666 ::

Ravno bil v parizu. Do 23 leta veliko stvari brezplačnik. Med njimi tudi Louvre in Versailles.

Kot ti je že predhodnik povedal, z avto se ti ne splača it oz. če greš imej full kasko. Ker francozi ne dajo veliko na pločevino, in posledično imaš hitro avto opraskan. Poleg tega je podzemna poceni, in še hitrejša kot avto.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpovedi in zamude letov - kakšne so moje pravice?

Oddelek: Loža
183908 (2981) TehDucky
»

Kako najceneje do Pariza in nazaj

Oddelek: Loža
73744 (3581) heresjohnny
»

Poceni v Francijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7922826 (17825) Karaya 52
»

Poslovna Pot v USA, kaj je treba vedeti ?

Oddelek: Loža
2441923 (41923) MEDENA
»

Kako prit čim ceneje na rolanje v Pariz? :)

Oddelek: Loža
155453 (4781) sesko

Več podobnih tem