Novice » Znanost in tehnologija » Pristanek na luni s 40 letno zamudo
gzibret ::
offtopic
Je pa zanimivo, kako se vsake pol leta nekdo pojavi na forumu in prepričuje vse povprek, kako živimo v zmoti. Pa najsigre za oceane na Marsu, marsovce na Zemlji ali pa solato, ki umira v mukah, ko jo zalijemo z oljem in česnom. Saj se še spomnete: Ramzes2, ajin, TiO2 itd...
Je pa zanimivo, kako se vsake pol leta nekdo pojavi na forumu in prepričuje vse povprek, kako živimo v zmoti. Pa najsigre za oceane na Marsu, marsovce na Zemlji ali pa solato, ki umira v mukah, ko jo zalijemo z oljem in česnom. Saj se še spomnete: Ramzes2, ajin, TiO2 itd...
Vse je za neki dobr!
MrStein ::
Zgleda, da sem carot-u sesul "argumente" o moohoax-u, zato je prešaltal na Mars.
Tipično: sipaj laži tak dolgo, dokler eno ne verjamejo.
Tipično: sipaj laži tak dolgo, dokler eno ne verjamejo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
carot ::
carot> Tle pa zgleda mars precej prijazen in tiste temne fleke so za moje napol strokovno mnenje vegetacija, oziroma voda
Pa ti nisi normalen, no.
Se vidi, da nimas nobenega boljsega strokovnega mnenja, razen, ce si morda res nek diplomiran psiholog, ker znas tako hitro oceniti ljudi ali le nimas boljsih argumenot, kot zaliti, jaz se pac na tvoj nivo ne bom spuscal.
Aja NLPje, pa so v preteklosti prav tako opazovali, saj marsikje so slike NLPjev v raznih starih slikah in freskah, ceprav nekoc se ni bilo dosti knjig, slik in komunikacije kot dandanes. Aja, pa tudi marsikatere vere govorijo o bogovih, ki so prisli iz neba. Nekoc se jim sanjalo ni, kaj so teji leteci predmeti.
carot:
Vsi tvoji posti v tej temo so dovolj, da tudi laik naredi oceno tvoje psihe.
Še vedno čakamo, da podpreš svoje trditve. Recimo te slike zelenega marsa.
razen, ce si morda res nek diplomiran psiholog, ker znas tako hitro oceniti ljudi
Vsi tvoji posti v tej temo so dovolj, da tudi laik naredi oceno tvoje psihe.
Še vedno čakamo, da podpreš svoje trditve. Recimo te slike zelenega marsa.
Motiti se je človeško.
BlueRunner ::
Si nisem mogel pomagati. Slika zelenega Marsa: http://www.amazon.com/Green-Mars-Trilog...
Sicer pa bi s korenčkovimi kalibri verjetno hitreje čez prišli, če bi začeli zbirati prispevke za njihovo vozovnico na Luno. Ker smo seveda varčni, bo to pač enosmerna vozovnica.
Sicer pa bi s korenčkovimi kalibri verjetno hitreje čez prišli, če bi začeli zbirati prispevke za njihovo vozovnico na Luno. Ker smo seveda varčni, bo to pač enosmerna vozovnica.
stalker ::
@carot: Meni se pa ne sanja, da berem poste tako "izobraženega" človeka. Daj rajši kakšen dokaz ali dober argument za te tvoje strokovne teorije, ne pa da žališ vsakega, ki ti poda objektiven in predvsem preverljiv dokaz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stalker ()
jype ::
carot> Se vidi, da nimas nobenega boljsega strokovnega mnenja
"Strokovno" never comes into the picture. Ti nisi normalen, ker živiš v namišljenem svetu, kjer je vse, kar si želiš, resnično.
Od katere stroke pa si, da imaš toliko "strokovnih" mnenj o geofiziki?
"Strokovno" never comes into the picture. Ti nisi normalen, ker živiš v namišljenem svetu, kjer je vse, kar si želiš, resnično.
Od katere stroke pa si, da imaš toliko "strokovnih" mnenj o geofiziki?
mtosev ::
ce je kdo gledal CNN so na njem vceraj bili Myth busters in so zavrgli vse hoax teorije.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
A kar vse v eni oddaji ?
Sicer bi lahko namesto raznih fensi vakjum-čember in podobno uporabili preproste vsakdanje stvari:
- za "napačne" sence: izlet v mestni park na sončen dan, zabit par kolov v zemljo in posnet sence. Z več zornih kotov, da kaj "ne skrivajo".
- plapolanje zastave - zastavo iz težjega materijala, kot je recimo železna mreža oz. zavesa, da se izniči vpliv zračnega upora, malo rukati, pa pol pri miru pustiti, da se vidi, da stvar plapola, čeprav ni vetra.
- itd.
Ker sicer se bo spoet kaki talent našel, ki bo trdil, da so v komori v resnici imeli zrak, pa ventilator, ki se ni videl na posnetku in je pihal v zastavo...
Je pa res, ja je MythBusters prvo šov, pa potem znanost.
Sicer bi lahko namesto raznih fensi vakjum-čember in podobno uporabili preproste vsakdanje stvari:
- za "napačne" sence: izlet v mestni park na sončen dan, zabit par kolov v zemljo in posnet sence. Z več zornih kotov, da kaj "ne skrivajo".
- plapolanje zastave - zastavo iz težjega materijala, kot je recimo železna mreža oz. zavesa, da se izniči vpliv zračnega upora, malo rukati, pa pol pri miru pustiti, da se vidi, da stvar plapola, čeprav ni vetra.
- itd.
Ker sicer se bo spoet kaki talent našel, ki bo trdil, da so v komori v resnici imeli zrak, pa ventilator, ki se ni videl na posnetku in je pihal v zastavo...
Je pa res, ja je MythBusters prvo šov, pa potem znanost.
Motiti se je človeško.
T-Majo ::
Cca. 2min dela za Naso. Če je to slučajno res. Hehe. No ja, izbira terena je nekaj druga in prikrivanje dokaz. Sicer je pa v ZDA dosti ''rdečih'' puščav.
Edit.: 5min po postu sem se zagledal v sliko, ki sem jo v PS obdelal. Res je možnost, da kaj takega počnejo. Enkrat sem celo bral, da naj bi NASA z barvnimi rdečnimi filtri slikala Mars in da bi prekrivala resnično barvo.
Lahko pa da je na zelji slikano z rdečimi filmi. Ampak, videl sem slikom, posnetu na zamlji. Šlo je za robota, in na njemu so se videlia trije kabli različnih barv.
Na Marsu je enaka slika istega robota, ampak glej no, vsi kabli so nekako rdečkasti? Slike ne najdem, niti ne trdim ne eno ne drugo. Zakaj? Ker enostavno ne vem in zato ne govrim v tri dni... Kot nekateri tu gor.
Ampak lahko kdo razloži to? Na zemlji recimo rdeča, rumena, modra, na kao Marsu pa vse nekako rdečkasto.
Edit.: 5min po postu sem se zagledal v sliko, ki sem jo v PS obdelal. Res je možnost, da kaj takega počnejo. Enkrat sem celo bral, da naj bi NASA z barvnimi rdečnimi filtri slikala Mars in da bi prekrivala resnično barvo.
Lahko pa da je na zelji slikano z rdečimi filmi. Ampak, videl sem slikom, posnetu na zamlji. Šlo je za robota, in na njemu so se videlia trije kabli različnih barv.
Na Marsu je enaka slika istega robota, ampak glej no, vsi kabli so nekako rdečkasti? Slike ne najdem, niti ne trdim ne eno ne drugo. Zakaj? Ker enostavno ne vem in zato ne govrim v tri dni... Kot nekateri tu gor.
Ampak lahko kdo razloži to? Na zemlji recimo rdeča, rumena, modra, na kao Marsu pa vse nekako rdečkasto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T-Majo ()
ffka ::
kaj nima google enga orodja ko lahko mars gledaš ? tam se lepo vidi da ni rdeč ali pa se motim xD
Te anomalije so zanimive in jih je se dosti, drugace pa ne vem, kako si vi razlagate obalake, led in temnejse fleke na Marsu in to so uradne slike.
Aja, pa budale iz NASE so ze veckrat odkrile zivljenje na marsu in tudi vodo, samo noben jih ne jebe, ker vecina ljudi ve, da jih samo jebejo v glavo. Nekoc so nasli meteorit na zemlji, ki je prisel iz marsa in so nasli gor bakterje iz marsa, tako, da ocitno bakterje so ze na marsu, zato ne rabi 2x izumljati vode, toda NASA je ze veckrat odkrila vodo na marsu, samo se vseeno dela budalo, kot, da ni gor vode, ali vsake toliko da novico, da so odkrili vodo, oziroma led, toda stvar ne pride kaj dosti v medije.
Doma lahko kupim barvno webcamero za 15€, ki mi prikaze precej realne barve, okoli zemlje tudi google slika zemljo in prikaze realne barve, NASA pa vas jebe v glavo in pravi, da ki je ne zanimajo realne barve, da ki nimajo kamer za slikat, itd... Mah vi itak vse verjamete NASI, ce bi slikali bozicka na Marsu, bi vi rekli, da je ziher res, ker je to objavila NASA.
mtosev ::
hvala za smeh.
BTW koliko nezemljanov si ze v zivo videl? :)
BTW koliko nezemljanov si ze v zivo videl? :)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ABX ::
http://www.tomsguide.com/us/Moon-public...
Lejte te budale, kaj pomeni fantaziranje.
Ko bo pisalo Coca-Cola na Luni se bojo našle buče ki bojo vztrajale da so to naredili Marsovci. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
DarwiN ::
@carot: ne samo bakterije, aliena so tut že našli gor.
Se spomniš te slike :
Tista tvoja slika pa niso oblaki ampak čreda ovac.
Se spomniš te slike :
Tista tvoja slika pa niso oblaki ampak čreda ovac.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
Senitel ::
Kot sem že v prejšnjem postu omenjal:
Z Marsa (in tudi iz Hubbla in praktično vsega kar je šlo v vesolje) ni barvnih posnetkov SPLOH! CCD senzorji na Hubble-u so tako npr. občutljivi na svetlobo od 200nm do 1000nm. Ti senzorji nimajo RGB filtra prelepljenega (poglej si Bayer filter) direktno čez CCD senzor tako kot digitalni fotoaparati. Filtre imajo posebej, prekrijejo celoten senzor, in niso samo trije (rdeč, moder in zelen). Če hoče sonda na Marsu naredit barvni posnetek to pomeni: vstavi x filter, slika, vstavi y filter, slika, vstavi z filter, slika. Zaradi motenj v prenosu podatkov se ti posnetki tudi prenesejo posamično na zemljo, tako da če motnje poškodujejo en posnetek, še vedno ostaneta dva vredu (čeprav se je to na Spirit/Opportunity že MOČNO izboljšalo glede na Vikinga recimo).
Znanstvenikov ne zanimajo barve, znanstvenike zanimajo valovne dolžine svetlobe, ker lahko iz tega sklepajo kaj dejansko gledajo. Poglej si raw slike iz Spirita v linku iz mojega prejšnjega posta...
Atmosfera na Marsu ni niti približno taka kot smo jo navajeni. Zakaj je nebo modro? Je kombinacija ~78% N2 in ~20% O2 modre barve? Ne! Modre valovne dolžine (kratke valovne dolžine) se v tej kombinaciji najbolj razpršijo. Več kot je atmosfere med opazovalcem in soncem bolj vpliva tudi na daljše valovne dolžine (ob sončnem zahodu začnejo prevladovati oranžne in ne modra). Isti efekt je na Marsu, samo pri bistveno manj atmosfere in pri bistveno drugačni atmosferi (~95% CO2). Če narediš posnetek v takem okolju se barve prav tako ne bodo ujemale s tvojo predstavo "kako naj bi stvar zgledala".
stalker ::
Nekoc so nasli meteorit na zemlji, ki je prisel iz marsa in so nasli gor bakterje iz marsa, tako, da ocitno bakterje so ze na marsu, zato ne rabi 2x izumljati vode, toda NASA je ze veckrat odkrila vodo na marsu, samo se vseeno dela budalo, kot, da ni gor vode, ali vsake toliko da novico, da so odkrili vodo, oziroma led, toda stvar ne pride kaj dosti v medije.
Tisto NAJ BI BILI fosili bakterij. Evo ti dokaze za to:
1. http://www2.jpl.nasa.gov/snc/
2. http://www1.nasa.gov/home/hqnews/2004/j...
3. http://seds.org/~spider/spider/Mars/Mar...
@T-Majo: Jaz sem obdelal tole sliko, zdaj pa primerjaj svoje skille
HeMan ::
Zakaj se še vedno pogovarjamo o barvi Marsa, ko pa je že bilo rečeno, da so vse slike iz Marsa sivinjske oz sploh ne slikajo v vidnem spektru?
oldguy ::
Zato, ker tega eni ne dojamejo. In očitno nikoli ne bodo. Je zadeva podobna kot pri religijah - fakti ne prebijejo slepe pege...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()
oldguy ::
Ker je Žiga ravno zaklenil sorodno temo, bom rovtarju odgovoril tule:
rovtar:
Ustanovi svojo religijo, heh.
IMO najboljši argument je: Zato, ker je možno. Ne, resno, sicer je tisti kamen 10 zemljinih premerov stran, a fizika ne laže. Zadevo se da izvest, sicer z enormnimi stroški, a se jo da. Ponovite kalkulacije, pa boste videli, da se da. Seveda se da zgradit tudi dummy 110-metrsko raketo zgolj za predstavo množicam, je pa to totalna neumnost...
Moonhoaxing pa izvira iz teorije parih posameznikov, ki so bodisi špricali fiziko v osnovni šoli, bodisi so jedli tripe v tistih časih in so jim po glavah letali razni NLP-ji in allenovi pasovi, pa zato niso verjeli, da se kaj takega sploh da. Potem, ko je večina ugotovila, da so njihovi argumenti malce mimo in da je boljše gledat oprah, jih je ostalo ene par, ki so teorije razpredali naprej, snemali filme, pisali knjige in služili velike denarje na novih ovcah, ki so ravnokar prišle iz ustanov, kjer se je špricalo fiziko. Nekje vmes so zraven prišle še slike, pa Mars, pa še en kup ene šare, in danes je stanje tako, da je moonhoaxing religija ala scientologija. Kup vesoljcev, kup Sci-Fi zgodbic, pa par modelov na vrhu, ki strižejo kar se postrižt da...
Alan Beam pa vmes slika dalje...
rovtar:
PS:niso bli gor ;)
Ustanovi svojo religijo, heh.
IMO najboljši argument je: Zato, ker je možno. Ne, resno, sicer je tisti kamen 10 zemljinih premerov stran, a fizika ne laže. Zadevo se da izvest, sicer z enormnimi stroški, a se jo da. Ponovite kalkulacije, pa boste videli, da se da. Seveda se da zgradit tudi dummy 110-metrsko raketo zgolj za predstavo množicam, je pa to totalna neumnost...
Moonhoaxing pa izvira iz teorije parih posameznikov, ki so bodisi špricali fiziko v osnovni šoli, bodisi so jedli tripe v tistih časih in so jim po glavah letali razni NLP-ji in allenovi pasovi, pa zato niso verjeli, da se kaj takega sploh da. Potem, ko je večina ugotovila, da so njihovi argumenti malce mimo in da je boljše gledat oprah, jih je ostalo ene par, ki so teorije razpredali naprej, snemali filme, pisali knjige in služili velike denarje na novih ovcah, ki so ravnokar prišle iz ustanov, kjer se je špricalo fiziko. Nekje vmes so zraven prišle še slike, pa Mars, pa še en kup ene šare, in danes je stanje tako, da je moonhoaxing religija ala scientologija. Kup vesoljcev, kup Sci-Fi zgodbic, pa par modelov na vrhu, ki strižejo kar se postrižt da...
Alan Beam pa vmes slika dalje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()
subby ::
Nekoc so nasli meteorit na zemlji, ki je prisel iz marsa in so nasli gor bakterje iz marsa
sam ta je pa huda carot! a so ga marsovci s katapultom na zemljo ustrelil al kako?
Kokr jst vem NASA zdaj preučuje, če je bilo na marsu kdaj življenje in če bi se mu splačalo poštimat atmosfero, da bi bila primerna za življenje. Ker sedaj je definitivno mrtev planet brez pogojev za življenje. Bakterije znajo pa itak skor povsod preživet, tko da ni nč nenavadnga, če se tam najdejo.
subby ::
ne vem od kje to tebi... jst sem zgolj napisal da so bakterije bolj trdožive od ostalih bitij - popravi me, če se motim
Ker sedaj je definitivno mrtev planet brez pogojev za življenje. Bakterije znajo pa itak skor povsod preživet, tko da ni nč nenavadnga, če se tam najdejo.
Torej Mars je mrtev planet brez pogojev za življenje.
Za bakterije pa nič nenavadnega, če se tam najdejo.
Če je Mars mrtev planet, na njemu pa se lahko najdejo bakterije, potem:
A) Mars ni nujno mrtev planet
B) bakterije niso živi organizmi
Ti izberi...
Thomas ::
Takole je bilo. RES so našli na Antarktiki košček Marsa. To se večkrat zgodi. Kakšen vulkan ali padec metorja na Mars lahko katapultira kamen z Marsa in kakšen pade na Zenljo.
Bakterije, ki so jih sprva "videli", so se izkazale za "neživ vzorec".
Mars je mrtev, očitno.
Bakterije, ki so jih sprva "videli", so se izkazale za "neživ vzorec".
Mars je mrtev, očitno.
Mars je mrtev, očitno.
Pogumna absolutna izjava. Sam raje rečem, da je življenje na Marsu neverjetno, ni pa nemogoče.
Tudi zato ne, ker planet ni niti pod razno še toliko raziskan, da ne bi nekje pod neko skalo, globoko v skorji, v ledeni kapuci ali kdo ve kje našli nekaj, kar bi zapadlo pod definicijo življenja. Se nam je tudi že na Zemlji zgodilo, da smo našli življenje tam, kjer nismo verjeli, da je njegov obstoj možen. Pa so biologi tudi imeli polna usta besed kako tam in tam obstoj življenja ni mogoč.
Je pa verjetnost za kaj takšnega na Marsu (na mojo osebno žalost) minimalna.
Ne vem zakaj misliš, da bi trdožive marsovske bakterije ostale nekje izolirane, da ne bi kmalu poselile celega Marsa, v svojem boju za omejene vire?
Iz enakega razloga, kot bakterije v nekem žveplenem izviru na dnu zemeljskega oceana ?
Motiti se je človeško.
Bakterije so poselile Zemljo. Verjetno z nekega osamljenega kraja, so prodrle v vse druge osamljene kraje. Zakaj pa je na Marsu drugače?
Če bi hoteli poseliti Mars z zemeljskimi bakterijami, bi ga lahko. Ni TAKO negostoljuben.
Če bi hoteli poseliti Mars z zemeljskimi bakterijami, bi ga lahko. Ni TAKO negostoljuben.
BigWhale ::
Aja, pa budale iz NASE so ze veckrat odkrile zivljenje na marsu in tudi vodo, samo noben jih ne jebe, ker vecina ljudi ve, da jih samo jebejo v glavo.'Zjeban si ti mal v glavo.', a prou?
Nekoc so nasli meteorit na zemlji, ki je prisel iz marsa in so nasli gor bakterje iz marsa, tako, da ocitno bakterje so ze na marsu,Niso, niso, niso! Niso bakterije. Preberi si se enkrat kaj so nasli in za kaj so _predvidevali_, da bi lahko bile neke nanobakterije. Niso pa nasli nicesar kar bi bilo podobno DNA-ju. Ce je pa kje kaka organska spojina sem ter tja, ni pa nic cudnega (Jupiter je poln metana na primer). Bakterije so MOGOCE kdaj bile na Marsu. Pa se to ni nujno in tudi, ce bi bakterije bile tam, kaj bi z njimi? Komuniciral? :D
zato ne rabi 2x izumljati vode, toda NASA je ze veckrat odkrila vodo na marsu, samo se vseeno dela budalo, kot, da ni gor vode, ali vsake toliko da novico, da so odkrili vodo, oziroma led, toda stvar ne pride kaj dosti v medije.Pa saj na marsu je polno vodnega ledu. Pa kaj? Tam je priblizno tolk zivljenja kot v mojem zmrzovalniku doma. Se vedno mi nisi odgovoril zakaj jaz s teleskopom narejenim v samogradnji vidim mars rdece barve. Kaksne barve nebo je pa na marsu pa lahko tukajle pogledas: Astronomy on Mars @ Wikipedia
miroB ::
Nekdo je zgoraj napisal, da je moonhoax oblika religije - absolutno se strinjam.
Vernika ne moreš prepričati z argumenti, ker je njegova resnica absolutna.
Vernika ne moreš prepričati z argumenti, ker je njegova resnica absolutna.
Pyr0Beast ::
Vsakomur daš prav in greš dalje
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pri kvaziznanosti se bi lahko toleranca tudi ustavila. Zemlja pač ni ploščata in še nekaj malenkosti, ki smo se jih moramo izgleda vsakih nekaj 1000 let vedno znova kolektivno naučiti.
BigWhale ::
Evo absoluten dokaz, da niso pristali na Luni.
Koda
Tole je izracun pristajanja na luni in tole NIKAKOR ne more delat!
Naprej poglejte 187 vrstico! 'No harm' je v narekovajih napisano! Zato ker so vedl, da to ne bo delal! In tud ni! Zdaj pa se 575 vrstico poglejte! HAHAHAHA LOL! Kaki amaterji!
Kecifient za ADG TERM nikakor ne more biti 0x30D! Nemogoce! Lahko je minimalno 0xE30.
Mislim FAIL! NASA FAILS! lolololololo
Koda
Tole je izracun pristajanja na luni in tole NIKAKOR ne more delat!
Naprej poglejte 187 vrstico! 'No harm' je v narekovajih napisano! Zato ker so vedl, da to ne bo delal! In tud ni! Zdaj pa se 575 vrstico poglejte! HAHAHAHA LOL! Kaki amaterji!
Kecifient za ADG TERM nikakor ne more biti 0x30D! Nemogoce! Lahko je minimalno 0xE30.
Mislim FAIL! NASA FAILS! lolololololo
tinlad3n ::
Jst mislm da so pri NASI malo bolj pametni kot ti.
In kje ti tukaj vidiš da je no harm napisano v narekovajih.
"STARTING" je v narekovajih.
"STARTP67 TC NEWMODEX # NO HARM IN "STARTING" P67 OVER AND OVER"
In kje ti tukaj vidiš da je no harm napisano v narekovajih.
"STARTING" je v narekovajih.
"STARTP67 TC NEWMODEX # NO HARM IN "STARTING" P67 OVER AND OVER"
Zato, ker tega eni ne dojamejo. In očitno nikoli ne bodo. Je zadeva podobna kot pri religijah - fakti ne prebijejo slepe pege...
Ja ne vem, kdo ne dojame, se sami pravite, da se ne slikajo slike iz MARSA v barvah, tako, da ne vem, kako lahko verjamete slikam, ki jih daja NASA ven. Ali mislite, da boste vi vidli zeleno vegetacijo na marsu, ce bo slika crnobela? Ce bodo dali rdeci filter? V tem je fora in atmosfera je zmeraj bila modra na MARSU in NASA je to vedla, samo takrat ni hotla se dati te informacije ven, ker cene bi ljudje res mislili, da so na Marsu nezemljani, saj bi zgledal zelo prijazen planet za zivljenje.
Kaj ste amerikanci ??? Oni ne razumejo vicev, ki vsebujejo ironije. Citat iz wikipedije: Razumevanje ironije zahteva dodaten napor
Motiti se je človeško.
Aja glede bakterij, nisem cisto siguren, no recimo, da niso zive, ceprav mislim, da sem ze veckrat slisal znanstvenike in razne raziskovalce, ki so zmeraj poudarjali, da so nasli zivljenje v najbolj neprijaznih razmirah, v vodi, kjer je 100 stopinj celzija, v kislini in celo v jederskih reaktorjih menda. Ne spomnem pa se tocno ali so rekli ali so bile to bakterije ali kaj.
http://www.foxnews.com/story/0,2933,363...
Mislim zmeraj omenjajo kako preucujejo bakterije, kako lahko one prezivijo ekstremne kondicije, ter kako lahko zivljenje prezivi.
http://www.foxnews.com/story/0,2933,363...
Mislim zmeraj omenjajo kako preucujejo bakterije, kako lahko one prezivijo ekstremne kondicije, ter kako lahko zivljenje prezivi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: carot ()
carot, kaj zdaj spamaš z Marsom ? Ker smo razkrili, da si z "argumenti" o Luni , kak naj rečem, bil v riti ?
In zdaj menjaš temo ? In pričakuješ, da te kdo resno jemal ?
To je isto kot če otrok laže "Videl sem volka, videl sem volka!", pa ko ugotovijo, da laže, proba naslednji dan z "Videl sem medveda, videl sem medveda!". In naslednji z lisico. Pa z jelenom. Seveda se najde nekaj posameznikom z enakim IQ-jem, ki ga resno jemljejo. Ostali pač ne.
In zdaj menjaš temo ? In pričakuješ, da te kdo resno jemal ?
To je isto kot če otrok laže "Videl sem volka, videl sem volka!", pa ko ugotovijo, da laže, proba naslednji dan z "Videl sem medveda, videl sem medveda!". In naslednji z lisico. Pa z jelenom. Seveda se najde nekaj posameznikom z enakim IQ-jem, ki ga resno jemljejo. Ostali pač ne.
Motiti se je človeško.
Senitel ::
Aha, če gledamo skozi rdeč filter bomo videli skale, če pa skoz zelenega pa tropski pragozd?
O atmosferi sem že razlagal kako gre v prejšnjem postu. Moram še 3x, da boš dognal point?
Vzemi že preklet dalnogled/teleskop in prični občudovati prečudovit "modri" planet Mars. Pa ker si tak car si kar sam doma izdelaj leče, da ne boš slučajno kupil kakšnega "made by NASA". Nevem kdo je rimljane podkupil, da so tej skali dali ime po svojem bogu vojne zaradi svoje tipične rdečkaste barve, če je pa v resnici moder.
O atmosferi sem že razlagal kako gre v prejšnjem postu. Moram še 3x, da boš dognal point?
Vzemi že preklet dalnogled/teleskop in prični občudovati prečudovit "modri" planet Mars. Pa ker si tak car si kar sam doma izdelaj leče, da ne boš slučajno kupil kakšnega "made by NASA". Nevem kdo je rimljane podkupil, da so tej skali dali ime po svojem bogu vojne zaradi svoje tipične rdečkaste barve, če je pa v resnici moder.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sojuzova raketa odpovedala, astronavta varno ušlaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 22970 (19281) | jerry_p |
» | Pred pol stoletja je Apollo 1 spremenil varnost vesoljskih poletovOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7895 (5733) | Invictus |
» | Orion Flight Test - danes 13.05Oddelek: Znanost in tehnologija | 10625 (9617) | PrimozR |
» | Raziskovanje osončja: NASA uradno naznanila projekt Orion, Rusija in Kitajska načrtuj (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 14874 (13237) | Gundolf |