» »

Corsair Flash Voyager GT 16GB

Corsair Flash Voyager GT 16GB

marko610 ::

Nameravam kupiti:
Corsair Flash Voyager GT 16GB
http://www.mimovrste.com/artikel/202003...

Zanima če se splača kupiti ta USB-ključ?
Prosil bi tistega ki ima ta ključek, naj ga testira, saj bi rad vedel realno hitrost ključka.

Rabil ga bom za vsakdanjo uporabo.

LP

Meizu ::

Hmm, če prebereš komentarje spodaj na Mimovrste, pravi uporabnik, da ni kaj preveč zadovoljen z njim, saj ga že nek patriotov 8gb ključ prehiti kot za šalo. Sicer pa nimam dosti izkušenj s temi usb ključki, zato se zanašam predvsem na mnenja uporabnikov, ki pa so za ta ključek mešana.

Okapi ::

klinker ::

Jaz bi vzel tegale:
http://www.mimovrste.com/artikel/202002...

O.


Cenejsi in baje med najhitrejsimi kljucki. Ima frend 8Gb pa je zelo zadovoljen z njim. Jst mam X-porter mini 8gb,pa je ta X-porter XT opazno precej hitrejsi od
mojega minija.

marko610 ::

Jaz bi vzel tegale:
http://www.mimovrste.com/artikel/202002...

O.


s kakšno hitrostjo ta ključ bere in zapisuje?

Meizu ::

Glede hitrosti in testov, grem stavit da obstaja kej na internetu. Kakšen review ali kaj podobnega. Poglej malo po googlu.

WyattEarp ::

tega (Prenosni USB disk Patriot X-porter XT Boost 16GB) imam sam že skoraj 1 leto in pol. in tako je z njim. enkrat se mi je zvil, pa sem ga nazaj poravnal pa še skuz dela. hiter je za moje pojme kar. nekje neki čez 30Mb bere in zapisuje okul 15Mb/s... je pa tako. redko se zgodi da ful počas snema na njega - 5Mb /s, pa ne vem zakaj. in sam sistem se mi upočasni. redko je to, pomoje kej windowsi da mutijo. pa dal sem ga zdej na NTFS - mogoče tud zato. ker prej ni to delalo k sm ga mel an fat32.
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

kmetek ::

Jaz iščem recimo 8GB hiter ključ, pogoj da se odpira na drsni način, brez pokrivala.

mailer ::

Glede Flash Vojager GT 16GB. kupil sem ga da bi nanj sparavil 9GB veliko datoteko pa ne spraviš niti 4GB, ker je prevelika. Poskusil formatirat v NTFS sistem pa ni bilo možno. Branje in pisanje čisto zadovoljivo.

kmetek, ostaja "zložljivi" Flash Voyager Mini z kapaciteto 8Gb, sam imam 4GB verzijo pa je čisto ok.

GrimReaper ::

16GB je preveč za tako majhne hitrosti, to imaš 15-20 minut da ti celega zapolni. Sam imam 2 po 2GB in enega 8GB, pa še največ uporabljam 2GB.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Icematxyz ::

Poskusil formatirat v NTFS sistem pa ni bilo možno.


Seveda se da.

Prednosti:
-hitrejši prenosi
-vse prednosti NTFS datotečnega sistema ki jih podpira kot je naprimer enkripcija...

Slabosti:
-večja občutljivost na nepravilno ravnanje z napravo. Kot je naprimer ne uporaba varnega odstranjevanja strojne opreme in izpadi elektrike...
-morda manjša kompatibilnost z starejšimi OS-i

Vključiš USB ključ v računalnik. V nadzorni plošči greš na System -> zavihek Hardware -> Device manager -> in pod Disk drives bo se najverjetneje nahajala zaznana USB naprava (usb ključ, CF kartica v čitalcu CF kartic...)

Desni klik z miško na napravo -> Properties -> zavihek Policies.

Prestavi se izbira iz Optimize for quick removal na Optimize for performance. Stisnemo OK. Nato se prestavimo v My Computer kjer se nahajajo vsi zaznani pogoni in z desnim klikom izberemo možnost Format imamo sedaj tudi NTFS datotečni sistem na izbiro. Pred tem je morda pametno na novo zagnati računalnik če se to zahteva. Deluje pa tudi če se ne.

Hitrost USB ključa bo bistveno višja. Zahteva pa se varno odstranjevanje naprave preden se izklopi ključ iz računalnika.

Se pravi za prenašanje podatkov kjer smo se pripravljeni odreči varnosti pred poškodbo podatkov na račun hitrosti je to smiselno narediti. Pri uporabnikih ki so manj vešči pri rokovanju z USB ključi in ne bodo vedno naprave z pomočjo ikone v trayu odstranili preden bodo ključ odstranili pa to ni priporočljivo početje ki vodi slej ko prej v izgubo podatkov.

Da ne bo pomote. Tudi če ključ med tem ko ne obratuje izvlečeš brez predhodnega varnega odstranjevanja načeloma ni nič narobe. V primeru odstranitve ključa med delovanjem ali pri izpadu elektrike. Morda celo pri nestabilni USB liniji pa lahko pride do težav. Toliko v vednost. Tako da početje na lastno odgovornost. In če gre za pomembne podatke nikakor se ne odrekajte varnosti na račun hitrosti saj bo slej ko prej se datotečni sistem zrušil in z sabo vzel vse pomembne podatke na ključu. In nikakor ne zaradi silne pameti vsem ki jih poznate po defoltu vključevati te opcije saj boste odgovorni za marsikatero izgubo pomembnih podatkov!

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Sploh pa nikoli ni pametno premeščati datotek z ukazom move. Lepo narediš copy, preveriš, če se je v redu presnelo na ključek ali kamorkoli, in šele potem izbrišeš izvirnik, če že ravno moraš. Itak pa je vedno koristno vse imeti v dveh izvodih - ključek se lahko tudi pokvari, lahko ga izgubiš ...

O.

mailer ::

Bom poskusil prenest par datotek da vidim hitrost prenosa (kater program naj uporabim) potem spremenit v NTFS sistem (če bo šlo) in potem iste datoteke skopirat še enkrat na ključ. Sicer pa vedno uporabljam funkcijo remove device tko da pri meni z izgubo podatkov ne bo problemov.

Icematxyz ::

Ne rabiš nobenega programa. Desni klik na pogon -> Format. Pa bo not tudi možnost NTFS ki je sedaj ni.

Testiraj pa tako neko naključno mapo datotek (najraje kakšne slike ki so majhne datoteke. Ker pri majhnih datotekah so USB ključi najpočasnejši ali pa mapo kakšne inštalirane igre ali programa kjer je tisoče datotek notri) kopiraj na ključ in izmeri čas ki ga dosegaš sedaj v FAT32 da se mapa prenese na ključ. Nato pa spremeni zadeve po zgoraj opisanem postopku in formatiraj ključ v NTFS datotečni sistem (desni klik -> format -> NTFS izberi) in nato isto mapo z datotekami prekopiraj na ključ z NTFS datotečnim sistemom.

Potem pa primerjaj rezultat. Se pravi čas kopiranja in povej kaj si ugotovil.

Kakšen sintetičen test stila HdTach tukaj ne igra vloge. Tako da naredi test kopiranja in primerjaj dobljene rezultate.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri hiter USB ključek 8 ali 16GB?

Oddelek: Kaj kupiti
428735 (5296) ||_^_||
»

Hitachijevi novi trdi diski z novo generacijo magnetnih plošč

Oddelek: Novice / Diski
236054 (5101) MrStein
»

Kateri USB ključ kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16531245 (18158) Izi
»

USB ključ

Oddelek: Kaj kupiti
101623 (1390) Mare2
»

patriot usb key doživljenska garancija ali nateg?

Oddelek: Strojna oprema
142700 (2185) reeves

Več podobnih tem